07
Oct
2012

Svi su rastanci tužne priče

Pregledano: 18578 puta

Posle ljubavi ostaju sivi dani, lice mokro od suza, hiljadu puta ponovljeni taktovi iste pesme, ostaju beskorisne utešne reči, svuda naokolo šareni papirići čokolada, ostaju mejlovi i poruke, molitve na usnama i ostaje tvoje "Želim ti sve najbolje." !

"I zato ne dam, i zato neću i zato rastanke ne priznajem... Zato moj odraz još vešto krije istih osmeha tajne daleke, zato ću uvek biti sa tobom u dašku misli ili u snu... Svi su rastanci tužne priče, zato ja rastanke ne priznajem i nikad neću." Nažalost, morala sam. Onog trenutka kada si rešio da odeš, ne kao svaki put, pod sunce neke daleke zemlje, već izistinski iz mog života, meni se srušio svet. Možda zato što sam te bezuslovno volela, možda zato što si i ti mene voleo, a možda zato što sam baš sa tobom, prvi put mogla da vidim svoju budućnost kristalno jasno.

Odjednom je ta kristalno jasna budućnost isparila i ispalo je da sam najlošiji prorok od svih lažnih proroka koje sam susrela, a bilo ih je, igrom slučaja, mnogo. Odjednom, žica satkana od ljubavi po kojoj sam vrlo sigurno koračala, nestala je i nezadrživo sam krenula da srljam ka čvrstom i bolnom tlu. O mojoj patnji odlučio si ti, ostavivši me u neverici sa bezbroj pitanja, od kojih je jedno potisnulo sve ostale: Kada si se to i kako preobrazio u sve one muškarce koje sam čitav život mrzela – one malodušne, slabe i nevoljne da se bore za ljubav, prkoseći tako njenoj prirodi u čijoj je suštini velika borba i veliko strpljenje.

   

Izgleda da si kroz moj život prošao samo da potkrepiš ono što sam odavno saznala – da je većina muškaraca nesposobna da se uhvati u koštac sa tom svetom i najlepšom emocijom na svetu –  ljubavlju. I to je moje najveće razočarenje, ne što sam ostala bez tebe. Ionako sam, u stvari, ostala bez iluzije o tebi.

Kada nekog voliš, kao što tvrdiš, da li zaista postoji izgovor za produžiti dalje? Da li postoji način da sutra pogledaš sebe u ogledalo i ne zapitaš se: “Zašto sam odustao?“ ? Kako ćeš se kada te u neizbežnim trenucima preispitivanja stignu ovakve greške, pomiriti sa tim da si me izgubio? I da li je ispravno dozvoliti prolaznim životnim nedaćama da odnesu pobedu nad srcem?

Eto, tog blagog aprilskog jutra, negde blizu laponskih noći, ti si odlučio da kažeš jedno prosto zbogom, propraćeno predvidivim “Želim ti sve najbolje“ i stidljivim “Ali te volim“. Nešto se u meni slomilo na paramparčad, i uprkos razarajućem bolu celo moje biće uskovitlalo se da te zadrži. Bezuspešno sam te preklinjala da me ne ostavljaš, trošeći poslednje zalihe ponosa i dostojanstva. Znaš šta? Nije mi žao. Jer ja sam svoju žrtvu za ovu ljubav do kraja iznela. A ti si se pridružio beskonačnom redu onih što biraju lake puteve i čekaju na površne ljubavi i lažne živote. Na kraju, shvatićete svi da je lakši put u stvari bio teži.

Svaki rastanak je težak. I kada ode neko koga nisi tako puno voleo, i kada ode neko koga si voleo više od ikog. To znaš. Najteže je, ipak, kada odlazi neko ko te voli, i koga ti voliš. To ćeš tek saznati.

Tagovi : |

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
1
Ljuto
4
Tužno
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, neću zaboraviti da se okrenem, srećan što sam te imao, tebe, satkanu od snova i hitrih koraka, ...
Zaljubljenost

Zaljubljenost

Dešava se da budemo zaljubljene u osobu koja uopšte nije ono o čemu smo ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 8°c

Roleri

Bicikl