Postovala: Nataša Ilić
23
Aug
2012

Izvucite najbolje iz maskare

Pregledano: 7297 puta

Kako da vam uz pomoć čarobne maskare oči izgledaju fenomenalno

Maskara je najvažniji proizvod u kozmetičkoj torbici kod većine žena. Čak i one koje koriste minimalno šminke i one koje se ne šminkaju, tvrde da se osećaju kao gole ako ne nanesu bar jedan sloj omiljene maskare.

Duge i tamne trepavice su jedno od najvažnijih sredstava zavođenja, a u mnogim kulturama znak su senzualnosti i lepote. Kako izvući ono najbolje iz maskare i svaki dan imati savršen izgled trepavica?

Izaberite najbolju maskaru

Na tržištu postoji veliki izbor različitih proizvođača maskara, a razlika nije samo u ceni. Skupe maskare luksuznih brendova traju duže i stvaraju manje grudvica, ali kada ih imate na trepavicama, niko neće primetiti razliku između skuplje i jeftinije maskare.

U odnosu na tip vaših trepavica, odaberite formulu koja vam najviše prija, a možete da birate između maskare za produživanje, volumen, vodootporne, dugotrajne ili one koja ne stvara grudvice.

Izbegnite grudvice

Maramicom obrišite grudvicu koja se nalazi na vrhu maskare kad je izvadite iz ambalaže. Četkicom za trepavice pređite preko trepavica pre nego što se maskara osuši. Ako nemate četkicu za trepavice, operite staru maskaru sa sredstvom za uklanjanje šminke, sapunom i vodom, osušite je i dobićete češljić za trepavice.
Ako nastavite da nanosite maskaru pošto se prvi sloj osušio, stvoriće se grudvice, zato završite šminkanje pre nego što se maskara sasvim osuši. Cik-cak nanošenjem maskare takođe sprečavate grudvice.

Sprečite razmazivanje ljubicasta maskara

Ispod i oko oka nanesite puder da biste sprečile razmazivanje maskare. Maskara se obično razmaže zbog uljastih sastojaka koji se nalaze u kremi za lice ili korektoru. Posle nanošenja maskare, sačekajte nekoliko sekundi pre nego što trepnete.

Kombinujte maskare

Kao što to rade profesionalni vizažisti i šminkeri, kombinujte dva tipa maskare. Nanesite sloj maskare za produživanje trepavica, zatim sloj za volumen, a višak odstranite pomoću češljića za trepavice.


Maskara u boji

Crna maskara pristaje uglavnom svima, ali plavušama bledog tena po danu bolje pristaje crno-smeđa boja. Ljubičasta maskara dobro izgleda na smeđim očima, a sve nijanse plave i ljubičaste naglašavaju plave oči.

Uvijač za trepavice

Ako želite da vaše oči izgledaju veće i izražajnije, koristite uvijač za trepavice. Fenom za kosu kratko zagrejte uvijač za trepavice, ali pre upotrebe proverite da nije vruć. Iako postoji uverenje da se uvijač ne sme upotrebljavati posle nanošenja maskare, mnogi tvrde da se sme koristiti, ali pošto se maskara potpuno osuši.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Mali trikovi za šminkanje nosa

Mali trikovi za šminkanje nosa

Najveća nepoznanica prilikom šminkanja je nos. Izgled nosa je ...
7 načina da savršeno nanesete crveni karmin

7 načina da savršeno nanesete crveni karmin

Crveni karminobavezno "boji" naše lice glamurom i seksepilom, i na sreću pravih dama ove ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 18°c

Bicikl

Roleri