25
Oct
2012

Žensko prokletstvo nakon ljubavi

Pregledano: 7889 puta

Znate li onaj tragičan trenutak kada neizmerno volite vašeg muškarca, a onda odjednom on postane vaše najveće životno razočarenje? Verovatno znate. A da li znate onaj daleko tragičniji trenutak kada ga posle svega, vi i dalje volite istom snagom?

Da budem iskrena, kada bih imala pravo na jednu želju poželela bih da mi se vratiš. Od svega što bih na ovom božanstvenom svetu mogla da zaželim ja bih izabrala nešto tako. Kako glupo i deprimirajuće. Nikada mi neće biti jasno kako se to čovečije srce tvrdoglavo veže upravo za nekog ko ga je slomio na najsitnije deliće, ili zašto naše misli uvek uporno plove u nekom ludački pogrešnom pravcu, prkoseći svim zakonima logike i zdravog razuma.

Pročitala sam negde kako u velikom broju slučajeva žene nakon što su ostavljene još više vole svog partnera. Eto, to je ženska ćud: uzme joj srce, dušu i telo, istroši svaki atom energije, razori je iznutra, ostavi je i na kraju ga ona i dalje voli... A ne zna čak ni zašto. To je valjda još jedno u nizu ženskih prokletstava.

Dok svaki gram pameti koje imam vrišti kakvo si đubre bio, podsećajući me na tvoje prljave igre i veoma uverljivu gomilu laži, moje srce iznova i iznova zaboravlja svu tu prljavštinu, prizivajući u sećanja neke davne slike velike ljubavi i terajući me na grozničavo osećanje nostalgije.

Neverovatno, ali ponekad mi se čak desi da zaista ne mogu da se setim ničega ružnog što si uradio. Sedim uplakana i slomljena i znam da si me povredio, a ne sećam se zašto. I samo mi nedostaješ, i nedostaješ, i nedostaješ...

   zensko prokletstvo

I tada, kada mi fališ, čitam tvoje mejlove, jer na kraju ispostavilo se da su oni jedino lepo što je ostalo posle tebe, i znam da će ponovo izazvati poplavu suza i uspomena, ali to mi ne smeta. Čini mi se da su u tih par redova ostale zarobljene naše stare, tople emocije, i da u njima i dalje živi onaj divan čovek koga sam zavolela.

Kada bi viša sila, sudbina, univerzum, život ili nazovi to kako god, umeli da poslušaju vapaje mog srca, u neko sunčano jutro probudio bi me zvuk tvoje poruke. Na neveštom srpskom ispiskarao bi, kao mnogo puta pre, da me voliš i da će na kraju sve biti baš kako treba. Ja bih sigurno prvo potrčala da čujem pesmu koja me uvek neodoljivo podseća na tebe, onda bih pustila par suza radosnica, pa bih zvala Bobi da podelim sreću sa njom i udruženim snagama smislile bi adekvatan odgovor. Ženska posla.

Pošto se ljudske sudbine uglavnom kroje nezavisno od naših želja i težnji, znam da će takav scenario izostati. U neko sunčano jutro probudiće me misao kako te i dalje nema, mada je  prošlo čitavih šezdeset dana. Negde na vrelom beogradskom asfaltu ću slučajno čuti te glupe note, onda će mi se oči naprasno napuniti suzama, pa ću pozvati Bobi da po ko zna koji put čujem par utešnih reči. O tome kako sa sobom nosiš samo vreću razočarenja i laži, da si me ostavivši u stvari učinio uslugu, te kako zaslužujem više i bolje i da ti jednostavno nisi bio onaj pravi. I ja ću znati da je ona sasvim u pravu, i da neko tamo gore bolje od mene same piše priču mog života, ali i dalje ću silno i neuništivo želeti da kao nekada bezbrižno zaspim u tvom zagrljaju, dok čvrsto držiš moju ruku, ostavljajući usputne poljupce u kosi.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
4
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Jesi li ikada napisala ljubavno pismo?

Jesi li ikada napisala ljubavno pismo?

Za one mlađe, koji su prava ljubavna pisma viđali samo u „starinskim“ filmovima, to je ...
Živela ljubav!

Živela ljubav!

Danas je Dan zaljubljenih. 14. februar. Neki ovaj dan vole, neki ne, ali je činjenica da je lepo i ...
DELL
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Roleri

Bicikl