28
Aug
2011

Sreca je u ljubavi!

Pregledano: 7075 puta

Sreca je u ljubavi!

Biti zaljubljen je predivan osećaj!

 

Kada se uverimo da smo upoznali pravu osobu koja nas svakim danom ćini srećnom možemo bez ustezanja da se prepustimo čarima koje nudi jedna ozbiljna veza. Kada ste zaljubljeni usrećujete druge osobe, ali i sebe… Na koji način? Mozak ispušta dopamin, stimulans koji je odgovoran za osećanje optimizma. Tada ste puni energije zbog čega ste u stanju da se uzbuđujete i oko najmanjih stvari.

Takođe zaljubljenost ispušta hormone protiv starenja (DHEA) koji poboljšavaju obnavljanje ćelija u telu.

 

Pronaći pravu ljubav je jedna od najvažnijih želja (ali i obaveza) svakog čoveka. Psihologija tvrdi da srećna osoba bira uravnoteženu osobu, dok se nesrećna zaljubljuje u nesrećnu. Koliko smo srećni često zavisi od života. Ali, upamtite da ponekad nismo svesni činjenice koliko je trenutno raspoloženje presudno za izbor koji pravimo.

 

Uspešni ljubavni parovi koji su zadovoljni svojim odnosom imaju osobinu da se slažu oko toga koje su kardinalne životne vrednosti. Još je važnije da se partneri slažu oko toga kako se te vrednosti ostvaruju. Iako različitosti razbijaju monotoniju, s partnerom s kojim ne delimo mišljenje o važnim životnim pitanjima teško da ćemo duže opstati u vezi. Za zajednički život potrebno je umeće zajedničkog života. Muškarci traže toplinu, razumevanje i inteligentnog sagovornika u ženi. Čak i nezreli muškarci ne traže samo kratkoročne i prolazne veze. Jedno od najboljih mesta za iskrene razgovore, o osetljivim temama je postelja. Razgovor u postelji je iskustvo koje povećava bliskost. Jutro je pravo vreme za milovanje! Kada se ujutru probudimo u našem telu radi vulkan hormona. Koncentracija hormona u krvi je najviša pre devet sati. Zbog toga svako treba da iskoristi jutro i sebi pruži malo nežnosti pre izlaska iz postelje.

 

Bez obrira na dužinu veze veoma je važno da se ljubav neguje. Ipak, što je jedan par duže zajedno, veća je mogućnost da dođe do dosade u vezi. To je znak da treba nešto menjati. Nažalost, mali broja partnera to shvata ozbiljno. Umesto pokazivanja pažnje i nežnosti, partneri se udaljavaju jedan od drugog pa više nemaju vremena za zajedničke aktivnosti. Ali, nikad nije kasno da uradite neštko korisno za emotivnu vezu. Novi prijatelji, nove zajedničke aktivnosti mogu doprineti da se partneri osećaju bolje i drugačije. Predlažemo efikasne savete za uspeh u ljubavi!

 

10 saveta za bolji ljubavni život

 


 

-Smejte se zajedno! Humor je najbolje rešenje za sve neprijatne situacije.

-Ljubite se što više! Poljubac je najbolji afrodizijak;aktivira čak 29 mišića; sagoreva kalorije; budi strast: ubrzava metabolizam i ublažava stres.

-Rešavajte probleme zajedno! Kad se posvađate sa partnerom nikada ne dopuštajte da odete na spavanje pre nego što rešite problem.

-Izlazite bar jednom nedeljno sa partnerom. To može da bude romantična večera.

-Otputujte s partnerom bar jednom mesečno. Oslobodićete se monotonije.

-Lenčarite u krevetu i neobavezno ćaskajte.

-Uživajte zajedno uz omiljeni film!

-Budite pozitivni. Nikad ne započinjite razgovor optužbom ili pitanjem. Umesto da kažete: „Zašto više ne izlazimo?“, recite: „Volela bih da više vremena provodimo zajedno“.

-Nikada ne prebacujte partneru zbog nekih ranijih grešaka. Bolje je iz takvih situacija izvući poruke.

-Budite iskreni! To je jedini put za uživanje u ljubavi. 

Tijana Lazarevic

Čekamo da Tijana Lazarevic napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Strast ne mora da bude prolazna

Strast ne mora da bude prolazna

Moguće je da vam se nekad desilo da vidite zaljubljeni par kako "guta" očima jedno drugo - sa suprotnog kraja ...
Kada vara muškarac,a kada žena ?

Kada vara muškarac,a kada žena ?

Kada kažemo reč “prevara” većina ljudi pomisli na muške prevare,ali to nije ...
Kako da učinite vašu vezu jačom?

Kako da učinite vašu vezu jačom?

Ako smatrate da su odnosi u vašoj vezi malo drugačiji, bilo da je odnos hladniji ili da se ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri