Postovala: Senka Ivetić
27
Feb
2013

Magija šminke

Pregledano: 14278 puta

Skrenite pažnju sa bucmastih obraza na oči. Naglasite gornje uglove očiju crnom olovkom i maskarom, a što su vaše oči veće to će ostatak lica izgledati mršavije.

Najlakši način da sakrijete svoje sitne nesavršenosti jeste da naglasite ono što smatrate najlepšim, bilo da su to oči ili usta - izbor je vaš. 

Skrenite pažnju sa bucmastih obraza na oči. Naglasite gornje uglove očiju crnom olovkom i maskarom, a što su vaše oči veće to će ostatak lica izgledati mršavije.

Uz punije usne izgledaćete mršavije

Ako želite da u trenu izgledati mršavije, naglasite usne. Ako vaše usne izgledaju male, ostatak lica u poređenju s njima deluje veliko. Nakon što ste naneli ruž, na sredinu usana stavite sjaj jer će ih to vizualno povećati. Takođe, izbegavajte olovku za usne, ona će samo vizualno smanjiti usne, savetuju šminkeri. 

sminka

Ako smatrate da su vam usne prevelike i želite da izgledaju tanje:

 Olovkom u boji ruža ili malo tamnijom iscrtati liniju usana,ali da ne prelazi prirodne konture, već milimetar unutar njih. Tako će uokvirene usne biti nešto manje nego što zaista jesu. Na usne naneti ruž tamnije nijanse željene boje. Mat ruž će ih dodatno smanjiti, za razliku od sjaja i šljokica koje povećavaju usne. Na kraju, fiksirati ruž korektorom ili puderom.

Obraze i nos će smanjiti prava nijansa pudera

Želite li vizualno smanjiti obraze, nanesite ispod jagodične kosti bronzer za nijansu tamniji od vaše kože, a na jagodice svetliju ili lagano ružičastu. Ipak pazite da se ne vidi prelaz između njih inače ćete postići suprotan efekt. 

sminka

Ako želite vizualno smanjiti nos, nanesite tamniju nijansu pudera ispod nosa i na sam vrh. Želite li da širi nos izgleda uže, na njegove strane nanesite tamniju nijansu, a na most svetliju nijansu pudera.  

sminka

Želite krupnije oči?

Jedan od najlakših načina za vizualno veće oči je uvijanje trepavica. Najbitnije je da ih uvijete pre nanošenja maskare. Ako kojim slučajem zaboravite, pa ih želite uviti posle, pričekajte da se maskara dobro osuši kako se trepavice ne bi slepile. Najbolje od svega je što ih tokom dana stalno možete uvijati, ako uvidite da više ne izgledaju onako dobro kao na početku. 

Iako mnoge žene izbegavaju maskaru na donjim trepavicama, šminkeri napominju da ona može vizualno povećati oči. Najpre maskaru nanesite na gornje trepavice, a zatim bez ponovnog umakanja, i na donje. Četkicu držite vertikalno i lagano prelazite po trepavicama kako bi postigli savršeni pogled. 

Veštačke trepavice?

Privremene ili trajne veštačke trepavice više nisu nikakav bauk. Za privremene trepavice treba malo vežbe dok se ne naviknete na nošenje, a o trajnima se brinu stručnjaci i potrebno ih je obnavljati svakih mesec dana. Uz veštačke trepavice dramatičan look je zasiguran. No ukoliko stavljate privremene, pazite da nisu prevelike i svakako ih skratite ako jesu.

sminka

Bela olovka za oči

Bela olovka će proširiti oči. Nanesite je na unutrašnjost donjeg kapka, ali koristite meku olovku kako ne bi izazvali iritaciju oči. Izgled upotpunite svetlim nijansama senke, ali samo u unutrašnjim uglovima kapaka. 

Obrve

Nemojte zaboraviti na obrve. Održavajte ih, a ako ne možete sami potražite pomoć kozmetičara. Pazite da luk obrva ne bude preoštar jer ćete izgledati starije i pomalo veštački, dok blagi luk čini oči većima nego što zapravo jesu.

sminka

Neposlušne obrve često četkajte prema gore posebnom četkicom. Na mestima na kojima su obrve ređe ili ih nema, upotrebite olovku za oči u boji obrva. Nemojte da povlačite duge ravne linije, jer će izgledati neprirodno, već lagano, u obliku sitnih tačkica dajte obrvama željeni oblik. Posle oblikovanja, nanesite na njih vrlo malo pudera i ponovo ih pročešljajte. Ukoliko se odlučite za oblikovanje obrva čupanjem, ne morate da sledite njihov prirodni oblik, ali je onda najbolje da ih prepustite rukama kozmetičara. Nakon što vam ih oni oblikuju, lakše ćete ih sami održavati.

Podočnjaci- svedoci besanih noći

Za uspešno prikrivanje tamnih podočnjaka najbolje je da prvo stavite podlogu, a zatim korektor malo svetlije nijanse. Pre nanošenja, kremasti korektor razredite kapljicom vode, jer bi gusta, nerazređena smesa korektora mogla da istakne bore. Ako ne možete da pronađete kvalitetan korektor, upotrebite dve podloge u različitim nijansama- jednu koja pristaje boji vaše kože i drugu svetliju. Ukoliko iz prve ne uspete, ne odustajte, za savršenu šminku potrebna je rutina.

 

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
2
Tužno
2
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Savršena novogodišnja šminka

Savršena novogodišnja šminka

Parznično veme je odlična prilika za ekstravagantnu šminku, ali čak i na novogodišnjim ...
Za neodoljive oči potrebno je…

Za neodoljive oči potrebno je…

Maskara je vaš najveći saveznik koji će dati vašim očima dubinu i naglasiti njihov ...
Da li čistite svoje četke za šminkanje dovoljno??

Da li čistite svoje četke za šminkanje dovoljno??

Pretpostavke su da ne čistimo svoje četke za šminkanje dovoljno! Četke ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri