Postovala: Tijana Gajic
10
Feb
2014

Samo

Pregledano: 2844 puta

Sanjivim rukama stavljam ogroman mesec na rame....

Deluješ prilično stvarno i postojano. U snu. Na javi sam već počela da verujem da sam te nekog lepog dana izmislila, naletom razneženosti koju je doneo vetar. Da si ti samo imaginaran lik, plod moje bujne mašte, možda čak i sećanje koje sam ukrala iz tuđeg života...

Ponekad neko zamiriše poput tebe. Nikada kao ti. Nikada tom istom, tananom nijansom. Ipak, ni ne osvrnem se. Samo dopustim da mi njuh uživa u tom oštrom mirisu, oštrom poput tvog karaktera i lika, a zatim skrenem misli i naredim sebi da sam i to umislila. Pa te, kao Skarlet O’Hara odložim za još jedan dan. I tako svakog narednog. Mada, podsvest opasno vreba, uvek nađe neku zgodnu priliku da otrkije zataškano, pa se uvek pitam zašto, zaboga, neke noći i neki ljudi nisu na istom mestu.... Trebali bi biti.
U onim momentima, kada razum popusti, a prsti smekšaju i pretvaraju reči u prah, zamišljam te ponosnog, tamo negde daleko. I to tvoje daleko je divno daleko. I ti si u njemu srećan. I svakog dana ustaneš, ne popivši kafu (što ja nikada neću razumeti), protegneš te zategnute noge na kojima bi ti svaka cica pozavidela.  Zamišljam i da se ne budiš uvek sam. Nego pored neke lepe brinete, što miriše slatkasto, poput voća.  Znam da i ti zamišljaš mene kad god se neka devojka glasnije nasmeje. Ili kada vidiš čarape na tufne. Ili loše zavezanu kosu. I da pomisliš kako sam sva kmezava i smotana. Ili kad se neko pravi pametan. Ili kada neka devojka deluje baš zamišljeno, onako kao da istinski pokušava da razazna šta se to krije u nekome, ili samo ponavlja scene od prethodne neprospavane noći.
Pomislim kako bi izgledao događjaj zbog kog bi ti prestao biti tako lep. Retko lep. I kako ti prokleto dobro stoji košulja. I osmeh. I moj poljubac.  Ali, sasvim ti lepo stojiš i bez mene. Zdravo i postojano.
I ja to ne bih menjala. Samo te ponekad iskoristim, ovako na daljinu, ili ti napišem pesmu. Za to ne možeš da me kriviš. Samo živi dobro. Samo živi.

Tagovi : |

Tijana Gajic

I was born with an enormous need for affection and a terrible need to give it.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zaljubljena u zaljubljenost

Zaljubljena u zaljubljenost

Ti, on, ljubav, cveće, proleće. Keziš se po ceo bez ikakvog razloga. Dok stojiš sa ...
Danas slavimo ljubav!

Danas slavimo ljubav!

Svi se slažemo da Dan zaljubljenih ne treba da bude jedini dan u godini kada radimo lepe stvari za ...
Karirano nedostajanje

Karirano nedostajanje

Noć pleše u ritmu nemira, a jastuk je prevelik, treba nešto ( neko) ...
KINA
1560,oo
prava cena : 1872,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 10°c

Roleri

Bicikl