06
Aug
2012

Kako preboleti raskid

Pregledano: 5192 puta

Posle propale ljubavi ostane duhovna pustoš i gomila teških misli. Kako ih se rešiti u par jednostavnih koraka i oporaviti se od emotivnog kraha? Pročitajte u narednih nekoliko redova... I srećno u potrazi za nekim ko vas zaista zaslužuje!

Voleli ste ga i ostali bez njega. Ostavio vas je, grubo ili pažljivo, više nije ni bitno, jer suština je ista...ponovo ste same, istošene i iscrpljene nakon meseci ili godina provedenih sa njim. Očajne ste, uplakane, u neverici i šoku, pitajući se gde ste pogrešili i zašto se završilo. Možda ste okupirane pažnjom i utešnim rečima svojih dragih prijatelja, ali vaše srce i dalje odbija da zaboravi i da se oporavi.

Volela bih da vam otkrijem recept da očistite svoje biće od bolnih sećanja i jednostavno nastavite dalje, sveži i pozitivni. Nažalost, svi znamo da je tako nešto tako nemoguće. Uspomene će biti još dugo tu, i ljubav ne nestaje tako lako. Ali, jednostavna životna istina i ovde stupa na snagu. Vreme će ipak izlečiti sve! I onda kada više ne budete povređeni, shvatićete da ste imali sreće, jer ipak bogatiji ste za jednu priču, jedno iskustvo, i pregršt lepih uspomena. Nikada ne dozvolite da ružan kraj izbriše sve ono divno  što ste proživeli u jednoj ljubavi. Tokom vremena, pre ili kasnije, propala veza, ipak će naći neko mesto u životnoj slagalici i dobiće nekakav smisao. 

Kao žena ženi, ipak, mogu da vam dam nekoliko jednostavnih saveta kako da zataškate unutrašnju oluju i ubrzate proces preboljevanja. Pre svega, znajte, da kao i u mnogim životnim situacijama, oporavak je u vašim rukama. Izbor je prilično jednostavan: ili ćete sakupiti svu snagu i energiju koju imate, nastaviti dalje, regenerisati sebe, dati svom životu novi smisao ili ćete provoditi dane depresivni, žaleći za prohujalim vremenima. Lako ćete shvatiti da druga opcija ne vodi nikuda. Dakle, naoružajte se nadom, samopoštovanjem i optimizmom i krenite u nove životne pobede. Držim vam palčeve i budite sigurni da vas negde, tu iza ćoška, čeka neko ko će vaš život obojiti novim bojama ljubavi. A do tada, evo nekih sitnica koja će vam ulepšati tmurnu svakodnevnicu u danima nakon raskida:

1. Žensko veče: Možda zvuči kao kič scena iz američkih filmova, ali ipak vrednost pravog, ženskog prijateljstva nikada neće izgubiti na značaju. Utešne reči, smeh prijateljica, njihova podrška, malo dobre hrane i muzike, vesela atmosfera, romantični filmovi ugrejaće vam dušu, vratiti osmeh na lice i bar na nekoliko sati odagnati teške misli.

2. Šoping: Reču su suvišne. Provereni lek protiv svake vrste nezadovoljstva.

3. Doterajte se najbolje što umete: Dobra šminka, frizura i stajling. Istinsko zadovoljstvo sobom ispuniće vas ponosom i sam pogled u ogledalo dokazaće vam da je samo jedna strana u prekinutoj vezi izgubila... on.

4.Noćni provod sa prijateljicama: Pozitivna atmosfera nekog kluba ili splava, muzika koju volite i djuskanje do ranih jutarnjih časova, kokteli i dobri frajeri svuda oko vas... sasvim dovoljno da bar na jedno veče zaboravite neuspelu romansu.

5. Trudite se da se uvek nečim zanimate: Uglavnom je najveći krivac za preteranu patnju višak vremena. Ukoliko svoj dan ispunite svakojakim obavezama i zabavom, vremena za tužne misli biće manje. Posvetite se poslu, fakulltetu, viđanju sa prijateljima, čitajte nešto, obiđite rodbinu, posvetite se svemu onome što ste možda zanemarili.

6. Putovanje: Najskuplji, ali svakako i najdelotvorniji vid oporavka. Ukoliko ste u prilici, što pre otputujte u neke udaljene, ili manje udaljene predele. Novi horizonti, nova lica, nova poznanstva i predeli napuniće vas pozitivnom energijom i fizički i duhovno oporaviti na najbolji mogući način. Nove, divne uspomene sa putovanja zameniće one stare, depresivne i žal za izgubljenom vezom pretvoriće se u sreću zbog novih mogućnosti.  

7. Volite sebe: Budite svesne sebe i svojih kvaliteta. Muškarac koji vas ne želi u svom životu, ni ne treba vam! Promenite perspektivu i pogledajte stvari na sledeći način: u stvari, on vam je učinio uslugu, ostavljajući prazno mesto za nekog ko će umeti da vas voli onako kako i zaslužujete. Jako, čvrsto i iskreno!

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
3
Srećno
3
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ona sa kojom momci varaju svoje devojke

Ona sa kojom momci varaju svoje devojke

Nemaš stalnog momka ali si povremeno saonima koji imaju devojke, ili sa muškarcima ...
Danas slavimo ljubav!

Danas slavimo ljubav!

Svi se slažemo da Dan zaljubljenih ne treba da bude jedini dan u godini kada radimo lepe stvari za ...
Ljubav nije dovoljna!!!

Ljubav nije dovoljna!!!

Volite svog partnera. On voli ...
NOKIA
1730,oo
prava cena : 2076,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Bicikl

Roleri