Postovala: Milica Zorić
21
Apr
2011

Prolećna restauracija kože

Pregledano: 4457 puta

savati za negu kože

Čim smo se sa prvim zracima sunca oslobodili svog viška garderobe krenule su muke sa negom tela. Vreme je za prolećno „veliko spremanje“ koje će vašoj koži vratiti izgubljenu energiju i pomoći vam da u punom sjaju, spremni dočekate leto.


Četkom probudite cirkulaciju

Svakodnevno trljanje kože mekom četkom izuzetno je važno za održavanje pravilne cirkulacije krvi, kao i čistoće i sjaja kože. Štetne materije koje umesto da izbacimo preko limfnih sistema, skupljaju se na zadnjici, bokovima i butinama potiskujući masne ćelije na gore, što izaziva njihovo probijanje do površine kože i stvaranje celulita. Dakle, da biste stimulisali proces limfne drenaže i osigurali prodor dovoljno kiseonika u kožu (radi njenog zdravog sjaja), započnite dan četkanjem suve kože od stopala prema gornjem delu tela - ka srcu.


Hidriranje

Nakon ovoga, obavezno priredite sebi toplu kupku. To je svojevrsna hidroterapija - idealan kućni spa tretman koji će vas opustiti. Birajte kupke koje nisu na bazi alkohola jer one isušuju kožu. Ostanite dovoljno dugo u vodi da bi koža upila sve korisne sastojke.


Piling

Idealno bi bilo da dva puta nedeljno uradite blagi piling (nikako energičnim potezima jer se koža, posebno sa godinama, stanjuje pa biste mogli da preterate) - tih dana nemojte započinjati jutarnji ritual suvim četkanjem tela. Za postizanje optimalnih rezultata, eksperti preporučuju naizmenično izvođenje  “mehaničkog” pilinga (preparati sa krupnijim, abrazivnijim česticama ili četke) i primenu preparata sa aktivnim materijama (voćni enzimi i hidroksilne kiseline). Na kraju, većina stručnjaka savetuje da se piling uradi na kraju tuširanja (kupanja) jer je tada lakše ukloniti sloj izumrlih ćelija kože.


Dubinska ishrana kože

Nakon suvog četkanja ili pilinga, koža bolje upija hidratantne sastojke preparata za telo. No, u slučaju da se koža isušila u nekoliko slojeva, krema može da prodre samo u prvi ili u drugi. Ulja za telo, koja su ređe konzistencije i sadrže sitnije čestice aktivnih sastojaka, hidriraju u dubljim slojevima, zbog čega ovaj efekat duže traje. Utrljajte ga odmah nakon tuširanja, dok je telo još toplo i opušteno.


Losion za kraj

Utrljavanje losiona na sloj ulja omogućava zadržavanje vlage u dubljim slojevima kože. Koristite losione koji sadrže kompleksne lipide (kao što su trigliceridi) i humektante (kao što su glicerin, hijaluronska kiselina i natrijum PCA). Sve ove materije su prirodno prisutne u epidermisu i imaju ulogu hidratantnih faktora. Osim toga, važni su i antioksidanti, jer uništavaju slobodne radikale koji uzrokuju prerano starenje kože. Utrljajte kremu/losion masažnim pokretima - to će stimulisati cirkulaciju u površinskom sloju i osvežiti izgled kože.

 

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Shiatsu masaža

Shiatsu masaža

Shiatsu je japanska reč i specijalna tehnika masaže. U prevodu znači ...
Preplanulost kože može da potraje

Preplanulost kože može da potraje

Taman ste se vratili sa godišnjeg odmora i želite da što duže uživate u svom divnom preplanulom tenu. Na ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Roleri

Bicikl