Postovala: Ona portal
25
Nov
2010

Našminkajte se u 10 koraka

Pregledano: 6405 puta

Ovih 10 jednostavnih saveta šminkanja sigurno će ubrzati svakodnevnu rutinu šminkanja i pomoći Vam da dobijete sjajan rezultat.

 

 

Stvari koje Vam trebaju:

* Podloga
* Maskara
* Četkice za senku za oči
* Četka za rumenilo
* Puder
* Rumenilo
* Vodootporna Maskara
* Ruž
* Sjaj za usne
* Senka za oči

 

 

Instrukcije:

 

1. Nanesite korektor koji je jednu nijansu svetliji od lica. Kada ga nanosite preko bilo kakve fleke na licu ili na krug oko očiju, prstima ili sunđerom tapkajte dok se ne izjednači sa vašom kožom. Ako je vaš korektor počeo da se zgrušava, prvo nanesite kremu pa onda korektor.

 

2. Izaberite podlogu koja tačno odgovara Vašem tenu. Nanesite podlogu u tačkama u centralnom delu vašeg lica, a zatim razmažite sa sunđerom ili prstima sve dok ne pokrijete celo lice.

 

3. Koristite kvalitetan puder i korektor da bi trajao što duže, i da ne morate svako malo da ga popravljate. Koristite puder u prahu kada ste daleko od kuće, a potrebno je da popravite šminku.

 

4. Sledeće su obrve. Koristite braon senku u prahu umesto olovke, jer često obrve mogu izgledati neprirodno. Nanesite senku sa gustom, koso položenom četkom.

 

5. Izaberite tri boje senke za oči: svetlu, srednju i tamnu. Koristite tamne samo za liniju gornjeg dela kapka, i to za prilično tanku liniju duž gornje trepavice. Koristite srednju nijansu za nabore i svetlu za područje ispod obrva. Postoje mnoge varijacije za nanošenje senke na oči.

 

6. Nanesite ajlajner. Koristite tanki, vlažni ajlajner ili olovku ajlajner i nanesite liniju na donji deo ispod trepavica. Linija treba da bude samo na spoljnje dve trećine, odnosno sve šira ka spoljašnjem uglu oka, ako pokušavate da postignete tamniji izgled. Liniju povucite preko gornjeg kapka (što bliže trepavicama), ili počnite liniju gde trepavice počinju.

 

7. Nanesite maskaru na gornje i donje trepavice, u dva tanka sloja kako bi se izbeglo slepljivanje. Odaberite braon maskaru ako Vam je kolorit svetao, a crnu ili braon-crnu uz tamnije boje. Ili, probajte maskaru u boji kao što je mornarica, ili šljiva za zabavu, ali ne ide previše svetla, ako želite da budete ozbiljno shvaćeni.

 

8. Nasmejte se da vidite jagodice vaših obraza i nanesite rumenilo na jagodice ili malo ispod, kako god želite i volite. Ali, morate uskladiti rumenilo sa Vašim tenom.

 

9. Odaberite ruž u boji koji je pogodan za Vašu boju kože, i to je savršeno za Vaš dnevni izgled. Jače boje odaberite za večernje izlaske.

 

10. Olovku za usne nanesite nakon nanošenja karmina, ne pre. Na taj način nećete završiti sa tamnim krugom na usnama od olovke nakon što ruž izbledi. Izbegavajte kombinovanje vrlo tamne olovke i svetlog karmina.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
3
Ljuto
1
Tužno
2
Srećno
2
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako naneti crveni ruž: 6 zlatnih pravila

Kako naneti crveni ruž: 6 zlatnih pravila

Tamne nijanse crvene mogu vizualno smanjiti usne, stoga takve nijanse moraju izbegavati žene koje imaju prirodno tanke ...
Kad se šminka Rita Ora

Kad se šminka Rita Ora

Jeste li čuli za Ritu Oru? Ako niste, ona je pevačica iz Velike Britanije, rođena u Prištini ...
Smokey eyes u nekoliko koraka

Smokey eyes u nekoliko koraka

Uz malo prakse svaka od nas može izgledati kao da ju je upravo našminkao celi tim najboljih holivudskih ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 1°c

Bicikl

Roleri