Postovala: Senka Ivetić
18
Feb
2014

Zašto je spavanje sa šminkom štetno?

Pregledano: 3853 puta

Skidate li šminku svakodnevno? Prema najnovijim istraživanjima, pokazano se da svaka treća žena čak dva puta nedeljno ode na spavanje a da nije skinula šminku s lica. Posledice nisu zanemarljive.

Skidate li šminku svakodnevno? Prema najnovijim istraživanjima, pokazano se da svaka treća žena čak dva puta nedeljno ode na spavanje a da nije skinula šminku s lica. Iako su svesne da će takvim postupkom pospešiti dobijanje estetskih nedostataka kože, žene spavanje sa šminkom stalno praktikuju.

Prva posledica neuklanjanja šminke sa lica je intenzivno isušena koža. Prilikom spavanja, do kože ne može dopreti dovoljno kiseonika kojim se ona hrani i postaje vrlo suva. Takođe, time doprinosi i spavanje na boku koje dodatno pogoršava situaciju čineći kožu zgužvanom.

Zbog tolike koncentracije suvoće, odmah se javljaju i bore. Njihova dubina postaje izražena na svim delovima lica, a pogotovo na čelu.

skidanje sminke

Osobe sa osetljivom kožom trebaju i te kako pripaziti na skidanje šminke. Naime, neprekidnim ponavljanjem tako loše navike, koža postaje sve više sklona crvenilu. Crvenilo postaje toliko iritantno da se lako može pretvoriti u alergijsku reakciju.

Neugodna pojava proširenih pora nije isključena. Velike pore nastaju zbog šminke koja se začepi i svakodnevno nakuplja u njima. Nastanak akna i bubuljica tada je vrlo učinkovit. Ujedno, to je i znak da koža počinje postepeno stariti jer se time gubi elastičnost i kolagen koji su temelj mladenačke kože.

skidanje sminke

Kod kože koja je već godinama izložena tako nepravilnim tretiranjem, štete bi mogle biti trajnije i veće dok kod kože koja nije bila dugoročno pogrešno tretirana, potrebno je na vreme preduzeti zaštitne mere.

Važno je ukoliko svakodnevno koristite šminku, redovno je i uklanjati s lica. Postoje mleka i losioni za različite tipove kože koji uspešno uklanjaju šminku s lica.

skidanje sminke

Posebnu pažnju obratite i na šminku na očima jer ukoliko se sva nečistoća ne skine, trepavice postaju lomljive, krhke i sklone pucanju i proređivanju. Takođe, postoje i sredstva za uklanjanje šminke s očiju koja su bez alkohola i namenjena su za osetljive oči.

Zato je skidanje šminke obavezno uvrstiti u naviku koja će vas pratiti svaki dan. Najbolje vreme za to biti će odmah kad dođete kući. Tako kasnije nećete imati problema s umorom koji bi mogao pobediti u borbi za lepu i negovanu kožu.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Letnja nega kože i šminkanje– Lagane, izdržljive, mat teksture

Letnja nega kože i šminkanje– Lagane, izdržljive, mat teksture

Danas smo svi manje ili više svesni štetnog uticaja UV zračenja na zdravlje naše kože, zato ćemo ...
Top 10 makeup izdanja Dženifer Lopez

Top 10 makeup izdanja Dženifer Lopez

Jedna od najpopularnijih svetskih muzičkih zvezda, svojevrsna pop ikona i glumica Dženifer ...
Za broj punije usne!

Za broj punije usne!

Ovaj trik treba samo pažljivo i spretno da izvedete da ne bi izgledale smešno ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 7°c

Bicikl

Roleri