Postovala: Tijana Gajic
28
Oct
2013

Nicim izazvan

Pregledano: 6052 puta

Maglovita su mi secanja... Zato sto sam izabrala da je tako najbolje. Ionako si se dogodio, nicim izazvan.

Upoznala sam te slucajno, tako to uvek i biva, kada sam se najmanje nadala da ce se u masi muskaraca razlicitog izgleda, godina i izbora muzike pojaviti neko ciji ce lik ostati u mojim mislima celu tu noc nakon naseg rastanka. I jutro nakon. I sledeci dan. Zatrpavala sam sebe recima, kao i obicno, bez ikakvih pretenzija za dokazivanjem, za impresioniranjem tebe ciji je pogled impresionirao mene. Fatalno. Toga sam bila svesna tek nakon sto sam se okrenula i otisla. Kao i uvek, utisci mi se slegnu tek nakon sto shvatim koliko sam blebetala ja, a koliko drugi sagovornik.  Delovao si iskreno zbunjeno nacinom na koji se preplicu moje recenice, nacinom na koji skrecem sa teme na temu, cesto nepovezano i blesavo... Ipak, razgovor sa tobom nije bio povrsan, imala sam zelju da ti objasnim sebe recima i osmehom, a cak nisam ni morala da imam zelju, to sam i bila ja, ja koja je stajala pored tebe tako kratko, potpuno prirodna i sokirana cinjenicom da sam stvarno mislila sve sto izgovaram. 

Secam se da sam jednom sedela pored tebe i da se nisam usudjivala da te gledam u oci duze od pola minuta, pre nego sto skrenem pogled, i onda ponovo uradim isto... Nisam zelela da osetis u mom pogledu neznost. Uplasila sam se same sebe koja gleda nezno potpunog stranca u svom zivotu.. Bas zato sam i sela pored, a ne preko puta. Znam, ruzna navika, ali kad si vodjen strahom, pustis da te on nadjaca.  Secam se da sam napravila pravu rupu od prostora izmedju nas. Znala sam da , ako se previse priblizim, necu uspeti da odglumim ravnodusnost i da cu ti uputiti najduzi pogled u istoriji pogleda , a da necu ni trepnuti, da cu usmeriti svu svoju energiju, neznost i strast u taj jedan jedini pogled. Pa je jednostavno bilo lakse gledati te s vremena na vreme, dok ocima kao prstima prelazim preko svakog dela tvog lica, usana, nosa, obraza... Zelela sam da prekinem razgovor i dam ti znak za tisinu, da zaustavim vreme dodirom na tvoju kozu i da ti se posvetim! Ali sam ipak nastavila da budem ja ta koja inicira tok ragovora....Ljutim se na tebe sto me nisi prekinuo.  Ljutim se sto nisi ostao celu noc sa mnom. I sledecu. I sto si spavao onda kada si trebao da pricas i sto si cutao onda kada si trebao da me ljubis i sto si me grlio onda kada sam htela da spavam. Ljutim se sto ne mogu da ti se posvetim jer sam vremenom shvatila da si ti taj koji vuce nesto mracno sa sobom.

 Svi mi nosimo kofer neke tuge sa sobom, toga sam svesna.  Iz faze krivice sebe i bezuspesnog pokusaja da vratim vreme unazad ,bar u svojoj glavi, naucila sam da zivim sa secanjima i da sve te faze prolazim polako i strpljivo, i jos uvek ih nisam prosla, ali znam da hocu, pomirena sam sa tim da je bilo kako je moralo biti...Zato taj kofer drzim zakljucanim... Ne, kljuc jos uvek nisam bacila, uvek je u istoj fioci, i spremna sam da ga ponekad upotrebim i otkljucam sve potisnuto, prozivim secanja sama sa sobom, sama za sebe i onda nastavim dalje, kao da je to bio san. Ti nisi takav. Ti to ne umes. Ti ne umes da prepoznas kome treba da se posvetis makar sa sobom nosio kofer koji je pun kamenja, tezak i grub....Ja ti mogu pomoci da ga ne vucaras sam, ali ti mi ne dozvoljavas. Plasis se da cu ti ja za sobom ostaviti jos jedan takav...Mozda cak i tezi. Necu, mili, necu. Ja umem da prepoznam. A u tebi vidim ono sto je potrebno da olaksam svoj kofer.... Nekoga ko ce izvaditi kamenje i baciti ga u neku reku, tamo gde i pripada.

Tagovi : |

Tijana Gajic

I was born with an enormous need for affection and a terrible need to give it.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zaljubljeni u iluziju

Zaljubljeni u iluziju

Nemalom broju ljudi se desilo da se zaljube u neku osobu, ona im se čini savršenom, ispunjenjem njihovih snova - ...
Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, neću zaboraviti da se okrenem, srećan što sam te imao, tebe, satkanu od snova i hitrih koraka, ...
Kako preboleti raskid

Kako preboleti raskid

Voleli ste ga i ostali bez njega. Ostavio vas je, grubo ili pažljivo, više nije ni bitno, ...
SAMSUNG
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 12°c

Roleri

Bicikl