07
Oct
2012

Zašto muškarci lažu

Pregledano: 6412 puta

Da li ih okarakterisati kao lažove ili prepisati sve tome što jednostavno ne umeju drugačije?

Zašto muškarci jednostavno ne mogu da kažu istinu? Zašto lažu, čak i kada nema potrebe, ali i kada su u pitanju važne stvari gde je pošten i iskren razgovor uvek najbolje rešenje? Šta je to u njihovom genetskom kodu što ih nagoni na neistine i laži, pa čak i kad iste nemaju nikakvu svrhu? Suština je da nije stvar u muškarcima, već u ljudskoj prirodi. Da li se kada ih osuđujemo za laži ikada prisetimo svih naših laži i lukavština? Da li smo i mi uvek stoprocentno iskrene? Bezazlene laži sastavni su deo što muškog, tako i ženskog sveta. Zato im ponekad progledajte kroz prste, i dobro razmislite zašto je pribegao laži? A koji su to najveći i najčešći razlozi za laganje

1. Misle da žene jednostavno ne žele da čuju istinu: Prosto je - kao kada nas drugarica pita da li joj nova frizura dobro stoji ili da li se previše ugojila... Ako joj odgovor neće prijati, mi ćemo sitno slagati i tako izbeći da se ona naljuti ili oseti potištenom. Iz istog razloga i muškarci često na takva pitanja ne daju iskrene odgovore. 

2. Strahuju da ćete prestati da ih volite (ukoliko čujete istinu): Kada kriju nešto bitno, lažu iz straha od vaše ljutnje i mogućeg prekida kontakta. Ako tako mogu da izbegnu čitavu gungulu, beskrajna objašnjenja i ubeđivanja... izbeći će!

3. Plaše se vaše reakcije i vaših emocija (besa, ljutnje, suza, bola): Vode se mišlju da nije strašno slagati ako će to zadržati mir u odnosu, te pomoći da se izbegne drama kojoj smo mi žene (moramo priznati) sklone. Zašto ne bi slagali, ako će to sprečiti negativne emocije i tugu?

   lazov

4. Kompleksi čine svoje (sopstvena nesigurnost, strah da ste "bolji" od njega, da nije dovoljno dobar za vas, želja da bude neko drugi i neko "veći") : Kada to pogledate iz drugog ugla, ovo može da dođe gotovo kao kompliment. On želi da vas impresionira, i ako će mu laži svesrdno pomoći u tome, iskoristiće ih! 

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Neke ljubavi nikada ne zaboraviš

Neke ljubavi nikada ne zaboraviš

Bio je to najlepši rođendan u mom životu! Kasni jun, blago, tromo ...
Prednosti i mane veze sa najboljim prijateljem

Prednosti i mane veze sa najboljim prijateljem

Sećate li se perioda kada ste išli u osnovnu ili srednju skolu? Sigurno se dešavalo da vam se svidi drug ...
Zašto muškarci lažu

Zašto muškarci lažu

Zašto muškarci ...
VIVAX
7454,oo
prava cena : 8944.8,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Roleri

Bicikl