Postovala: Milica Zorić
07
Apr
2011

Još uvek se nisi udala?

Pregledano: 6139 puta

odgovor devojkama zažto još uvek nisu udate

 

Omiljeno pitanje bliže i dalje rodbine koje će vas sačekati na svim zvaničnim i nezvaničnim porodičnim okupljanjima. Nebitno da li ste tek proslavile punoletsvo ili ubedjujete sebe (i druge) da imate 27… već  5 godina. Od trenutka kad ste počele da nosite brus oni  vam traže muža, prave raspored sedenja na vašoj svadbi  i smišljaju na koje fakultete će ići vaših petoro dece… razumite ih, od tada je prošlo dosta vremena, zato se i čude što još uvek niste počele da ostvarujete njihovu fantaziju.

I taman kada ste ovo pitanje pozicionirale na prvo mesto najiritantnijih tema, obaveznih za izbegavane… iznenada, poput neke strašne vremenske nepogode, upitali ste isto. Da, sami sebe. Bez ikakvog povoda. Bez onog uobičajenog gadjenja. Znam da jeste. U slučaju da još uvek niste, verujte mi, hoćete. Koliko god sebe smatrale urbanom, feministkinjom i iznad te banalne tradicionalne formalnosti… verujte mi, hoćete. Postalo vam je sumnjivo još onog dana kada ste se uhvatile kako razmišljate o onoj bezveznoj Dragani iz srednje. Ko bi rekao da će se ona udati prva iz društva i to za zgodnog doktora… ej! Odmah ste ukorile sebe – ovo uopšte ne liči na mene! I nikada,ni za živu glave, ne biste na glas priznale. Ne brinite, neću reći nikome. Pošto smo postale lične dozvolićete mi da predjem na ti i budem iskrena. Dakle, ajmo zajedno…

Zašto još uvek nisam udata?
Evo, ja ću ti reći:

Zato što si kučka!

Kada to kažem mislim da si opasna i ljuta. Ti verovatno ne misliš da si ljuta. Misliš da si super pametna, samostalna i sposobna. Da sve znaš. Samo povremeno pizdiš. Na svoju mamu. Predsednika i broj nezaposlenih. Na Natašu Bekvalac. A to plaši muškarce!

Ko je san svakog muškarca?npr. Severina! Jel si ikada videla Severinu besnu? Uvek je nasmejana, vrckava, odmerena, snima kućne video snimke. Oni se užasavaju ženskog besa. Znam da zvuči kao da nije fer to što, da bi se udala, moraš da hraniš njihovu sujetu, stahove i nesigurnosti ali to je ustvari odličan trening. To ćeš, i onako, morati da radiš veći deo vremena kao njegova žena.

Zato što si površna!

Kada dodje vreme da biraš muža ili onog ko bi to mogao da postane, jedina istinski bitna stvar je njegov KARAKTER! Umesto toga ti tražiš nekog ko je visok. Ko je bogat. Ima lep osmeh. Ili gleda Sex&Grad. To je razmišljanje tinejdžerki. A nijedan KARAKTERAN muškarac neće oženiti tinejdžerku. Jer tinejdžerke su uvek nesrećne. I nikada se neće uhvatiti kuvanja.

Zato što si laka!

Dovatavanje sa raznoraznim poznatim i nepoznatim likovima mora da prestane... odmah! Super je što si ti dobra u krevetu a pritom i velikodušna pa voliš to da podeliš sa svima ali nijednom se neće dopasti da o tim tvojim sposobnostima sluša sa svih strana. Reputacija i prsten ne idu zajedno. Zato ako hoćes da popuniš prazninu na prstu počni pa prazniš reputaciju.

Zato što lažeš!

Upoznala si savršenog, videli ste se par puta i sve ide po planu dok u jednom trenutku ne čuješ kako izgovara: “ Ja još uvek nisam spreman za ozbiljnu vezu“ . Znaš da, ako mu kažeš da si ti zrela za udaju iza njega neće ostati ni oblačak prašine. Zato mu govoriš kako je neverovatno da baš i tebi to odgovara. Nisi ti za vezu. Samo tražiš povremeno seks. I već posle deset minuta želiš više. Ali mu to ne govoriš. To je tajna...naravno, izmedju tebe i tvojih  45 000 najbližih drugarica. Umesto da mu kažeš istinu, ti se muvaš po gradu, s vremena na vreme seksaš sa njim i nadaš da će shvatiti kako ne može da živi bez tebe. Imam novost : E pa neće! NIKADA! Vrlo lako će nastaviti život kao te nikada nije ni bilo. I ti si svesna toga. Tako da, sve bi bilo mnogo jednostavnije da si to rekla na samom početku.

Zato što si sebična!

Nisi udata tako da su veliki šanse da stalno misliš na sebe. Misliš o svojim problemima, poslu, planovima za letovanje, času aerobika, izlasku sa, gore pomenutim, NAJBLIŽIM drugaricama. I prosto nemaš naviku da misliš ni na kog drugog sem na sebe. A dobra žena (u stvari ne samo dobra, skoro svaka) ne troši veći deo dana razmišljajući o sebi ili svojoj garderobi . Prosto za to nema vremena. Pogovo kada dodju deca. Ali kada dobije dete, žena prirodno počinje da stavlja nekog drugog u prvi plan. Sa mužem to mora da uradi veštački. Zato mi se čini da bi možda bolje funkcionisalo da prvo rodimo decu pa tek onda, kad razvijemo taj osećaj, nadjemo muža.

Zato što nisi dovoljno dobra!

O da! To ti kažeš. Ja ne. Tako se osećaš zato što uvek želiš partnera boljeg od sebe: bolja plata, bolji izgled, bolja porodica. To ne znači da ti nisi dovoljno dobra. Moraš da znaš jednu stvar : Sasvim si dobra u ovom momentu. I više od toga. Baš sada. Baš kako i koliko treba. To je jako bitno jer žene koje nisu svesne sopstvene vrednosti postaju loše supruge. Zašto? Ukoliko nisi sposobna da voliš sebe nećeš moći ni da voliš svog muža. A pametni muškarci to znaju.

Eto, sada znaš. I verovatno misliš kako se nikada nećeš udati. Što možda i nije tako loše, ako si kao ja. Ali ukoliko želiš da se to desi počni odmah da se menjaš, recept je lak, rezultat zagarantovan. Ja mislim da još uvek neću. I definitivno ću još neko vreme morati da gledam razočarana lica svoje rodbine kad dobiju odgovor na ovo pitanje.

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
8
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Muškarci padaju na suze... ali bukvalno!

Muškarci padaju na suze... ali bukvalno!

Toliko vas je izbacio iz takta da više ne znate šta ćete od sebe, nema smisla, po ka zna ...
Kada vara muškarac,a kada žena ?

Kada vara muškarac,a kada žena ?

Kada kažemo reč “prevara” većina ljudi pomisli na muške prevare,ali to nije ...
Poljubac voljene osobe leči, opušta i produžava život

Poljubac voljene osobe leči, opušta i produžava život

Da li ste znali da poljubac voljene osobe može da produži život za pet godina ? Nemački ...
HP
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Roleri

Bicikl