Postovala: Senka Ivetić
30
Jan
2013

Život udvoje pre braka?

Pregledano: 6135 puta

Već neko vreme ste zajedno i jedno od vas dvoje predložilo je da živite zajedno, a ono drugo je prihvatilo. Tek kad živite zajedno, možete da otkrijete kako funkcionišete kao zajednica i šta je ono što vas može omesti u zajedničkoj sreći.

Volite se, mnogo se volite. Već neko vreme ste zajedno i jedno od vas dvoje predložilo je da živite zajedno, a ono drugo je prihvatilo. Zajednički život izgledao je kao logičan sledeći korak u vašoj vezi, a svakako je korisno prvo živeti zajedno, bar nekoliko meseci, pre nego što kažete sudbonosno "da"; tek kad živite zajedno, možete da otkrijete kako funkcionišete kao zajednica i šta je ono što vas može omesti u zajedničkoj sreći.

U prvih mesec dana zajedničkog života nešto će vas jako iznervirati; u to možete biti sigurni (recimo da se desi u 99% slučajeva). Ma koliko vremena vi inače provodili zajedno, to ipak nije isto kao zajednički život. Tu je deoba prostora: više ne možete, kad poželite malo samoće, da odete kući - već jeste kod kuće. Onda, kao i svako drugo ljudsko biće, imate neke svoje navike, a u zajedničkom životu moguće je da ćete te navike morati da prilagođavate partneru (partnerki). Tu je i gomila sitnica koje bi mogle da vas iznerviraju.

zivot udvoje

Recimo, on ostavlja prljave čarape svuda po stanu, ili je ona sklonila sve vaše čarape i vi više ne znate gde da ih nađete. Navikli ste na posteljinu koju vam je majka sašila, a ona je kupila novu, proglasivši vašu starom i otrcanom. On baca foliju od čokolade ispod kreveta (što vam je izgledalo baš slatko dok niste počeli da živite zajedno i shvatili da je nakon toga ne skloni). Ona provodi sate u kupatilu - dok se istušira, opere kosu, stavi balsam, namaže mleko za telo, uradi pedikir i manikir, stavi masku na lice, skine masku, namaže se raznim kremama, našminka se... On seče nokte na nogama u dnevnoj sobi i pitate se da li će vam neki komad uleteti u oko...

Ako vam se, po ovom tekstu, čini da je zajednički život s partnerom (partnerkom) noćna mora, nije tako! Radi se samo o tome da svako ima svoje navike, a time što živite s nekim saznajete koliko vam navike drage osobe smetaju i koliko ste uopšte spremni za zajednički život (ukoliko vam svaka sitnica i svako remećenje vaših navika smetaju, moguće je da jednostavno još uvek niste spremni da živite s nekim - i to je sasvim u redu, jednog dana ćete biti spremni). Vrlo je verovatno da će doći do sukoba; taj sukob može se pokazati jako korisnim, ukoliko ste zrele osobe, spremne za zajednički život, pošto ćete uvideti gde "škripi" i moći da nađete neko kompromisno rešenje.

zivot udvoje

Ukoliko uspete da nađete kompromisno rešenje, to najverovatnije znači da ste spremni da napravite još jedan korak dalje - čestitamo!

Izvor: Zivot.krstarica.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Naučne činjenice o ljubavi

Naučne činjenice o ljubavi

Zaljubiti, voleti, darovati sebe nekom divna su i neprocenjiva iskustva, jedna od najznačajnijih u životu koja nas ...
Zimska rekreacija na otvorenom za zaljubljene

Zimska rekreacija na otvorenom za zaljubljene

Viđenje sa partnerom i vreme koje provodite zajedno u toku zime, u jednom trenutku mogu postati ...
Zašto pametne žene postaju glupe u ljubavi?

Zašto pametne žene postaju glupe u ljubavi?

Poznata američka savetnica za ljubavne veze Deborah Dunn tokom svoje ...
SAMSUNG
2348,oo
prava cena : 2817.6,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min 0°c

Roleri

Bicikl