15
Nov
2011

NEKA ORIJENTALNA BAJKA POČNE…

Pregledano: 7115 puta

Nova wellness destinacija na Jadranu - Acquapura Hotel & Spa Iadera nudi vam čisti luksuz i opuštanje kao u priči iz 1001 noći!

Hamam je kao što je poznato turski naziv za kupatilo. Još od Viktorijanske ere Turci su uživali u obredu kupanja koji se izvodio posebnim redosledom u prostoru za kupanje nazvanom hamam. Kroz naparivanje tela, kupanje i masažu postiže se uravnoteženje duha i tela, a sam čin kupanja u hamamu je izrazito hedonistički.

Kako bi što vernije oživeli osećaj istinskog turskog uživanja u hamamu, osmišljen je čitav proces kupanja koji započinje ulaskom u prostor za kupanje, gde svaki gost dobija pestemal, tradicionalnu tursku maramu koju koristi tokom celog hamam iskustva.

Nakon osnovnog tuširanja, gosti odlaze u luksuzni, mermerni bazen gde sede uživajući u toploj vodi koja se preliva iz posebnih bakarnih posuda. Tako odmorni i oprani odlaze da legnu i na zagrejano kamenje, ogrnuti mokrom pamučnom tkaninom. Zagrejano kamenje, naime, otvara pore i opušta mišiće pa se tako izlučuju otrovne materije iz organizma, a koža postaje nežna i meka.

 

„Hamam tretman je tradicionalan tretman potekao iz Turske gde su već nekoliko hiljada godina poznati njegovi pozitivni učinci na telo i duh. Ne tako davno, i ostatak civilizacije je prepoznao njegove čari i revitalizujuće karakteristike, pa se sve češće koristi u svim delovima sveta. Deluje opuštajuće za telo i duh - jedinstveno iskustvo u kojoj voda pokazuje svu svoju moć kao izvor života. Uz orijentalnu umirujuću miziku i jedinstveni hamam tretman koji sadrži piling izvornom svilenom rukavicom i masažu s tradicionalnim sapunom i revitalizujućom sapunicom, naši hamam majstori pružiće vam jedinstveni tretman s jedinstvenim efektima,“ izjavila je Manuela Marinković, Spa Manager Hotela Iadera o korisnosti i prijatnosti ovog odavno poznatog obreda kupanja.

Piling tela sprovodi se tokom svakog hamam tretmana; dubinski čisti kožu i podstiče regeneraciju, pa koža postaje vidljivo nežnija, čistija i svežija. Nakon čišćenja kože sledi masaža tela sapunicom. Rezultat je mekša, nežnija koža, kao i osećanje potpune opuštenosti. Topla pena dodatno doprinosi prijatnom telesnom osećanju. Novom interpretacijom orijentalnog hamama sa prijatnim tretmanima koji su nazvani po posebnim mestima u Zadru, kreirani su posebni luksuzni tretmani za opuštanje i dobrobit tela i duha.

Sve sobe u hamamu i prijatni tretmani nazvani su po mineralnom kamenju, a nakon svakog tretmana poslužuje se suvo voće i piće koje se određuje u skladu s odgovarajućim tretmanom.

Pozivamo sve da posete novotvoreni Hotel & Spa Iadera***** , osveže telo i obnove svoju životnu i radnu energiju jedinstvenim tretmanima, hamam ritualima i ceremonijama s dragim kamenjem s potpisom francuske kozmetičke kuće Anne Semonin koji su osmišljeni ekskluzivno za Hotel & Spa Iadera. Elegantno i prijatno okruženje Acquapura SPA wellness centra Hotela Iadera prostire se na neverovatnih 6000m2 i poziva na savršeni wellness doživljaj na najvišem nivou. Čak 17 tretmanskih prostorija, tri Private SPA apartmana, nekoliko unutrašnjih i spoljnih bazena, relaks prostorije u kojima se poslužuju opuštajući čajevi nakon tretmana, sauna svet s jedinstvenom panorama saunom smeštenom ispod zemlje sa fantastičnim pogledom na zadarski arhipelag, uz modernu interpretaciju turskog hamama koji se prostire na 700m2, obećavaju inspirišuće wellness iskustvo, koje se može doživeti samo u Iaderi. Pozivamo goste da se prepuste sigurnim rukama naših spa terapeuta i urone u divnu, tajnovitu orijentalnu kulturu kupanja.

Fotografije:

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera

http://www.media.falkensteiner.com/en/fotogalerie/2541/hotel-spa-iadera.html

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, kratko FMTG AG, jedno je od vodećih turističkih poduzeća u šest europskih zemalja koje se nalazi u privatnom vlasništvu. Pod svojim krovom sjedinjuje područja hotels&residences s trenutno 28 hotela s četiri i pet zvjezdica kao i dvije rezidencije, tvrtku FMTG-Development i turističko savjetodavno poduzeće Michaeler & Partner.

Sandalica Ženski Portal

Čekamo da Sandalica Ženski Portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uništite celulit- kafa spolja, cimet iznutra

Uništite celulit- kafa spolja, cimet iznutra

Iako nije vreme kada pokazujemo mnogo kože u javnosti, ali mi znamo šta je to što krijemo. ...
Male lekcije o celulitu

Male lekcije o celulitu

Većina njih troši silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit ...
Šta ne smeš sebi da dozvoliš na plaži?

Šta ne smeš sebi da dozvoliš na plaži?

Nega tela leti ume da bude naporna... Trebaju nam sati da bismo se potpuno spremile za odlazak napolje ...
DIGITUS
1690,oo
prava cena : 2028,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Roleri

Bicikl