Postovala: Senka Ivetić
30
Jan
2013

Život udvoje pre braka?

Pregledano: 6366 puta

Već neko vreme ste zajedno i jedno od vas dvoje predložilo je da živite zajedno, a ono drugo je prihvatilo. Tek kad živite zajedno, možete da otkrijete kako funkcionišete kao zajednica i šta je ono što vas može omesti u zajedničkoj sreći.

Volite se, mnogo se volite. Već neko vreme ste zajedno i jedno od vas dvoje predložilo je da živite zajedno, a ono drugo je prihvatilo. Zajednički život izgledao je kao logičan sledeći korak u vašoj vezi, a svakako je korisno prvo živeti zajedno, bar nekoliko meseci, pre nego što kažete sudbonosno "da"; tek kad živite zajedno, možete da otkrijete kako funkcionišete kao zajednica i šta je ono što vas može omesti u zajedničkoj sreći.

U prvih mesec dana zajedničkog života nešto će vas jako iznervirati; u to možete biti sigurni (recimo da se desi u 99% slučajeva). Ma koliko vremena vi inače provodili zajedno, to ipak nije isto kao zajednički život. Tu je deoba prostora: više ne možete, kad poželite malo samoće, da odete kući - već jeste kod kuće. Onda, kao i svako drugo ljudsko biće, imate neke svoje navike, a u zajedničkom životu moguće je da ćete te navike morati da prilagođavate partneru (partnerki). Tu je i gomila sitnica koje bi mogle da vas iznerviraju.

zivot udvoje

Recimo, on ostavlja prljave čarape svuda po stanu, ili je ona sklonila sve vaše čarape i vi više ne znate gde da ih nađete. Navikli ste na posteljinu koju vam je majka sašila, a ona je kupila novu, proglasivši vašu starom i otrcanom. On baca foliju od čokolade ispod kreveta (što vam je izgledalo baš slatko dok niste počeli da živite zajedno i shvatili da je nakon toga ne skloni). Ona provodi sate u kupatilu - dok se istušira, opere kosu, stavi balsam, namaže mleko za telo, uradi pedikir i manikir, stavi masku na lice, skine masku, namaže se raznim kremama, našminka se... On seče nokte na nogama u dnevnoj sobi i pitate se da li će vam neki komad uleteti u oko...

Ako vam se, po ovom tekstu, čini da je zajednički život s partnerom (partnerkom) noćna mora, nije tako! Radi se samo o tome da svako ima svoje navike, a time što živite s nekim saznajete koliko vam navike drage osobe smetaju i koliko ste uopšte spremni za zajednički život (ukoliko vam svaka sitnica i svako remećenje vaših navika smetaju, moguće je da jednostavno još uvek niste spremni da živite s nekim - i to je sasvim u redu, jednog dana ćete biti spremni). Vrlo je verovatno da će doći do sukoba; taj sukob može se pokazati jako korisnim, ukoliko ste zrele osobe, spremne za zajednički život, pošto ćete uvideti gde "škripi" i moći da nađete neko kompromisno rešenje.

zivot udvoje

Ukoliko uspete da nađete kompromisno rešenje, to najverovatnije znači da ste spremni da napravite još jedan korak dalje - čestitamo!

Izvor: Zivot.krstarica.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Mala priča o velikoj ljubavi: kad tuga pokuca na vrata

Mala priča o velikoj ljubavi: kad tuga pokuca na vrata

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Ljubljenje važnije od seksa

Ljubljenje važnije od seksa

Bilo da je veza na samom početku ili već duže vreme razmenjujete nežnosti sa svojom jačom ...
Najlepši citati o ljubavi

Najlepši citati o ljubavi

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 12°c
min 7°c

Bicikl

Roleri