20
Dec
2013

Recite "NE" dosadnim pravilima u šminkanju!

Pregledano: 5193 puta

Stara pravila više ne važe - zaboravite ih uz prave savete!

Neretko dame robuju pravilima kako u modi, tako i u oblasti kozmetike i lepote, i drže se klasike i proverenih recepata. Ipak, ponekad je u stvari sjajno eksperimentisati i pronaći svoj fazon, čak iako beauty pravila kažu drugačije. Evo šta je u svetu šminke godinama važilo za veliko NE, ali se isplati isprobati:

Mit 1: crvenokose ne bi trebalo da nose crveni karmin: Crveni karmin je dopušten svima, jedino ej važno voditi računa o izboru prave nijanse. Crvenokose mogu da izgledaju fanstastično s crvenim usanam, posebno s narandžastim tonovima, nalik boji paradajza. Važno je da izbegavate plave podtonove i naravno biti umeren.

   

 

Mit 2: svetlucave senke su samo za tinejdžerke: Naprotiv,obične mat senke mogu naglasiti upale oči koje žene imaju u zrelijim godinama. Svetlucave senke privlače svetlost, pa vas mogu učiniti naizgled svežijim, a dodatni bonus leži u tome da tako odvlačite pažnju s bora na licu. Zampamtite i da svetlucavo ne znači šljokičavo. 

Mit 3: jarke boje karmina nisu za tanke usneVažno je znati razliku između svetlih (dobrih) i tamnih (loših) tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene i boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Takođe, usne oblikujte olovkom, čime ćete vizuelno postići pun izgled usana

Mit 4: smokey eyes ne izgleda dobro na bledoj kožiCrne i sive nijanse ovde nemaju monopol: nijanse poput bronzane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svetlu kožu. 

Mit 5: pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj putiSvaka od nas ponekad želi da se poigra sa pastelnim bojama. U tome nema ničeg lošeg, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nanositi. Poenta je u održavanju kontrasta. Recimo, ako želite da se poigrate ružičastom, bojom lavande, svetloplavom ili zelenom. Pre svega pripremite kapke tako što ćete na njih naneti puder koji će pružiti dobru bazu za koju se senka može "uhvatiti". 

Mit 6: odlučite se- ili za smokey eyes ili naglašene usne: Ključ je u kontrastu. Na primer, ako imate svetlucavi smookey eyes, neka karmin bude mat ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi. 

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Chanel lansirao kozmetičku liniju  L'ete Papillon

Chanel lansirao kozmetičku liniju L'ete Papillon

Modna kuća Chanel na kozmetičko tržište izbacila je novu, luksuznu liniiju ...
Za neodoljive oči potrebno je…

Za neodoljive oči potrebno je…

Maskara je vaš najveći saveznik koji će dati vašim očima dubinu i naglasiti njihov ...
Top 6 trendi boja za usne

Top 6 trendi boja za usne

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Roleri

Bicikl