Postovala: Senka Ivetić
17
Oct
2012

Zablude o koži

Pregledano: 5143 puta

U želji da što bolje izgledamo, često slušamo i verujemo u razne zablude. Evo i nekoliko tipičnih zabluda koji nas udaljavaju od lepe i negovane kože.

Za lepu kožu dobri geni su poželjni ali to nije dovoljno. Ona se mora negovati i moramo koristiti preparate koji joj odgovaraju. Nažalost, u želji da što bolje izgledamo, često slušamo i verujemo u razne zablude. Evo i nekoliko tipičnih zabluda koji nas udaljavaju od lepe i negovane kože.

Prva zabluda je da će tvoja koža stariti istom brzinom kao i koža tvoje mame. Geni imaju veliki udeo u tipu kože i načinu na koji se ona ponaša ali ne mora da znači. Razni uticaju određuju kvalitet tvoje kože. Važne su navike i okolnosti u kojima živiš. Izlaganje suncu, konzumiranje alkohola, pušenje, stres i navike spavanja bitno utiču na starenje kože.

lepa koza

Mišljenje da je SPF taj koji naš štiti od sunčevih zraka je pogrešan. Postoje dva tipa štetnih sunčevih zraka: UVA zraci, koji su odgovorni za starenje kože, i UVB koji su odgovorni za opekotine. SPF faktor na bočici kreme obaveštava vas koliku zaštitu imate od UVB zraka ali ne i od UVA. Zato koristite posebne kreme koje štite od UVA zraka i koje sadrže određene dodatne vitamine, kao što je vitamin B.

Velika zabluda jeste da kozmetički preparati i kreme mogu vratiti mladost vašoj koži. Kako godine prolaze, konture vašeg lica se opuštaju, gubite masnoću koja se nalazi ispod vaše kože i ona postaje opuštena. Utrljavanje bilo koje kreme ne može vratiti unatrag taj proces. Ali iako ne mogu vratiti mladost vašoj koži, neki preparati mogu vratiti mladolik izgled, privremeno zategnuti, učvrstiti i hidrirati je.

lepa koza

'Ako vam je lice negativno odreagovalo na neki sastojak u kremi, ne smete koristiti taj sastojak ni u jednoj kremi'-zabluda! To što je vaša koža odreagovala na određeni sastojak iz jedne kreme, ne znači da bi neka druga krema sa istim sastojkom imala isti uticaj. Taj sastojak u drugoj kombinaciji sastojaka možda neće imati isti efekat. Reakciju vam je izazvala možda određena kombinacija a ne sastojak.

Smatra se da žene starije od 35 godina moraju nanositi puder na lice. To nije istina, jer izgled koji dobijate kada se puder nakupi u porama mnogo je gori od izgleda kada ne nanesete puder. Predlažemo da se neko vreme odreknete pudera i pokušate da osvežite svoje lice.

lepa koza

Nije istina da se na starijoj koži ne mogu pojaviti akne. Zabluda je da se akne pojavljuju na koži pubertetlija. To nisu iste akne koje se javljaju kod tinejdžera, ali mnoge kozmetičke linije imaju i preparate namenjene koži sa aknama, iznad 25. godine.

Još jedna od zabluda je da preparat koji otkrijete ne treba menjati. Kao što se mi menjamo, menja se i naša koža. Vernost jednom proizvodu nema smisla. Takođe, tehnologija se menja pa s toga možete naići na sve kvalitetnije proizvode, delotvornije. Zato nemojte se bojati potrage. Možete pogrešiti ali eksperimentisanje će se isplatiti.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sunčanje je stiglo: Pravila lepog tena koja ne smete da zaboravite!

Sunčanje je stiglo: Pravila lepog tena koja ne smete da zaboravite!

Višesatno ležanje na suncu doktori strogo zabranjuju, međutim ako jednostavno ne možete da odolite sunčanju ...
Tajne Kleopatrine lepote

Tajne Kleopatrine lepote

Legendarna kraljica Kleopatra, velika zavodnica svog vremena, znala je kako negovati lice i telo. Žene su joj se ...
Najdelotvorniji sastojci za redukciju celulita

Najdelotvorniji sastojci za redukciju celulita

Mnogi vode hroničnu bitku sa celulitom. Promene u metabolizmu, kao i hormonske fluktuacije doprinose ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl