13
Aug
2012

Volim da volim!

Pregledano: 8743 puta

Na putu ka sreći, čini se, ljubav je najvažnija stanica! Zato, ne zaboravite da se volite, danas, sutra, i svaki sledeći dan!

Od onog časa kada spoznamo prvi nagoveštaj ljubavi, naš život, ma koliko bio ispunjen raznoraznim sadržajem, pretvara se u stalnu potragu za sveprožimajućom ljubavlju, ljubavlju koja nas definiše i vodi kroz život. Ljubav je jedini jezik na svetu koji razumemo svi, ona je najtoplije i najčarobnije utočište čija su vrata uvek otvorena za sve, bez izuzetka. Na putu ka sreći, čini se, ljubav je najvažnija stanica! Ništa nas u životu ne raduje i ne ispunjava kao ljubav, i nikakva sreća ne može nadmašiti onu koja se javlja zbog spoznaje da voliš i voljen si! Ljubav je najdraža saputnica i najtoplija emocija, ono što ljudima i životu daje smisao, što nas čini potpunim, snažnim i zadovoljnim. Ona je zbir na hilajde divnih, emotivnih i dragocenih trenutaka koje smo delili sa voljenom osobom. Sitnice poput mirisa, pokreta, boja, dodira i reči jesu ono što osvaja naše srce i ostaje dugo, dugo urezano u pamćenje. Čarobni trenuci koje ljubav sa sobom nosi predstavljaju trenutke prožete najfinjim spletom stvarnosti i naših ostvarenih želja, u kojima shvatamo koliko je čudo život.

Jedini ispravan put u životu je put ljubavi, mada popločan preprekama, često i tugom, na prvi pogled ne deluje tako. Ipak, ljubav jarko osvetljava pravac života, dajući smisao i razlog svim našim životnim bitkama i krunišući ih zadovoljstvom. Ako se izgubimo u beznađu, očaju i upadnemo u lavirint života, oslušnimo šapate srca i zaputimo se tamo kuda nas ljubav vodi. A ljubav uvek vodi na pravo mesto! Sledeći svoje srce postajemo bolji i pametniji, bogatiji ljudi, sa raskošnom paletom sećanja, emocija i misli.

Najlepši citati o ljubavi:


“Imam samo crno-bele uspomene na sve što je bilo pre tebe. Kad si došao, doneo si smeh, crvene balone, luckasta iznenađenja i uneo u moj život radost!”

“-Izgubio sam pravac.

 -Ljubav je pravac!”

“Nasmešila si se i stala pričati ni o čemu, a ja sam osetio kako sam tako nešto već dugo očekivao.”

“Verujte u ljubav, jer ljubav je toliko nežna i lepa, ona traži da se neguje… Ako vas neko ipak razočara, ne krivite ljubav… kriv je samo čovek!”

“Kad neko potpuno upozna područje ljubavi, svet – koliko god nesavršen bio – postaje bogat i prekrasan jer se sastoji samo od mogućnosti za ljubav.”


Divno je kada u drugoj osobi pronađemo delić sebe, razumejući celim bićem da je baš taj neko sve što nam je od  života u stvari i trebalo. Osećaj svesnosti da smo pronašli nekog o kome smo sanjali, maštali, koga smo čekali... neprocenjiv je! Sam dar ljubavi jeste dar opstanka, jer ljubav je najvažniji i najveći pokretač, i sama srž postojanja, i kada imamo sa kim da podelimo životne nevolje, nijedna nam ne deluje tako strašno ili nesavladivo. Svet postaje lepše mesto, jer ma koliko da su životne okolnosti komplikovane, svesni smo da udišemo isti vazduh i smejemo se pod istim nebom sa osobom koju volimo, te da nas čekaju njeni zagrljaji i dodiri koji će bar na trenutak odagnati ponekad surovu stvarnost. Kada svedemo račune života, shvatamo da su uz voljenu osobu uspesi neuporedivo slađi, te da i ako smo puni slave, moći i uspeha, a nemamo sa kim da ih podelimo, u stvari smo pusti iznutra. Neuspesi nas svakako čekaju, gotovo na svakom koraku, bez obzira na to da li kroz život plovimo u istinskoj ljubavnoj zajednici, kvaziljubavnoj vezi ili solo. Pa zar nije onda najlepše podeliti brige sa nekim ko nas iznad svega razume, čeka i voli? Uz pravu osobu, ništa nije nemoguće!

Ljubav, naravno, katkad nije bajkovita, te ima i svoju lošu stranu! Ona je mač sa dve oštrice, i kao i sam život, strmovita je, neizvesna i bez garancije. Prepuštanje ljubavi često nije jednostavno, iziskuje more strpljenja i snage, kao i hrabrosti da se suočimo sa svime što donosi. Svakako da avanturu ljubavi prati rizik i saznanje da će joj možda doći kraj, ali nosi i priliku da budemo voljeni i ušuškani u najlepšu stvarnost obojenu bojama srca koje voli i voljeno je. Mi biramo. Ljubav ume da nam pruži nezaboravne i magične trenutke, vinuvši nas u neslućene visine i predele neopisive radosti i ushićenja, ali ume i da nas ostavi slomljene i razočarane, bez snage za novi početak. Posle velikog kraha možda i nije čudno zaključati svoje srce i odbijati da se prepustimo nepredvidivim strujama ljubavi. Ali ljubav nas ne pita, ona je čista i snažna sila spremna da se bori sa gvozdenim kapijama srca, nenadano i bez dozvole uvlači se pod našu kožu, srce i misli. Pokušavati da se oduprete suzama i bolima uzaludna je borba, jer one su sastavni deo svake velike, ali i male ljubavi. I u srce koje strahuje nastaniće se ljubav, ali “strah isteruje ljubav napolje”. Samo hrabro srce dostojno je ljubavi.

Ljubav uvek zna gde smo, mada redovno pomislimo da je zaboravila na nas, ili nas proklela večnim čekanjem. Ona samo bira pravi trenutak, traži pravu osobu za nas. Svedoci smo da su ponekad njeni pokušaji da nas spoji sa nekim bezuspešni, jer nije svako spreman za njen dar, pa se i ljubav umori. I mi nju katkad razočaramo, vređanjem ili izbegavanjem, rečima da je više ne želimo i da ne radi dobro svoj posao. A sve što u stvari treba da shvatimo jeste da preterana briga i nestrpljenje, samo škode ljubavi, njoj treba plodno, mirno tlo da se naseli, duše koje će je gajiti, negovati i diviti joj se. Samo saznanje da će ljubav jednom (ili više puta) doći i u naše živote, divno je i toliko neobično. Nadu, kao i iščekivanje treba obojiti lepim emocijama i strpljenjem. A onda kada ljubav, tiho i nenametljivo, ili bučno i naočigled svih, uđe u naše živote, slavimo je, volimo je, i potrudimo se da je zadržimo zauvek!

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
4
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najlepši citati o ljubavi

Najlepši citati o ljubavi

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Hodnici nedostajanja

Hodnici nedostajanja

Nedostaješ, da probudimo jutro jačinom poljupca i zagrljaja. Tražim ...
Neću da se udam II

Neću da se udam II

Ovaj tekst mi je došao kao " 1 na 10 " :) Elem ... posle redovne kontrole i naravno ...
CANON
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 12°c

Roleri

Bicikl