Postovala: Nataša Ilić
25
Oct
2012

Ukrašavanje ženskih intimnih delova tela

Pregledano: 21371 puta

Kada je reč o sređivanju ženskog intimnog područja, običan žilet je odavno postao previše običan. Danas žene vole mnogo komplikovanije metode ulepšavanja. Jesu li metode poput vadžezlinga, farbanja i brazilske depilacije zaista bezopasne?

Vadžezling vadzezl

Vadžezling je novi modni trend u ukrašavanju ženskih intimnih delova tela. Posle depilacije, intimno područje, prema željama vlasnice, se ukrašava dijamantima i kristalima koji se lepe na kožu. Trend je pokrenula glumica Dženifer Lav Hjuit, izjavivši u jednoj TV emisiji da i ona "nosi" dijamante, piše sajt Health.com.

Ali, koliko je taj trend bezopasan ili, bolje rečeno, bezbolan? Niko ne zna kako će tek depilirana koža, koja je ujedno i nadražena, reagovrati na lepak sa kojim se dijamanti i kristali stavljaju na kožu. Osim toga, kristalčići i dijamanti vas mogu nažuljati ili povrediti za vreme seksa.

- Pametnije je da novac potrošite na seksi veš ili dobar par cipela nego na vadžezling, jer će vam duže trajati - savetuje doktor Dženifer Ganter iz San Franciska. Za sad, ovaj trend nije stigao u Srbiju.

Farbanje

Farbanje stidnih dlačica u poslednje vreme je sve popularnije, a dok se neki na ovaj radikalni potez odlučuju zbog prikrivanja sedih stidnih dlaka, drugi žele samo da iznenade partnera "novom frizurom".

farbanje intimnog podrucjaKoliko je ovaj trend bezopasan? Koža vašeg intimnog područja se mnogo lakše iziritira za razliku od vlasišta, a boje su namenjene za bojenje kose. Prilikom bojenja treba biti izuzetno pažljiv jer, ako vam boja dođe u područje vagine, moglo bi gadno da peče. '

Da li to znači da ne treba da bojiti stidne dlake?

- To je lični izbor, ali svakako bih preporučila da boju prvo isprobate na nekom drugom delu tela, na primer na pazuhu koji je takođe prilično osetljiv deo - savetuje Libi Edvards, dermatolog iz Severne Karoline.

Izbeljivanje

Izbeljivanje intimnog područja možda se čini kao jednostavno i lako rešenje, ali je daleko od toga. Naime, izbeljivač može prouzrokovati iritaciju, stvaranje plikova, pa čak i hemijske opekotine.

- Većina žena se izvuče bez posledica, ali uzimajući u obzir rizik i deo tela o kome je reč,  smatram da je izbeljivanje intimnog područja prilično opasna ideja - kaže doktor Edvards.

Brazilska depilacija

Brazilska depilacija je depilacija bikini zone, odnosno cele vulve, posebnim gustim voskom.

Koliko je ovaj trend opasan? Brazilska depilacija je bolna, ali i dugotrajnija. Intenzitet bola zavisi od nekolikobrazilska depilacija faktora, pre svega od lične tolerancije na bol, jačinu folikula stidnih dlaka, njihove dužine i veštine stručnjaka koji obavlja brazilsku depilaciju. Osim toga, brazilska depilacija lako može dovesti do pojave crvenila, osipa, infekcija i urastanja dlačica.

- Nehigijenski saloni mogu povećati potencijal problema - kaže Reni Rajan, autor knjige "Ispovesti sa brazilske depilacije" i dodaje da je vrlo važno otići lekaru ako se primete bilo kakvi problemi ili promene.

Pirsing

Neke pripadnice lepšega pola se odlučuju na ulepšavanje svog intimnog područja stavljanjem pirsinga koji se obično nalazi na klitorisu, a može biti i na unutrašnjim i spoljnim usminama i na međici.

Koliko je ovaj trend opasan? Bušenje rupice na bilo kom delu tela dovodi do određenog rizika od infekcije. Ukoliko se stvarno odlučite za ovaj trend, pažljivo posmatrajte eventualne promene u vidu otečenosti i crvenila.

intimno podrucjeGenitalna estetska hirurgija

Hirurške promene ženskih genitalija su još jedan trend na ovom području, a uključuju skraćivanje i oblikovanje usmina, klitorisa i zatezanje vagine.

Koliko je ovaj trend opasan? Sve operacije imaju svoje rizike, a genitalna estetska hirurgija ima značajne rizike: ožiljci na tkivu, trajni ožiljci, oštećenja nerava samo su neki od mnogih.

- Za žene čije su usmine toliko proširene da ne mogu da rade osnovne aktivnosti poput vožnje bicikla i seksa bez bola, labioplastika može da bude korisno rešenje. Ali onima koje bi se na operaciju odlučile samo zbog izgleda, predlažem da razmisle još jednom - savetuje doktor Liza Renkin.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
6
Ljuto
3
Tužno
2
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke, so za opuštanje

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke, so za opuštanje

Zima i vetar isušuju, a da bi se koža brže obnovila, dovoljno je jednom nedeljno napraviti piling. U ...
BioNike - sklad zdravlja i lepote

BioNike - sklad zdravlja i lepote

Nova, ekskluzivna linija kozmetike namenjena prvenstveno osobama sa osetljivom kožom, stigla je na srpsko ...
Lepa koža posle boravka na moru

Lepa koža posle boravka na moru

Koža izgleda savršeno posle boravka na moru, glatka je i nedeljama posle nema ...
KINA
3360,oo
prava cena : 4032,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 13°c

Roleri

Bicikl