26
May
2011

Sunčanje-pet kratkih zapovesti

Pregledano: 4244 puta

Kako se bezbedno sunčati, kratki saveti.

Došlo je leto i sve jedva čekamo da se sunčamo, da što pre dobijemo preplanulu boju kože. Spremne smo da se za to pomučimo koliko god treba, da budemo na temperaturi od 35 stepeni ceo dan, a da hlad ne vidimo. Međutim, stručnjaci upozoravaju na sve štetnije uticaje sunca na našu kožu i zdravlje. Nećemo se odreći lepog tena, to je sigurno, ali šta je ono što nikako ne smemo da zaboravimo, pre nego što počnemo da se izlažemo letnjem suncu? Sledi pet kratkih saveta koje svi treba da shvatimo kao zapovesti, jer u suprotnom, posledice možemo osetiti i za nekoliko godina.

 

1. Krema za sunčanje. Faktor zaštite na kremi ne označava stepen zaštite od lošeg zračenja! Taj broj ispisan na kremi pomnožite sa 10 i to je broj minuta koliko vas krema štiti!

 

2. Zračenje. Zračenje je najjače od 11h do 15h. U ovo vreme se sklonite sa sunca, ali nemojte biti ni u vodi. U vodi je zračenje još jače, zbog prelamanja zraka!

 

3. Voda. Koliko god volite da se kupate, u vodi nemojte biti duže od 15 minuta odjednom. Po izlasku iz vode obrišite se peškirom, nemojte se sušiti na suncu.

 

4. Crvenilo. Ne dozvolite da vam koža pocrveni i da se ljušti. To znači da vam se koža već oštetila. Ako već pocrvenite, nemojte se izlagati suncu nekoliko dana.

 

5. Majica na rukave. Koliko god ovo smešno zvučalo, nakon sunčanja nemojte nositi majice na bretele, nego one sa kratkim rukavima, to je savet stručnjaka. One će vas značajno više zaštititi.

 

Sve ovo je lako za ispuniti. Sačuvajte sebe na prvom mestu, i ne brinite se, boja neće izostati, koža će vam izgledati lepše i biće zdravija, što je najvažnije.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Oprostite se od celulita

Oprostite se od celulita

Polako kreće letnja sezona, kada su noge u prvom planu, a sve pripadnice lepšeg pola žele da zablistaju u ...
Kako sačuvati preplanulost?

Kako sačuvati preplanulost?

Vratili ste se sa mora sa divnom preplanulom bojom i sada biste želeli da što duže potraje. ...
Kako pripremiti kožu za skijanje?

Kako pripremiti kožu za skijanje?

Pre odlaska na skijanje preporučuje se da kožu pripremite za hladnije zimske uslove. Koža je tada na udaru hladnoće, ...
SAMSUNG
723,oo
prava cena : 867.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 9°c

Roleri

Bicikl