Postovala: Senka Ivetić
29
Oct
2012

Rumenilo- najbolji prijatelj vašeg lica!

Pregledano: 17309 puta

Kako ćemo odabrati boju rumenila na licu zavisi i od vrste šminke, ali i od samog oblika lica!

Rumenilo služi za naglašavanje obraza- središnjeg dela lica. Njime povezujemo gornji i donji okvir lica i time stavljamo završnu tačku na celokupni make-up. Nekada davno, žene su se služile ciglom i lagano je trljale o obraze kako bi istakle taj deo lica, ili su se sam trenutak pre izlaska iz kuće, lagano štipale za obraze kako bi imale rumeni, zdrav izgled lica. Danas nam to pruža neizostavno rumenilo!

Kako ćemo odabrati boju rumenila na licu zavisi i od vrste šminke, ali i od samog oblika lica!

Obično ih nanosimo velikim četkama koje mogu biti okrugle ili ovalne, pomalo različitih debljina. Pri prirodnom isticanju samih obraza vrlo često se greši u postupku nanošenja rumenila. Žene obično skupe usne kako bi im jagodične kosti bile uočljivije te ispod jagodica prema donjem delu lica povuku rumenilo. No, to ćemo učiniti samo ako želimo suziti i pogrubiti crte lica.

rumenilo

Rumenilo se nanosi tako da se nasmijete svom odrazu u ogledalu, jer se tako najlakše uočavaju obrazi i vide crte jagodičnih kostiju. Pratite jagodičnu kost i nanesite rumenilo na obraze. Kako ćete najlakše proveriti jeste li dobro naneli rumenilo? Kada krene mimika lica, obrazi su u potpunosti kružno naglašeni.

Koju boju rumenila izabrati?

Boju rumenila izabraćemo prema celokupnoj priči šminke i nijansi koje nanosimo na oči i usne, iako rumenilo u osnovi može pratiti samu boju kože osobe. Žuti pigment kože će za prirodan izgled 'tražiti' boju kajsije, dok će se roze rumenilo stopiti s roze pigmentom. Obrnuto ćete postici neprirodan, izveštačen izgled, što nikada ne izgleda lepo i privlačno.

rumenilo

 Ipak, verujem da vam se desilo da ste primetile da neka nijansa rumenila lepo stoji vašoj drugarici, ali kada ste ga vi upotrebili, niste postigli takav izgled. To je zato što osim što usklađujete boju rumenila sa pigmentom kože, usklađujete ga i sa bojom očiju. Evo kako bi to brebalo da izgleda.

Svetlosmeđe oči istaći ćete ružičastim rumenilom sa svetloljubičastim pigmentom, jer ono ističe zelenkaste i svetlosmeđe oči. Dame sa ovom bojom očiju treba da izbegavaju rumenila narandžastih tonova, jer ona prigušuju i “zatvaraju” lice.

Ukoliko imate tamnosmeđe oči, prava nijansa rumenila za vas jeste takođe ruzičasto, sa ljubičastim pigmentom. Nasuprot tome, preporučujemo da izbegavate rumenila smeđe nijanse jer time dovodite do jednoličnog izgleda lica i ne naglašavate ni oči ni obraze.

rumenilo

Zelenookim damama preporučujemo rozikaste tonove rumenila jer će to istaći lepotu njihovih očiju. Izbegavajte ljubičaste nijanse koje bi mogle neutralizovati zavodljivo zelene oči.

Ako imate prelepe plave oči, nećete pogrešiti odabirom svetloružičastog rumenila ili rumenila u nijansi breskve jer će to učiniti vaš pogled prodornim. Pogrešićete jedino ako nanesete na lice ljubičasto rumenilo koje će učiniti da vam oči izgledaju sitnije.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šminka-najbolji prijatelj svake žene

Šminka-najbolji prijatelj svake žene

Sa malo maskare, rumenila i sjaja za usne, sve izgleda totalno drugačije, pa i vi same. Ne treba puno filozofirati da bi ...
Lepa za manje od 5 minuta

Lepa za manje od 5 minuta

Uz nekoliko osnovnih proizvoda možete učiniti da vam lice zablista. 1. Korektor nanesite na tamne ...
Smokey eyes u nekoliko koraka

Smokey eyes u nekoliko koraka

Uz malo prakse svaka od nas može izgledati kao da ju je upravo našminkao celi tim najboljih holivudskih ...
XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -6°c

Bicikl

Roleri