Postovala: Nataša Ilić
05
Jun
2014

Upoznajte celulit: Ovo su stvari koje treba da znate o ženskom neprijatelju br.1

Pregledano: 3251 puta

Samo mali postotak žena nema celulit i dok ga mnogi povezuju sa debljinom, istraživanja jasno pokazuju da i veoma vitke devojke muči "pomorandžina kora"

To znači da se put do glatkih nogu ne krije u restriktivnim dijetama već u pametnoj kombinaciji ishrane-vežbanju-masaži-kremama, a pre nego što krenete u napad, važno je da ga dobro razumete.

 Upoznajte neprijatelja

celulit ženski neprijatelj

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva sa karakterističnim udubljenjimai čvorićima. Nastaje zbog nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom usled čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva, koje povezuje kožu sa mišićima i do stvaranja karakterističnog nabiranja gornjeg sloja kože.

Zašto ga muškarci nemaju?

muškarci i celulit

Muškarci imaju mnogo deblju kožu koja bolje "stoji". Žene imaju nežniju kožu i po prirodi imaju više masnog tkiva na guzi i butinama. Takođe, celulit se povezuje sa ženskim polnim hormonom.

Voda će pomoći, ali treba da je pijete u normalnim količinama

voda

Dve litre vode će pomoći da izbacite višak toksina iz tela i izravnate područja koja je napao celulit, ali nema smisla da pijete sulude količine vode jer to neće napraviti nikakvu razliku.

Pokušajte da dobijete mišiće, a ne da izgubite kilograme

vežbe i celulit

Naravno, ako imate višak kilograma, bilo bi dobro da ih se oslobodite ali ako ste već vitke, dodatno mršavljenje neće vam pomoći pri uklanjanju celulita. Bilo bi pametnije kad bi se fokusirale na vežbanje i povećanje mišića na guzi i butinama da bi dobile glatku, zdravu i zategnutu kožu.

Dobre kreme protiv celulita zaista pomažu

kreme protiv celulita

Mnoge žene imaju loše mišljenje o kremama protiv celulita i smatraju da su one samo reklamni trik kojim kozmetičke kuće žele da zarade. To nije istina. Kreme su na loš glas došle zbog neverovatnih ženskih očekivanja (naravno da neće ukloniti sav celulit koje ste nakupljale godinama za samo dve nedelje), ali naučno je dokazano da mnoge kreme sa pametno izabranim sastojcima kao što su cekropija, kafa, cimet na koži pokazuju odlične rezultate.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke, so za opuštanje

Prirodne maske: Kivi za kosu, limun za ruke, so za opuštanje

Zima i vetar isušuju, a da bi se koža brže obnovila, dovoljno je jednom nedeljno napraviti piling. U ...
Medicinska masaža

Medicinska masaža

Medicinska masaža se vrši sa ciljem poboljšanja stanja organizma koje ...
SAMSUNG
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Roleri

Bicikl