30
Oct
2012

Ti si želja iza koje druge želje nema

Pregledano: 11040 puta

Kada bih te nenadano sreo u neko sunčano jutro ili kišno podne, svejedno, voleo bih da ti kažem “Izvini”. Možda i “Nedostaješ mi”. Možda bih ti priznao i to da sam te voleo silno, čak i onda kada sam te ostavljao.

Dugo mi je trebalo da shvatim koliko mi nedostaješ. Tvoji dodiri zauvek uklesani u moju kožu spavali su zimskim snom već nekoliko nedelja. Onda sam se trgao iz sna jedne noći, sanjao sam tebe, i bio sam mokar od znoja, kao onda kada smo vodili ljubav, ludi od strasti i želje. Sanjao sam da si opet moja i da nisam otišao. Sanjao sam nas zagrljene i izmorene u onoj najlepšoj noći kada smo pokušavali da prikrijemo glasne uzdahe zadovoljstva u kući punoj ljudi.

Mislio sam da će biti lako ostaviti te. Možda ne baš lako, ali svakako daleko podnošljivije. Nikada nisam verovao da ću se stalno sećati tvojih plavih očiju punih nade i tvoje kose rasute po mojim grudima, i isprepletanih tela u nekom zabačenom kutku meni nepoznatog grada. Sada bih plakao kao dete, ali nema smisla. Kada gaziš skoro tridesetu, za šta si me uvek zadirkivala, nije pristojno da plačeš zbog jedne žene. Posebno ne zbog jedne tako čudne kao što si ti.

Ne znam da li si znala, ali od kada sam te ugledao prvi put, u sobi punoj dima, kako upijaš dosadu grickajući masline i ispijajući votku koja ti očigledno nije prijala, imao sam samo jednu želju. Da svake noći moje nestašne ruke neobuzdano istražuju tvoje nago telo, dok spuštaš vlažne i meke poljupce svuda po meni. I najviše boli što sam negde usput zaboravio želju koja je mesecima ispunjavala svaku poru mog bića, čineći me, kao ništa do tada, istinski srećnim.

   ljubavni par

U jednom trenutku života sve je izgledalo tako beznadežno. Ti, ja, ti i ja zajedno. Bio sam umoran od truda, previše misli, od tvojih očekivanja. Mrzeo sam to što sam stalno čekao, što si ti čekala. Mrzeo sam što na drugom kraju sveta svakodnevno plačeš, mučeći oboje pitanjima na koja nisam umeo da ti dam odgovor. Uostalom, oduvek sam prezirao rastanke, i svaki tvoj zagrljaj za srećan put grozničavo me je delio napola. Istrošilo me je sve to, i činilo mi se da je pametnije nastaviti bez tebe. Ljubav jednostavno nije mogla da pobedi.

Hoću da znaš da te zaista nikada nisam lagao. Možda to zvuči smešno i naivno, ali veruj mi, nisam želeo da te razočaram. Kada sam obećao da ću uvek biti tu, ja sam to želeo, više od svega. Ko bi rekao da će biti toliko prokleto teško? Dok čitaš ove redove, sigurno se podrugljivo smeješ, i dalje me optužujući za laži, misleći da ne postoji opravdanje za moje postupke. Za grubost, ignorisanje, hladnu glavu i zaključano srce.

Znam da nije vreme, ali dozvoli mi, ipak, da kažem ponešto u svoju odbranu. Kada sam odlučio da te ostavim, tvrdoglavo sam zaboravio zašto sam te voleo, kao i sve naše časove u kojima sam slušao tvoj veseo smeh i poplavu reči, dok si se privijala uz mene, stavljajući večito hladne ruke u moje džepove pokušavajući da ih ugreješ. Zaboravio sam i one sitne gluposti koje su me beskrajno radovale, kako si preskakala po dva stepenika, slušala satima jednu te istu pesmu, ponekad pričala u snu… Samo sam tako, odbijajući činjenicu da te volim, umeo da proglasim kraj. Nikada se nećeš složiti sa mnom, ali za nas nije bilo perspektive.

Ni sada, kada mi fališ do kostiju, do bola, nisam siguran da sam pogrešio. Znaš šta me najviše boli? To što su u tebi čučali svi moji snovi, koje sam bestidno prodao za šaku stvarnosti, a ne garantujem da ne bih ponovo uradio isto. Gledam se u ogledalo, i pljujem svoj odraz, pljujem slabog čoveka bez snage, bez hrabrosti i pitam se koga si to uopšte volela! Samo te molim da mi oprostiš. Za sve, a najviše što nisam umeo da te volim onako kako zaslužuješ.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
2
Srećno
4
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prizovite ljubav u svoj život

Prizovite ljubav u svoj život

Ljubav ima čudesnu moć i dovoljno je jaka da pokrene svet. Ali šta ako od svega imate ...
Strast ne mora da bude prolazna

Strast ne mora da bude prolazna

Moguće je da vam se nekad desilo da vidite zaljubljeni par kako "guta" očima jedno drugo - sa suprotnog kraja ...
Kako preboleti raskid

Kako preboleti raskid

Voleli ste ga i ostali bez njega. Ostavio vas je, grubo ili pažljivo, više nije ni bitno, ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri