Postovala: Senka Ivetić
14
Dec
2012

Kako održati vezu na daljinu

Pregledano: 5865 puta

Izgradite kvalitetan odnos u vreme razdvojenosti.

Svi smo čuli onu daleko od očiju, daleko od srca, a neki su upravo zbog toga odustali od mogućnosti da daju šansu vezi na daljinu. Vremenska i fizička razdvojenosti od osobe koju volite ne mora nužno značiti da je vezi došao kraj. Istina, kad razvijete određene osećaje prema partneru, teško je zamisliti sreću bez da ste jedno blizu drugog. Ipak, postoje parovi koji su uspeli odražati kvalitetnu i srećnu vezu usprkos razdvojenosti.

Za početak pokušajte samo predočiti prednosti veze na daljinu i gledajte na takvu vezu kroz prizmu pozitivnih stvari. U takvoj vezi imate mogućnost da zadržite svoj privatni prostor, da uživate u samoći i da se više posvetite sebi.

veza

Zasigurno nećete u društvu važiti za jednu od onih koja je stalno sa svojim dečkom, a svi znamo barem jednu prijateljicu koja u vezi zaboravi na prijatelje. Istina je da nećete moći da uživate u blagodatima svakodnevnog seksa, ali ćete zato više uživati u retkim ali intenzivnim trenucima nežnosti. Pronaći čete više vremena za hobi koji ste možda bili zapustili tekom veze, ili ćete se početi baviti nekom novom aktivnošću. Svaki sledeći trenutak koji planirate provesti zajedno ćete više ceniti i više mu se radovati jer ćete se do tada zaista uželeti edno drugoga.

Ipak, puno je zamki u ovakvom odnosu kojih morate biti svesni celo vreme te pronalaziti načine kako biste i dalje bili srećni. Donosimo vam 10 saveta za uspešnu vezu na daljinu.

1. Iskren razgovor

Koliko god vaša ljubav bila jaka, krenite od činjenice da se ništa ne podrazumeva i da jedno drugome ne znate čitati misli. Obavite iskren razgovor o celoj situaciji i spremnosti obeju strana za nastavak veze tokom fizičke razdvojenosti.

2. Rok trajanja 

Odredite tačno određeno vreme u kojem ste spremni na ovako veliki kompromis. Razdvojenost ne može trajati doveka ukoliko ne odredite krajni rok do kojeg ste spremni na ovu vrstu iskušenja.

veza

3. Poverenje 

Obema stranama će trebati dovoljno velike zalihe poverenja. Ako postoji sumnje među vama ni ne pokušavajte s ovim eksperimentom - bez poverenja veza je osuđena na propast.

4. Komunikacija

Od neizmerne važnosti je da svakodnevno komunicirate u svim mogućim oblicima. Bićete uskraćeni za njen neverbalni oblik, stoga priuštite sebi sve ostale raspoložive načine da ostvarite i održite kvalitetnu komunikaciju koja uključuje i povremene prepirke koje su sastavni deo svakog zdravog odnosa.
5. Posete

Odredite količinu i dinamiku međusobnih poseta. Prilagodite se jedno drugom i vremenom i mestom, i nastojte da svaki dogovoreni susret i realizujete.
veza
6. Međusobni izazovi

Prisetite se stvari koje niste uradili dok vas nije delila razdvojenost jer tada "niste imali vremena". Iskoristite oboje period razdvojenosti za ispunjavanje vlastitih želja, misija, izazova, te na taj način budite kao osoba ispunjeniiji i srećniji.

7. Iznenađenja

Prvo iznenađenje koje vam sigurno pada na pamet jest dolazak u njegovo mesto boravka bez prethodne najave. Male stvari poput razglednice ili kompilacije s najdražim pesmama zasigurno vam neće oduzeti previše vremena, a sama činjenica da ste ga se setili puno znači za održavanje ljubavnog plamena

veza
8. Socijalizacija

Nipošto se ne odvajajte od prijatelja i izlazaka u nadi da ćete sami kod kuće za vikend lakše prebroditi razdvojenost od voljene osobe. Ni njemu ne prigovarajte za izlaske, a ni sebe ne uskraćujte za druženja s drugim ljudima.

9. Planiranje

Svaki susret i način na koji ćete provesti zajedničko vreme pomno isplanirajte. Malo vremena kojeg imate jedno za drugog posvetite samo vama i nastojte da ga što kvalitetnije iskoristite. 

10. Poklon

Dajte mu neku sitnicu koja ga podseća na vas u zamenu za njemu neki drag predmet s kojim ćete ga uvek imati pored sebe. 

veza

Izvor: She.hr

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, neću zaboraviti da se okrenem, srećan što sam te imao, tebe, satkanu od snova i hitrih koraka, ...
Nekad ljubav pobedi sve!

Nekad ljubav pobedi sve!

Da je neko tog pustog, decembarskog jutra u Rankeovoj ulici promolio glavu kroz prozor ...
Zaljubljena u zaljubljenost

Zaljubljena u zaljubljenost

Ti, on, ljubav, cveće, proleće. Keziš se po ceo bez ikakvog razloga. Dok stojiš sa ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 18°c

Roleri

Bicikl