20
Apr
2013

Idemo odavde

Pregledano: 2934 puta

kada jednom u svet krenes, nemoj nikad da se vratis

Svaki put kada su se vidjali nisu bili sami. Nikad nije bilo samo njih dvoje. Osmeh. Sa njiima su uvek nosili osmeh. Njegov odraz u njenim ocima i obrnuto. Nikad nisu bili sami. Uvek su tu bile njihove misli da se ne osete samima. Osmeh je vredeo hiljadu njihovih reci koje su zeleli da upute jedno drugom. Kada je tu zagrljaj, sjaj u ocima, sve drugo im je bilo suvisno. Bili su u stanju da sede satima bez i jedne progovorene reci. Kao da su igrali neku igru. Tu je bilo sve sto im je bilo potrebno. Mir, spokoj, muzika koju vole, cigarete i alkohol, topao vazduh i lagani vruc vetar. I ponekad neki uzdah, koji bi samo oni znali sta je tada govorio.


Osecali su se slobodno, gledali zvezde i nebo i zasigurno razmisljali o istim stvarima. Cesto su se smejali bez razloga. Srecni sto su tu zajedno i sto imaju barem ono malo sto su uspeli da stvore.
Najvise je voleo njen pogled posle dugog smejanja, njen smiraj usana koje su se vracale u normalu. Njen pogled koji je govorio sve sto je on zamisljao. Mislio je: "mozda je i bolje sto ne progovaramo, mozda ne bi rekla ono sto bih voleo." Mozda bi rekli nesto pogresno. Mozda je sigurno da je ovako najbolje. Cigare su palili zajedno, na isti plamen, kao neki zajednicki ritual. Koliko loseg prolazis ti, toliko loseg prolazim ja. 

Alkohol je poceo da nestaje, misli su pocele da lutaju, secali su se svega. Ovog puta i loseg i dobrog. Mada je lose preovladalo. Bes se probudio. Njegov odraz u njenim ocima, onaj najlepsi je nestao. Smeh sa najlepsih usana je nestao. Kao i cigare i alkohol. Izustila je 'primarius'. To im je nekada davno bio znak da se pogleda u nebo. Da se vidi nijansa tog zvezdanog cuda koje kao da najavljuje da ce sunce izaci. Ali ne jos, nikako da svane. I ustali su, svako na svoju stranu. I secace se zauvek, boje neba tog jutra. Jutra kada su zajedno otisli.

Tagovi : |

Danica Češljević

Za svoje godine sam videla previse da bih mogla da verujem. Ipak sto je rekao Mika Antic: uz mene se moze, mada je malo neobicno.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
4
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prizovite ljubav u svoj život

Prizovite ljubav u svoj život

Ljubav ima čudesnu moć i dovoljno je jaka da pokrene svet. Ali šta ako od svega imate ...
Ljubav je najvažnija religija!

Ljubav je najvažnija religija!

Da je neko tog pustog, decembarskog jutra u Rankeovoj ulici promolio glavu kroz prozor da nahrani ...
Kako da upropastite vezu?

Kako da upropastite vezu?

Retko koja veza je idealna, i u svakoj postoje svađe i trzavice, ali to su stvari koje ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Roleri

Bicikl