Postovala: Ona portal
25
Nov
2010

Našminkajte se u 10 koraka

Pregledano: 6464 puta

Ovih 10 jednostavnih saveta šminkanja sigurno će ubrzati svakodnevnu rutinu šminkanja i pomoći Vam da dobijete sjajan rezultat.

 

 

Stvari koje Vam trebaju:

* Podloga
* Maskara
* Četkice za senku za oči
* Četka za rumenilo
* Puder
* Rumenilo
* Vodootporna Maskara
* Ruž
* Sjaj za usne
* Senka za oči

 

 

Instrukcije:

 

1. Nanesite korektor koji je jednu nijansu svetliji od lica. Kada ga nanosite preko bilo kakve fleke na licu ili na krug oko očiju, prstima ili sunđerom tapkajte dok se ne izjednači sa vašom kožom. Ako je vaš korektor počeo da se zgrušava, prvo nanesite kremu pa onda korektor.

 

2. Izaberite podlogu koja tačno odgovara Vašem tenu. Nanesite podlogu u tačkama u centralnom delu vašeg lica, a zatim razmažite sa sunđerom ili prstima sve dok ne pokrijete celo lice.

 

3. Koristite kvalitetan puder i korektor da bi trajao što duže, i da ne morate svako malo da ga popravljate. Koristite puder u prahu kada ste daleko od kuće, a potrebno je da popravite šminku.

 

4. Sledeće su obrve. Koristite braon senku u prahu umesto olovke, jer često obrve mogu izgledati neprirodno. Nanesite senku sa gustom, koso položenom četkom.

 

5. Izaberite tri boje senke za oči: svetlu, srednju i tamnu. Koristite tamne samo za liniju gornjeg dela kapka, i to za prilično tanku liniju duž gornje trepavice. Koristite srednju nijansu za nabore i svetlu za područje ispod obrva. Postoje mnoge varijacije za nanošenje senke na oči.

 

6. Nanesite ajlajner. Koristite tanki, vlažni ajlajner ili olovku ajlajner i nanesite liniju na donji deo ispod trepavica. Linija treba da bude samo na spoljnje dve trećine, odnosno sve šira ka spoljašnjem uglu oka, ako pokušavate da postignete tamniji izgled. Liniju povucite preko gornjeg kapka (što bliže trepavicama), ili počnite liniju gde trepavice počinju.

 

7. Nanesite maskaru na gornje i donje trepavice, u dva tanka sloja kako bi se izbeglo slepljivanje. Odaberite braon maskaru ako Vam je kolorit svetao, a crnu ili braon-crnu uz tamnije boje. Ili, probajte maskaru u boji kao što je mornarica, ili šljiva za zabavu, ali ne ide previše svetla, ako želite da budete ozbiljno shvaćeni.

 

8. Nasmejte se da vidite jagodice vaših obraza i nanesite rumenilo na jagodice ili malo ispod, kako god želite i volite. Ali, morate uskladiti rumenilo sa Vašim tenom.

 

9. Odaberite ruž u boji koji je pogodan za Vašu boju kože, i to je savršeno za Vaš dnevni izgled. Jače boje odaberite za večernje izlaske.

 

10. Olovku za usne nanesite nakon nanošenja karmina, ne pre. Na taj način nećete završiti sa tamnim krugom na usnama od olovke nakon što ruž izbledi. Izbegavajte kombinovanje vrlo tamne olovke i svetlog karmina.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
3
Ljuto
1
Tužno
2
Srećno
2
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Top 10 makeup izdanja Dženifer Lopez

Top 10 makeup izdanja Dženifer Lopez

Jedna od najpopularnijih svetskih muzičkih zvezda, svojevrsna pop ikona i glumica Dženifer ...
7 načina da savršeno nanesete crveni karmin

7 načina da savršeno nanesete crveni karmin

Crveni karminobavezno "boji" naše lice glamurom i seksepilom, i na sreću pravih dama ove ...
Kako da šminkanjem učinite oči većim

Kako da šminkanjem učinite oči većim

Moglo bi se reći da su oči najupečatljivije i najbitnije na celom licu, jer smo skloni da gledamo ljude u oči dok ...
HP
64801,oo
prava cena : 77761.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 11°c

Roleri

Bicikl