07
Oct
2012

Zašto muškarci lažu

Pregledano: 6155 puta

Da li ih okarakterisati kao lažove ili prepisati sve tome što jednostavno ne umeju drugačije?

Zašto muškarci jednostavno ne mogu da kažu istinu? Zašto lažu, čak i kada nema potrebe, ali i kada su u pitanju važne stvari gde je pošten i iskren razgovor uvek najbolje rešenje? Šta je to u njihovom genetskom kodu što ih nagoni na neistine i laži, pa čak i kad iste nemaju nikakvu svrhu? Suština je da nije stvar u muškarcima, već u ljudskoj prirodi. Da li se kada ih osuđujemo za laži ikada prisetimo svih naših laži i lukavština? Da li smo i mi uvek stoprocentno iskrene? Bezazlene laži sastavni su deo što muškog, tako i ženskog sveta. Zato im ponekad progledajte kroz prste, i dobro razmislite zašto je pribegao laži? A koji su to najveći i najčešći razlozi za laganje

1. Misle da žene jednostavno ne žele da čuju istinu: Prosto je - kao kada nas drugarica pita da li joj nova frizura dobro stoji ili da li se previše ugojila... Ako joj odgovor neće prijati, mi ćemo sitno slagati i tako izbeći da se ona naljuti ili oseti potištenom. Iz istog razloga i muškarci često na takva pitanja ne daju iskrene odgovore. 

2. Strahuju da ćete prestati da ih volite (ukoliko čujete istinu): Kada kriju nešto bitno, lažu iz straha od vaše ljutnje i mogućeg prekida kontakta. Ako tako mogu da izbegnu čitavu gungulu, beskrajna objašnjenja i ubeđivanja... izbeći će!

3. Plaše se vaše reakcije i vaših emocija (besa, ljutnje, suza, bola): Vode se mišlju da nije strašno slagati ako će to zadržati mir u odnosu, te pomoći da se izbegne drama kojoj smo mi žene (moramo priznati) sklone. Zašto ne bi slagali, ako će to sprečiti negativne emocije i tugu?

   lazov

4. Kompleksi čine svoje (sopstvena nesigurnost, strah da ste "bolji" od njega, da nije dovoljno dobar za vas, želja da bude neko drugi i neko "veći") : Kada to pogledate iz drugog ugla, ovo može da dođe gotovo kao kompliment. On želi da vas impresionira, i ako će mu laži svesrdno pomoći u tome, iskoristiće ih! 

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, ne zaboravi da sam te voleo!

Ako ikada odem, neću zaboraviti da se okrenem, srećan što sam te imao, tebe, satkanu od snova i hitrih koraka, ...
10 sigurnih znakova da vas vaš muškarac voli

10 sigurnih znakova da vas vaš muškarac voli

Ljubav muškarca je jedan od najvećih darova koji život donosi lepšem polu. Ređa, a ...
SAMSUNG
2447,oo
prava cena : 2936.4,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 4°c

Roleri

Bicikl