20
Apr
2013

Idemo odavde

Pregledano: 2622 puta

kada jednom u svet krenes, nemoj nikad da se vratis

Svaki put kada su se vidjali nisu bili sami. Nikad nije bilo samo njih dvoje. Osmeh. Sa njiima su uvek nosili osmeh. Njegov odraz u njenim ocima i obrnuto. Nikad nisu bili sami. Uvek su tu bile njihove misli da se ne osete samima. Osmeh je vredeo hiljadu njihovih reci koje su zeleli da upute jedno drugom. Kada je tu zagrljaj, sjaj u ocima, sve drugo im je bilo suvisno. Bili su u stanju da sede satima bez i jedne progovorene reci. Kao da su igrali neku igru. Tu je bilo sve sto im je bilo potrebno. Mir, spokoj, muzika koju vole, cigarete i alkohol, topao vazduh i lagani vruc vetar. I ponekad neki uzdah, koji bi samo oni znali sta je tada govorio.


Osecali su se slobodno, gledali zvezde i nebo i zasigurno razmisljali o istim stvarima. Cesto su se smejali bez razloga. Srecni sto su tu zajedno i sto imaju barem ono malo sto su uspeli da stvore.
Najvise je voleo njen pogled posle dugog smejanja, njen smiraj usana koje su se vracale u normalu. Njen pogled koji je govorio sve sto je on zamisljao. Mislio je: "mozda je i bolje sto ne progovaramo, mozda ne bi rekla ono sto bih voleo." Mozda bi rekli nesto pogresno. Mozda je sigurno da je ovako najbolje. Cigare su palili zajedno, na isti plamen, kao neki zajednicki ritual. Koliko loseg prolazis ti, toliko loseg prolazim ja. 

Alkohol je poceo da nestaje, misli su pocele da lutaju, secali su se svega. Ovog puta i loseg i dobrog. Mada je lose preovladalo. Bes se probudio. Njegov odraz u njenim ocima, onaj najlepsi je nestao. Smeh sa najlepsih usana je nestao. Kao i cigare i alkohol. Izustila je 'primarius'. To im je nekada davno bio znak da se pogleda u nebo. Da se vidi nijansa tog zvezdanog cuda koje kao da najavljuje da ce sunce izaci. Ali ne jos, nikako da svane. I ustali su, svako na svoju stranu. I secace se zauvek, boje neba tog jutra. Jutra kada su zajedno otisli.

Tagovi : |

Danica Češljević

Za svoje godine sam videla previse da bih mogla da verujem. Ipak sto je rekao Mika Antic: uz mene se moze, mada je malo neobicno.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
4
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Pet najvažnijih faktora srećne veze

Pet najvažnijih faktora srećne veze

Kada se dvoje ljudi pronađu i kockice se spoje, nekako sve teče jednostavno, prirodno i lako. Ipak, za izgradnju ...
Strast ne mora da bude prolazna

Strast ne mora da bude prolazna

Moguće je da vam se nekad desilo da vidite zaljubljeni par kako "guta" očima jedno drugo - sa suprotnog kraja ...
Prednosti i mane veze sa najboljim prijateljem

Prednosti i mane veze sa najboljim prijateljem

Sećate li se perioda kada ste išli u osnovnu ili srednju skolu? Sigurno se dešavalo da vam se svidi drug ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 3°c

Roleri

Bicikl