11
Apr
2016

Bezuslovno

Pregledano: 3804 puta

Božansko osećanje, dok volimo nekoga upoznamo i sebe

Doživiš i taj osećaj da više ne postojiš. Nema ni sveta oko tebe, sve je laž i nije te briga šta se dešava. Ili postaješ bezosećajno stvorenje, ne možeš više ni plakati a ni smejati se. Sutra ne vidiš, niti sanjaš i želiš, a sklanjaš se od ljudi, maštaš o šumi, livadi, pticama i planini. Dolaziš kući, spuštaš zavese i zatvaraš prozore, telefon na nečujno... Niko te više ne voli, osim kućnog ljubimca, ako ga imaš, i niko te ne pita šta ti je. Dolazi kraj, mrak je pao, gust, hodnici kojim koračaš su predugački, tražiš vrata kroz koja ćeš pobeći... Shvataš jezivu istinu, da se pretvaraš u čudovište. Ako je ostalo i malo svetla u nekom ćošku svesti, ona će se pojaviti, i to posle najgušćeg mraka. Jer čim se svetl o upali, u sobi više nema mraka, i to ga proguta u deliću sekunde. Nekima se ovo buđenje dogodi u vidu bezuslovne ljubavi. Shvatiš da toliko voliš nekoga, do te mere, da se ponovo preobražavaš iz čudovišta u ljudsko biće, a mračnih hodnika više nema, prošao si kroz vrata koja su se sama otvorila. Osećaš se plemenito, kao da ti oreol obasjava glavu. I ništa ne očekuješ, osim da to biće koje voliš bude srećno, i da toplina, koja se stvara od te ljubavi, potraje. I opet za sebe ne postojiš, već postoji samo taj neko drugi. Bezuslovna ljubav te menja, nije ti jasna, odakle se i kako stvorila, zašto je to tako, ali je osećaj ravan povratku u žive. Ta osoba postaje tvoja inspiracija i psihička snaga, jer si srećan što ipak postoji neko koga voliš. I želiš mu to reći, samo ne znaš kako, kroz koje reči i pokušaje.

Kako upaliti svetlo u nekome? Ako zavolite nekoga ko u ljubav ne veruje? Moraš mu često ponavljati da ga voliš. Neće verovati, pa nastavi. Uvrediće te više puta, jer je poput zveri koju ćeš da pripitomiš. Ali, zver nije takva što želi, već zbog okolnosti. U isto vreme, želeće da ga pripitomiš. Pokušaćeš da ga izvučeš iz njegovog mraka, ali ćeš zalutati i u svoj sopstveni. Iz njega ćeš izaći ojačan, jer ko pruža pravu ljubav, neće ostati bez energije. Moraćeš da mu pokloniš najlepšu moguću pažnju. To su osobe sa dušom uvređenog deteta, ko zna zbog koga i čega. Naljutiće te mnogo puta, ali češ mu oprostiti. Nastavi do svog cilja, i nemoj mu dosađivati, pusti ga da oseti lepotu, da razmisli o onome što nudiš - lepšu stranu sveta.Posveti mu vreme, vidi u njemu prvo ono što valja, dok će on tražiti samo tvoje negativne strane. Zanemari i ponovo mu pošalji samo ljubav. Mora na kraju dozvoliti svetlu da se useli, jer i njegova duša je satkana od iste suštine kao i tvoja.

Tagovi : |

Slavica Mijatović

Pisac, objavila tri romana, Princ spoznaje,Elez,Prvi i trinaesti. Imam blog Krug - https://slavicamijatovic.blogspot.rs/
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Poznati i Dan zaljubljenih

Poznati i Dan zaljubljenih

Zvezde popularne prdstave „Igra u tami“, koja se igra na sceni pozorišta ...
Zašto muškarci lažu

Zašto muškarci lažu

Zašto muškarci ...
Najbolji i najgori pokloni za Dan zaljubljenih

Najbolji i najgori pokloni za Dan zaljubljenih

Da bismo vam skratili muke vucaranja po prodavnicama u zadnji momenat, napravili smo spisak najboljih ljubavnih ...
COOLERMASTER
458,oo
prava cena : 549.6,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Roleri

Bicikl