20
Apr
2013

Idemo odavde

Pregledano: 2811 puta

kada jednom u svet krenes, nemoj nikad da se vratis

Svaki put kada su se vidjali nisu bili sami. Nikad nije bilo samo njih dvoje. Osmeh. Sa njiima su uvek nosili osmeh. Njegov odraz u njenim ocima i obrnuto. Nikad nisu bili sami. Uvek su tu bile njihove misli da se ne osete samima. Osmeh je vredeo hiljadu njihovih reci koje su zeleli da upute jedno drugom. Kada je tu zagrljaj, sjaj u ocima, sve drugo im je bilo suvisno. Bili su u stanju da sede satima bez i jedne progovorene reci. Kao da su igrali neku igru. Tu je bilo sve sto im je bilo potrebno. Mir, spokoj, muzika koju vole, cigarete i alkohol, topao vazduh i lagani vruc vetar. I ponekad neki uzdah, koji bi samo oni znali sta je tada govorio.


Osecali su se slobodno, gledali zvezde i nebo i zasigurno razmisljali o istim stvarima. Cesto su se smejali bez razloga. Srecni sto su tu zajedno i sto imaju barem ono malo sto su uspeli da stvore.
Najvise je voleo njen pogled posle dugog smejanja, njen smiraj usana koje su se vracale u normalu. Njen pogled koji je govorio sve sto je on zamisljao. Mislio je: "mozda je i bolje sto ne progovaramo, mozda ne bi rekla ono sto bih voleo." Mozda bi rekli nesto pogresno. Mozda je sigurno da je ovako najbolje. Cigare su palili zajedno, na isti plamen, kao neki zajednicki ritual. Koliko loseg prolazis ti, toliko loseg prolazim ja. 

Alkohol je poceo da nestaje, misli su pocele da lutaju, secali su se svega. Ovog puta i loseg i dobrog. Mada je lose preovladalo. Bes se probudio. Njegov odraz u njenim ocima, onaj najlepsi je nestao. Smeh sa najlepsih usana je nestao. Kao i cigare i alkohol. Izustila je 'primarius'. To im je nekada davno bio znak da se pogleda u nebo. Da se vidi nijansa tog zvezdanog cuda koje kao da najavljuje da ce sunce izaci. Ali ne jos, nikako da svane. I ustali su, svako na svoju stranu. I secace se zauvek, boje neba tog jutra. Jutra kada su zajedno otisli.

Tagovi : |

Danica Češljević

Za svoje godine sam videla previse da bih mogla da verujem. Ipak sto je rekao Mika Antic: uz mene se moze, mada je malo neobicno.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
4
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Naučne činjenice o ljubavi

Naučne činjenice o ljubavi

Zaljubiti, voleti, darovati sebe nekom divna su i neprocenjiva iskustva, jedna od najznačajnijih u životu koja nas ...
Hoćeš da ga zavrtiš oko malog prsta?

Hoćeš da ga zavrtiš oko malog prsta?

Baš, ali baš ti se dopao. Uz leptiriće u stomaku drma te i trema kako da se ...
8 ženskih kvaliteta kojima muškarci ne mogu odoleti

8 ženskih kvaliteta kojima muškarci ne mogu odoleti

Muškarci obožavaju pažnju, negu, saosećajnost, a to je nešto što je ženama prirodno i ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -3°c
min -6°c

Roleri

Bicikl