29
May
2012

Šminka-najbolji prijatelj svake žene

Pregledano: 11787 puta

Šta radite kada želite da izgledate lepše? Našminkate se.

Sa malo maskare, rumenila i sjaja za usne, sve izgleda totalno drugačije, pa i vi same. Ne treba puno filozofirati da bi se objasnilo šminkanje. Skoro svaka žena zna za taj poznati proces ulepšavanja, a trebalo bi da ga i primenjuje...radi nje same, lepšeg izgleda i osećaja.

Postoje različiti stilovi šminkanja od prirodnijih do onih naglašenijih, smooky tamnijih nijansi. Najbolje je znati šta vama pristaje od izbora boja ruževa, senki i pudera, do stila šminke koji najbolje pristaje vašem licu.

Uvek se polazi od one osnovne stvari, a to je da li ste plavuša, brineta, crnka ili crvenokosa?

Crnke uvek mogu da iznesu jaču šminku i mnogo smelije i intezivnije tonove senki, kreona i karmina. To pravilo nije isključeno i za plavuše, ali u nekim večernjim ili svečanim prilikama. Crnke mogu nositi smelije nijanse i koristiti jače senke kao što su braon, siva, tamnoljubičasta, ali i jače rumenilo i karmine poput jarkih crvenih, rozih, braonkastih i tamnoljubičastih.

Brinete su takođe zahvalne pri izboru šminke i one mogu poneti mnogo više boja i od crnki, plavuša i riđokosa. Za brinete, izbor i spektar boja senki, olovki i ruževa je otvoren. Mogu nositi i prirodniji look, ali i šminkati se jače i naglašenije.

Naravno plavuše same po sebi deluju nežnije, pa bi i šminka koju koriste trebala da izgleda prirodnije, uredno i nežno. Pri njihovom izboru najbolje su senke poput plave, svetlije ljubičaste i koralne nijanse. Rumenilo bi trebalo da je u nijansama kajsije i roze. Ruževi koji stoje svetlim damama su svetle nijanse roze, ljubičaste, kao i boje mesa.

Crvenokose žene su same po sebi interesantne, posebno izborom njihove vatreno-crvene kose koju bi trebale da usklade sa svojom šminkom. Za razliku od brineta, plavuša i crnki, riđokosama nije dozvoljeno puno odstupanja pri šminkanju. One bi trebale da koriste zelenkaste tonove senki, koje će dodatno istaći boju njihove kose i njihovih očiju. Rumenila i karmini koji bi trebale da koriste ove dame naginju na crvene tonove. Sve što je crvenkasto, bilo koja nijansa crvene, crvenokosama dobro stoji.

Pri samom procesu šminkanja, bitno je znati pravilo da pribor i izbor šminke treba da bude proveren i kvalitetan. Najbolje je početi sa prirodnim look-om i ne treba nanositi suviše šminke i boja na lice. Za početak što jednostavnije-to bolje. Naravno i za prirodan look vam je potrebno dosta koraka pri šminkanju, dobra podloga, korektor i puder. Izbor pudera isključivo zavisi od prirodne boje vašeg tena i on se bira u skladu sa njegovom bojom. Ako ste vešti i smeli pri šminkanju onda je jača i intezivnija šminka dozvoljena.

Crvenokose žene su same po sebi interesantne, posebno izborom njihove vatreno-crvene kose koju bi trebale da usklade sa svojom šminkom

 

Uvek je bitno pravilo da ako ističete oči, nemojte isticati usne...i obrnuto pravilo. Ako ističete usne, trudite se da nanosite što manje senke i slobodno označite konture oka ajlajnerom. Vamp izgled više nije u modi, ali se smelije i jače boje crvenih i bordo ruževa vraćaju u modu. Nezaobilazan pin up izgled opet je u trendu, a sa njim i ponovo vraćene veštačke trepavice.

Ako želite da budete lepe, sebi i drugima, u neseserima, torbicama i drogerijama potražite vašeg prijatelja-šminku i ponovo povratite svoj sjaj.

Sandra Crnogorac

Čekamo da Sandra Crnogorac napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Rumenilo- najbolji prijatelj vašeg lica!

Rumenilo- najbolji prijatelj vašeg lica!

Rumenilo služi za naglašavanje obraza- središnjeg dela ...
Da li čistite svoje četke za šminkanje dovoljno??

Da li čistite svoje četke za šminkanje dovoljno??

Pretpostavke su da ne čistimo svoje četke za šminkanje dovoljno! Četke ...
Top 5 dugotrajnih ruževa

Top 5 dugotrajnih ruževa

1.M.A.C PRO LONGVEAR LIPCREME 2.ESSENCE LONGLASTING LIPSTIK 3.LOREAL PARIS INFALLABLE NEVER FAIL ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -6°c

Bicikl

Roleri