07
Oct
2012

Zašto muškarci lažu

Pregledano: 6252 puta

Da li ih okarakterisati kao lažove ili prepisati sve tome što jednostavno ne umeju drugačije?

Zašto muškarci jednostavno ne mogu da kažu istinu? Zašto lažu, čak i kada nema potrebe, ali i kada su u pitanju važne stvari gde je pošten i iskren razgovor uvek najbolje rešenje? Šta je to u njihovom genetskom kodu što ih nagoni na neistine i laži, pa čak i kad iste nemaju nikakvu svrhu? Suština je da nije stvar u muškarcima, već u ljudskoj prirodi. Da li se kada ih osuđujemo za laži ikada prisetimo svih naših laži i lukavština? Da li smo i mi uvek stoprocentno iskrene? Bezazlene laži sastavni su deo što muškog, tako i ženskog sveta. Zato im ponekad progledajte kroz prste, i dobro razmislite zašto je pribegao laži? A koji su to najveći i najčešći razlozi za laganje

1. Misle da žene jednostavno ne žele da čuju istinu: Prosto je - kao kada nas drugarica pita da li joj nova frizura dobro stoji ili da li se previše ugojila... Ako joj odgovor neće prijati, mi ćemo sitno slagati i tako izbeći da se ona naljuti ili oseti potištenom. Iz istog razloga i muškarci često na takva pitanja ne daju iskrene odgovore. 

2. Strahuju da ćete prestati da ih volite (ukoliko čujete istinu): Kada kriju nešto bitno, lažu iz straha od vaše ljutnje i mogućeg prekida kontakta. Ako tako mogu da izbegnu čitavu gungulu, beskrajna objašnjenja i ubeđivanja... izbeći će!

3. Plaše se vaše reakcije i vaših emocija (besa, ljutnje, suza, bola): Vode se mišlju da nije strašno slagati ako će to zadržati mir u odnosu, te pomoći da se izbegne drama kojoj smo mi žene (moramo priznati) sklone. Zašto ne bi slagali, ako će to sprečiti negativne emocije i tugu?

   lazov

4. Kompleksi čine svoje (sopstvena nesigurnost, strah da ste "bolji" od njega, da nije dovoljno dobar za vas, želja da bude neko drugi i neko "veći") : Kada to pogledate iz drugog ugla, ovo može da dođe gotovo kao kompliment. On želi da vas impresionira, i ako će mu laži svesrdno pomoći u tome, iskoristiće ih! 

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Živela ljubav!

Živela ljubav!

Danas je Dan zaljubljenih. 14. februar. Neki ovaj dan vole, neki ne, ali je činjenica da je lepo i ...
20 saveta za srećnu ljubavnu vezu

20 saveta za srećnu ljubavnu vezu

Danas, kada živimo u eri muško-ženskih odnosa koji su užasno komplikovani, teško je ...
Kako da upropastite vezu?

Kako da upropastite vezu?

Retko koja veza je idealna, i u svakoj postoje svađe i trzavice, ali to su stvari koje ...
HP
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 2°c

Roleri

Bicikl