Postovala: Senka Ivetić
11
Mar
2013

Zašto žene ostaju u lošoj vezi?

Pregledano: 3560 puta

Žene ostaju u lošoj vezi zato što se boje da će biti same, nadaju se da će se stvari popraviti, ne žele povrediti decu, a često ih je strah stigme koju nosi razvod.

Najčešći razlog zašto žene ne žele prekinuti lošu vezu jeste zato što se boje samoće. Neke žene radije će trpeti uvrede i poniženje, nego da se same suoče sa svime što život donosi. Neke od njih misle kako je samački život precenjen, pa se zadovoljavaju i lošom vezom

Razvod je stigma

Bez obzira na to koliko njihov bračni život bio nepodnošljiv, veliki broj žena ostaće u lošoj vezi zato što ste boje reakcije okoline. Razvod donosi određenu stigmu s kojom se one nisu spremne nositi. 

losa veza

Biološki sat im otkucava

Biološki sat još je jedan od razloga zašto žene trpe nešto što ne bi trebale. Nakon godina uloženih u ljubavni odnos spremne su podneti i najveća poniženja kako bi dobile dete, posebno ako su prešle određene godine. 

losa veza

Žene ne žele da povrede partnera

Ponekad se problemi u vezi naziru već na početku, ali u fazi zaljubljenosti teško je to videti. No nakon što to shvatite, već je prekasno. Deca, zajedničke godine i lepi trenuci koje ste zajedno proživeli ne dopuštaju vam da povredite partnera, iako znate da vaša veza nema srećnu budućnost. 

Ne žele da povrede decu

Razvod je izuzetno bolno iskustvo, posebno za decu, pa se žene na takav korak teško odlučuju. Žele im pružiti normalan život, a ono što nikako ne žele je odvajati ih od oca. Upravo zbog toga boje se otići i suočiti sa životom samohrane majke. 

Nadaju se da će se stvari popraviti

U nekim situacijama jednostavno je teško otići zato što se opet iznova nadate da će se stvari poboljšati. No verovatnoća da će se tako nešto dogodi je jako mala. Umesto toga, moguće je da vaš partner još više počinje iskorištavati vašu dobrotu, a vaše pretnje da ćete otići naprosto ignoriše.

losa veza

Žene misle da neće naći boljeg 

Teško se upustiti u nešto nepoznato, pa se pripadnice lepšeg pola često drže onog što znaju zato što se boje što sledi. Zanemaruju partnerove mane zato što misle kako neće naći boljeg od njega. Najbitnije je skupiti hrabrost i probati promeniti život zato što smo za vlastitu sreću odgovorni mi sami.  

Sebe vide kao deo problema

Ljudi varaju zato što misle da na to imaju pravo zato nemojte preuzimati deo njihove krivice. Imajte na umu da su umesto ljubavnice mogli izabrati bračno savetovanje ili razvod. Ako popustite, na kraju biste vi mogli spuštati svoje kriterijume, a vaš partner će i dalje iskorištavati vašu dobrotu. 

losa veza

Ne znaju za bolje

Neke žene ostaju u lošoj vezi zato što ne znaju za bolje. Najčešće ponavljaju iste greške kao što su radili njihovi roditelji zato što u njima vide uzor. Takva ih percepcija ograničava pa se neretko mire s činjenicom da za njih ne postoji ništa lepše. 

Pritisak okoline

Pritisak porodice ili prijatelja često može biti toliko težak, da žene radije ostaju u lošem braku kako se ne bi morale nositi s tim. Oni im nameću određene standarde koji pak ne odgovaraju jednako svima, pa da ne bi ispale manje vredne, žene se trude kako bi uspele. No često ne dobijaju istu reakciju partnera. 

Izvor: 24sata.hr

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
5
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Neću da se udam II

Neću da se udam II

Ovaj tekst mi je došao kao " 1 na 10 " :) Elem ... posle redovne kontrole i naravno ...
Skočite starijem muškarcu u zagrljaj

Skočite starijem muškarcu u zagrljaj

Bez obzira na osudu okoline, spletke kada je među ljubavnicima razlika i po 30 godina ...
Karirano nedostajanje

Karirano nedostajanje

Noć pleše u ritmu nemira, a jastuk je prevelik, treba nešto ( neko) ...
NOKIA
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min -5°c

Bicikl

Roleri