Postovala: Milica Zorić
20
May
2011

Zaljubljena u zaljubljenost

Pregledano: 8688 puta

zaljubljenost, koliko traje zaljubljenost, prolazi zaljubljenost, zaljubljen

Ti, on, ljubav, cveće, proleće. Keziš se po ceo bez ikakvog razloga. Dok stojiš sa pola noge u prepunom gradskom prevozu na 40 stepeni u hladu, pored “gospodina” koji je zaboravio da se istušira (ove godine) i shvataš da je most ponovo zatvoren, u žamoru psovki u bradu i uzdisaja očaja, ti i dalje prelivaš neku silnu sreća-sreća-radost energiju. Dodje ti da skačeš od sreće. Ma ni ne treba prevoz, odletećeš do posla. Jer posle se vidjaš sa njim (na ovu pomisao usta ti se nesvesno razvlače u fizički skoro neizvodljivu liniju koja povezuje uvo A i uvo B). I postala si već toliko iritantno srećna da je mrtva trka ko je nakupio više mrkih pogleda - ti ili dotični (NE)kupač.
 
 
Da, jasno nam je, on je divan, neponovljiv, neverovatan, tvoja srodna duša. I ne znaš kojim dobrom si ovo zaslužila baš njega tako savršenog, pogledala te je vasiona, nema druge, to je ona srećna zvezda što ti je videla u natalnoj karti. I ne znaš šta ćeš sa silnim leptirima, skakavcima, perodaktilima i ostalim živuljkama po stomaku. Pala si ispit, smanjili ti platu, isekli struju, ona kučka je opet pričala svašta o tebi… ma neeema veze… jedini problem je da li večeras kada se budete videli da obučeš sivu ili krem majcu. I ne bih ja sad da ti kvarim doživljaj ali te ružičaste naočare što nosiš imaju ozbiljne moći. Prepreke na putu učine nevidljivim pa može da se desi da, odjednom, ničim izazvana, poletiš i završiš zalepljena nosem o pod.
 

Ali nije to jedina solucija. Znači zaljubljena si, srećna i sve to traje… tri, pet, deset dana, ako imaš sreće meseci… I šta se onda dešava? U jednom trenutku sva ta nezdrava euforija mora da prodje i promeni svoj oblik… ali u šta?
 
 
Jedan dan si se probudila, krenula da se vidiš sa njim kad ono umesto savršenog NJEGA
- dolazi sasvim prosečan dečko (čekaj, pa on i nije toliko visok, da se popnem na štikle bili bismo isti),
- kezi se sa pola ulice (jao šta se kezači ovoliko, izgleda kao neka žaba),
- bez preteranog ukusa za oblačenje (auu jel on to ima crne farmerke i teget majcu? I još je došao u ovim prljavim patikama kao klošar neki, Bože, zamisli da nas vidi neko, e za koga sam se ja sredjivala),
- pomalo glupih fazona (ok, meni je jako drago što se ti 15 minuta smeješ na tu svoju glupost od vica ali nikome sa koeficijentom inteligencije većim od broja cipela to nije zanimljivo).
 
Hm... jel sam ja izašla sa pravim dečkom?! Ovo, ili je najgore vidjanje u istoriji ili nešto nije u redu… Čekaj, reci mi da on upravo uzima piletinu prstima?!! Ma da, ja ću da platim, uvek ja plaćam, nije problem!!! Tvoj princ iz bajke je misteriozno iščeznuo a pojavio se jedan normalan, NESAVRŠEN (kao i svi mi) koji je u čudu zašto si se naprasno promenila. E pa draga moja, ružičaste naočare si danas ostvila kod kuće. Da tebe i tvoje izbalansirane hormone upoznam, ovo je tvoj PRAVI dečko.
 
 
Ta zaljubljenost je ništa drugo nego neuravnoteženost hormona zbog čega naše sive ćelije podsećaju na mozak duševnog bolesnika (“ti nisi normalna” koje je tvoja najbolja drugarica izgovorila kad ga je upoznala sad dobija smisao) u kome se otpuštaju testosteron, estrogen, dopamin, norepinefrin, serotonin i oksitocin - ekipa hormona koji prave potpunu zbrku, stavljaju ti te famozne pinkastične naočare i od nekog njega stvaruju potpuno idaelizovanu osobu na osnovu onoga što znaju o tebi (a zanju sve).
 
 
Znači zaljubljujemo se u nas same, u ono što bismo mi želeli da je taj neko (što uopšte ne mora da ima veze sa onim šta on u stvari jeste). E sad prestanak dejstva te ”droge” ima različite posledice. Možda je razlika tolika da ćeš se osetiti kao pljusnuta hlanom vodom, bauljati sa njim još par dana i pobeći glavom bez obzira pitajući se “Šta mi je to trebalo”. Možda ćeš ipak pokušati da se prilagodiš realnom stanju, naučiti ga da ne jede rukama i kako se oblači u kojoj prilici pa sve to i ne ispadne toliko loše.
 
 
Ta šarena laža može da traje i do tri godine ali svakako će dovesti do ovog momenta. Da bi taj vaš odnos postao ljubav treba mnogo više od hormonskog disbalansa. Ljubav je odluka. Racinalno  biram da te volim i ako znam da si tradicionalistički nastrojen, nekada ne opereš zube po dva dana, imaš kretene od drugova i pomalo napadno se smeješ. Koliko god surovo zvučalo ljubav je promišljeno delovanje, pristajanje na realnost i navikavanje uživanja u njoj bez zavisničkog osećaja ekstaze koji nam tako prija ali je nerealan i prolazan.
 
 
“Hoćeš da kažeš da ako stvarno volim neću biti ovako fenomenalno srećna?”
 
Pa… tako nekako. Koliko god on bio savršen i poklopio se sa tvojim “hormonalno” idealnim ta euforija mora da prodje kad tad. Uživaj dok traje ali budi spremna da će joj doći kraj. A šta je posle sa tvojom srećom? Možda otkriješ njen drugi, mnogo mirniji ali dublji oblik - LJUBAV.

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako da učinite vašu vezu jačom?

Kako da učinite vašu vezu jačom?

Ako smatrate da su odnosi u vašoj vezi malo drugačiji, bilo da je odnos hladniji ili da se ...
Sezona raskida je stigla!

Sezona raskida je stigla!

Statusi veze u ovo vreme najčešće prelaze iz "u vezi" u "sam/a", a ovaj trend ...
Kako preboleti raskid

Kako preboleti raskid

Voleli ste ga i ostali bez njega. Ostavio vas je, grubo ili pažljivo, više nije ni bitno, ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Bicikl

Roleri