31
Oct
2012

7 stvari koje muškarac nikada ne bi želeo da čuje od svoje devojke!

Pregledano: 14619 puta

Kažu stihovi pesme: "Kada se voli mora da boli, jer ti si lepši, a ja nisam jači pol." I to je, čini se, ogromna istina. Svi ti snažni i čvrsti muškarci u suštini samo su veliki dečaci željni hvale i lepih reči. Zato pazite šta im, kada i kako govorite!

Mi žene često umemo da budemo neoprezne, brze na mislima i jeziku, i nesvesne koliko ponekada naše reči mogu da zabole voljenu osobu. Čak i kada nemamo nameru da povredimo i iznerviramo partnera, te nije prisutna svest o tome da naši monolozi, filozofije, govorancije ili obična, usputna, naizgled bezazlena pitanja nose određenu težinu, može se desiti da ga žestoko "bocnemo", isprovociramo, "ugrozimo" ili naljutimo.

Bez obzira na prag muške tolerancije na uvrede i teške reči, koji nekada može biti i veoma visok, neophodno je povesti računa o tome šta mu i na koji način govorimo. Jer, kao i dame, i muškarci su u svojoj suštini osetljiva i nesigurna bića, kojima žena treba kao najveći podstrek i podrška, kao svojevrsno ogledalo, kao figura koja će biti uz njih, govoreći im da su najbolji, čak i kada to nisu. Dobra žena i ljubavnica pripaziće na svoj jezik, i prećutati stvari koje potencijalno mogu da izazovu bilo koju vrstu negativnih emocija kod muškarca kome su posvećene srcem i telom.

  

Ono što muškarce najviše vređa i izaziva jeste dovođenje njihove muškosti u pitanje, te će vam neretko oprostiti svakakve reči, ali "kastriranje" i omalovažavanje kao muškarca neće nikada! Evo šta to pametne žene nikada neće reći svom partneru, što zarad održavanja dobrog i zdravog odnosa, to zbog samopouzdanja i očuvanja ega muškarca kog vole:

1. Tvoj prijatelj je tako šarmantan! (dobar frajer, sladak, lep... bilo koji kompliment): Kada upoznate njegovog prijatelja koji možda zaista izgleda očaravajuće i ostavlja sjajan utisak, jednostavno prećutite to, posebno ako vaš partner ne može da se meri sa njim. Samo ćete bespotrebno izazvati tenziju i probuditi čuvenu mušku sujetu.

2. Zašto ne prihvatiš da nisi uspeo? : Muškarci su veoma konkurentno nastrojeni, i obično su vrlo osetljivi na pitanja uspeha, posla i novca. Poslednje što mu treba kada doživi neuspeh jeste vaša pridika i direktno upiranje prstom na greške koje je napravio.

3. Moj bivši je to mogao, zašto ne možeš ti? : Ne, nikako i nikada.... poređenje sa drugim muškarcima, a posebno bivšim partnerima, osim ako u pitanju nisu komplimenti. Ono što muškarca naviše izluđuje jeste pravljenje paralele između njega i vašeg bivšeg u bilo kom parametru života, a ono što je najstrože zabranjeno jeste poređenje u seksualnom životu.

4. Šta tebi dođavola fali, idiote? : Nikada, ali nikada, nemojte vikati na njega i vređati ga ispred prijatelja i članova porodice, i uopšte u javnosti. Koliko god da je "zgrešio" ili nije u pravu, teške reči sačuvajte za četiri oka. Ako se oni pitaju, čast i ugled muškarca ništa ne može lakše narušiti od toga da ga partnerka ponizi, te ispolji drsko i bezobrazno ponašanje, na očigled svih.

5. Izlazila sam i sa boljim muškarcima. : Direktan i nizak udarac na njegov ego i sujetu! Neke od najgorih reči koje možete uputiti čoveku kog volite, sa zagarantovanim posledicama njegove dalje ljutnje, nesigurnosti, gorčine i preispitivanja.

6. Ti si tako nesiguran. : Ove reči poljuljaće već nesigurnog muškarca, čineći ga još slabijim. Muškarci su neretko nesigurni, čak i kada se to ne primećuje, posebno ako ste žena koja dobija mnogo muške pažnje. Teško se bore sa osećanjem nesigurnosti, često se braneći sitnim lažima i preuveličavanjem, i po pitanju toga sigurno im nećete pomoći glasnim potvrđivanjem i ukazivanjem na nesigurnost!

7. Moramo da razgovaramo! : Činjenica da želite ozbiljno da porazgovarate, pritom to najavljujući, uvek unosi strah u kosti muškarca, jer te reči neodoljivo aludiraju na veliki problem, prekid odnosa ili bar obaveznu "bukvicu". Malo više takta od nas dama ne bi bilo na odmet! :)

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šta muškarci prvo primete na ženi?!

Šta muškarci prvo primete na ženi?!

Novinarka Kjara Atik je razgovarala s mladim muškarcima i napravila listu onoga što oni ...
Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Živimo u svetu u kom većina ...
Tri tipa muškaraca koji su za žene neodoljivi

Tri tipa muškaraca koji su za žene neodoljivi

1. Snažan i muževan muškarac: Oni su snažni alfa mužjaci, s velikom ...
CANON
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 14°c

Roleri

Bicikl