Postovala: Tijana Gajic
13
Apr
2013

Treba znati kada otići

Pregledano: 3377 puta

Prvo treba pronaći sebe, pa tek onda sve ostalo, ali ne birate uvek VI kada će nešto pronaći vas...

Jedan od onih restorana u koje pri prvom pogledu želite da sednete. U koje vodite svoje lepše polovine kada ste u njih beskrajno zaljubljeni. Jedan od onih u kojima je nemoguće ne osećati se lepo.

-Zašto Olja? Čega se toliko bojiš? Više sve te tvoje sumnje, strahovi i neuravnoteženost ne izazivaju simpatije kod mene, kao nekad... Sad mi se činiš nekako previše matorom! Stalno si nesto zabrinuta, samo strahuješ, samo se zatvaraš u sebe i pritom me guraš iz svog ionako malenog sveta. Ne mogu bre da vodim bitku sa tobom večito! Pokušavajući da na tebe prenesem nešto pozitivno, iscrpeo sam skoro svu svoju energiju! Zar se nekad ne umoriš da brineš sve brige sveta? Da svet nosiš na svojim malim leđima? Ti kao da voliš da budeš depresivna, tužna, opterećena. Kao da si sa dramom u najbližoj mogućoj vezi,iz koje ne da ne mozeš-nego ne zeliš da se isčupaš,staviše,non-stop tu vezu održavaš, zalivaš, hraniš,neguješ...Ako je to veza u kojoj se pronalaziš, ja se onda od ove naše razvodim!

Nikad nije znao kad je dosta. Aleksa i ja smo se upoznali dok sam patila za jednim zelenim očima. Bio je osveženje u mom životu, imao me je u pravom trenutku i davao se više no sto sam zaslužila.  To se valjda i dogodi kad od nekoga ne očekuješ puno- samo tada si na dobitku. Zabavno je bilo izlaziti sa njim, pa sam se na njega navlačila kao na drogu,do te mere da iz njegovog stana nisam želela da izadjem po 10 dana. Samo Aleksa i ja i pregršt reči kojih nam nikad nije bilo dosta. To je ono kad se nađe dvoje nesebičnih, spremnih da polude jedno za drugim i da ih baš briga kako će to da se završi. E,takvi smo bili. Odlepila sam za lepim Aleksom cim su nam se pogledi sreli. Voleo je da đuska, pribijao mi se uz telo, dodirivao mi butine, ramena,leđa, prelazio prstima preko vrata i šaputao kako  voli što imam dugu kosu i kako me zamišlja samo sa njom puštenom,bez ičega. Palila me je njegova drskost, direktnost, način na koji me zavodi i na koji me gleda pravo u oči, skidajući me pogledom, stvarajući slike u glavi, a da jos ništa nije ni video.
To veče je stvarno i bilo stvoreno da se ja ponovo rodim. Inače sam jedna od onih večito nezadovoljnih osoba, koje stalno tragaju za nečim, ni same ne znajući za čim, bitno da tragaju,pa se vode tim da će sve drugo bataliti čim prepoznaju to nešto. Muško, drugarica, stvar, predmet, ni sama ne znam šta. Ali znam da cu naći. Aleksa kaze da ja sebe tražim,i da je to jedini odgovor. Otkrivao me je bez ikakvih naznaka da bi mu ono što vidi moglo da dosadi.  Ali,ja kao ja, stalno sam tražila jos. Širio mi je vidike,noge, ruke ,ali mi nije otvarao oči.  Nisam imala poverenja u njega. Ambiciozan kako samo on može biti,sposoban do te mere da gde god ode da nešto završi toliko se zaljube u njega,njegovu pribranost, zrelost, inteligenciju, da žele da ga zadrže zauvek.  Ja sam bila ljubomorna na sve.  Želela sam da bude uspešan, nemojte misliti da nisam, i da bude srećan,  slavila sam svaki njegov uspeh kao svoj, bila njegova podrška i njegova ljubavnica kojoj jedva čeka da se vrati kući.  Ne znam ni kako smo odlučili da živimo zajedno. Samo se desilo da sam ja imala veći orman u njegovom stanu, nego u svom.  Naša zajednička jutra, naše noći , naše večere, izlasci, opijanja, sve ono čemu me je naučio, s obzirom da pre njega nisam znala ni da vozim rolere, sve to pamtim. Počeo je da radi sve više, a ja nisam od onih koje će zbog toga što im muškarac donosi mesečno Boga oca od para da pristanu na sve. Imala sam njega za sebe sve manje, ali Aleksa je bio fer, nikada, ali nikada nije bio umoran za mene, za nas, nikada nije odbio da vodi ljubav, nikada nije prestao da me vodi i poziva svuda gde ide. Ali ja nisam imala sebe više. Nisam imala svoj život, živela sam u njegovom stanu koji je sam stekao, sve što je kupio i uložio u njega,u nas- sve je bilo samo njegovo. Njegovi prijatelji su bili moji,ja se svojih ni ne sećam, sve moje aktivnosti sam morala da ostavim po strani jer je Aleksa imao malo slobodnog vremena koje smo jedva čekali da zajedno provedemo. Volela sam i volim ga više od bilo kog muškarca, dao mi je mnogo toga i ne znam ni da li sam uzvratila, ali znam da sam bila nesrećna u tom predivnom stanu uređenom po Aleksinoj želji. Nije da on nije hteo da menja svoj život, svoje navike, štaviše bio je spreman da se odrekne i posla i kolega i para zbog nas, samo mi mu i jesmo bili u glavi, ali od toliko MI,MI,MI mi se vrtelo. Htela sam da imam više vremena za sebe i da ne vodim računa kako ću iskoristiti trenutke koje on ima na raspolaganju. Nisam toliko sebična da bih ga pustila da se odrekne svega. Život je samo jedan, a meni treba posvećenost, prvenstveno sebi, pa tek onda drugima.

Moje nestrpljenje, netolerancija i dramaturgija vukle su ga na drugu stranu često, te sam se bojala da ne bude druga žena ta koja će nas razdvojiti, zaslužili smo mi bolji kraj. Znala sam da ce doći dan kada će Aleksa odustati od rata i ljubavi sa mnom, kada će odustati da u moj život unese malo više svetlih nijansi i tonova- to sam morala sama..   Oblake bre taj ume da rastera, kule i gradove ume da poruši i sagradi za jedan dan.. Al' mene da natera da mu verujem i da mu se prepustim-ni za još 100 godina. I sad je tu, sedi preko puta mene i prosipa mi najiskrenije reči iz svog srca-da ne moze više. A ja? Ja neću čak ni glas podići ovog puta, umorna sam i ja od sebe, kako on da ne bude. Imam 23, a starija sam duhom od one što ima 85. Aleksa je bio ventil, vreća za udaranje, sigurno utočište u koje noću pobegnem,ali...Odvukoše me moja samostalna jutra. Aleksa je moja ljubav, a meni ljubav više nije dovoljna.

Izvor fotografija: http://www.facebook.com/TanchyManchyPhotography?fref=ts

Tagovi : |

Tijana Gajic

I was born with an enormous need for affection and a terrible need to give it.
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Neću da se udam II

Neću da se udam II

Ovaj tekst mi je došao kao " 1 na 10 " :) Elem ... posle redovne kontrole i naravno ...
Kad se srce ponovo rodi

Kad se srce ponovo rodi

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Živela ljubav!

Živela ljubav!

Danas je Dan zaljubljenih. 14. februar. Neki ovaj dan vole, neki ne, ali je činjenica da je lepo i ...
KINA
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 16°c

Bicikl

Roleri