17
Jan
2014

Voda za negu kože i tela

Pregledano: 2517 puta

Hidratantnl kremovi za kožu, hidratantni losioni, hidratantna mleka predstavljaju sastavni deo svake ispravne nege kože. Voda - kišnica, omeksala voda, termalna voda blagotvorno deluju na našu kožu, zato što su joj neophodne....

Hidratantnl kremovi za kožu, hidratantni losioni, hidratantna mleka predstavljaju sastavni deo svake ispravne nege kože. Voda - kišnica, omeksala voda, termalna voda blagotvorno deluju na našu kožu, zato što su joj neophodne....

1. ZA LICE

Mnoge žene misle da će silno pogrešiti ako sapunaju kožu lica. U stvari, i pored toga što upotrebljavate sredstva za skidanje šminke, možete ih jednom nedeljno - pa čak i češće ako imate masnu kožu zameniti dobrim blagim sapunom.
Ubedenju da sapun škodi koži doprineli su obični sapuni koji suviše čiste kožu i, s druge strane, suviše krečna voda u gradovima.
Ali danas smo u mogućnosti da se snabdemo specijalnim veoma blagim sapunima za negu kože lica te ta bojazan otpada.
S druge strane, sredstva za omekšavanje vode u stanju su da neutrališu razdražujuće dejstvo kalcljuma. Tako nam se pruža mogućnost da i vodom iz slavine očistimo zapušene pore na koži i omogućimo joj da diše. Nikad ne treba zaboraviti da se diše i površinom kože.Nedovljno očišćena koža oskudeva u vazduhu, to znači otvorena vrata za nastanak bubuljica i mitesera. Ali zato zdrava koža izbacuje svoje toksine što predstavlja blagodet za čitav organizam.
Posle stavtjanja šminke pređite kockom leda preki lica i time ćete doprineti da puder bolje prione uz kožu. Ovo treba da izbegavaju samo osobe koje imaju bubuljice i jako masnu kožu.

2. ZA TELO
U obliku toplih, hladnih ili mlakih tuševa.
Za kupanje. Voda između 28 i 32  C smiruje. Neutrajna je na oko 35. Iznad 38 teško se podnosi i može čak da bude i opasna za kožu. U vodi ne treba ostati duže od 10 minuta.

3. ZA KOSU
Kišnica predstavlja izvrsno sredstvo za ispiranje kose posle pranja kose šamponom. Medutim, ako nemate kišnice, uzmite običnu vodovodsku vodu, omekšajte je nekim sredstvom za omekšavanje (na primer boraksom i dodajte joj nekoliko kapi limunova soka pa će vam kosa biti sjajna i laka.
Možda niste znali da kalcijum koji se nalazi u nekim gradskim vodama čini kosu krtom i bez sjaja. Zbog toga su mnogi frizeri po velikim gradovima širom sveta u svojim salonima instalirali specijalne aparate za omekšavanje vode.

4. ZA NOGE
U vidu kupki. Otečene i umorne noge od dugog stajanja, hodanja, vrućine, vratiće se u pređašnje stanje toplim kupkama u trajanju od četvrt do pola sata. Tek posle dužeg držanja nogu u toploj vodi možete pristupiti masaži i pedikiranju.

5. ZA GRUDI
U vidu hladnog tuša. Da biste sačuvali čvrstinu grudi, svakodnevno ih tuširajte hladnom vodom.
Grudi izvanredno očvrsnu i koža se zategne kad se svakodnevno preko njih pređe kockom leda.

6. PROTIV BOLOVA
U vidu toplih obloga ili kupki. Mala bubuljica u uglu usana, ogrebotina na nogama, prstu, mnogo brže će zarasti ako pre stavljanja bilo kakve masti to mesto operete prokuvanom vodom kojoj ste dodali na vrh noža soli.

7. ZA OČI
U vidu obloga. Obična prokuvana voda ili voda kojoj ste dodali jedan do dva cveta kamilice ili različka ulepšaće vam oči.

8. ZA POVRĆE
Omekšana voda, oslobođena kalcijuma, omogućava da se povrće brže skuva i bude zdravije a poznato je koliko kuvano povrće blagotvorno utiče na lepotu kože i tena.

9. ZA ČITAV ORGANIZAM
U vidu pića. Prirodna ili mineralna, voda koja se pije između obroka, prosečno dva litra na dan za odraslog, pomaže eliminisanju toksina koji škode jetri, bubrezima, a samim tim koži, očima, kosi.

Dragana Djordjevic

Čekamo da Dragana Djordjevic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zatezanje kože posle mršavljenja

Zatezanje kože posle mršavljenja

Kako starimo, naša koža gubi na elastičnosti. Isto se dešava in posle gubitka kilograma. ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min 0°c

Bicikl

Roleri