18
May
2011

Facebook ljubomora

Pregledano: 4453 puta

Zašto se u ljubavnoj vezi javlja ljubomora zbog

 

U ljubavnoj vezi koja se bazira na dopisivanju preko “Facebook-a” često dolazi do većih problema nego što bi ih inače bilo. Slova na ekranu, umesto reči izgovorenih u vremenu provedenom jedno uz drugo, doprinose prvenstveno većem nerazumevanju i nedovoljnom poznavanju partnera.  Jedan od glavnih problema je svakako ljubomora. Zašto i kako to da promeniš?

 

1.Komentarisanje fotografija. Profil većini ljudi služi za ličnu promociju. Zato stavljaš svoje najbolje slike, slike sa mora, slike sa mature itd. Tako, svi oni koji inače ne bi imali prilike da te vide u punom sjaju u minijaturnom kupaćem kostimu, u najkraćoj haljini, sa najboljom frizurom i šminkom, ne mogu da te ne primete. Naravno da će se uvek naći neko ko će želeti da te fotografije iskomentariše, a to će tvom partneru smetati.
Pouka: Pažljivo razmisli da li je u redu i fer stavljati svoje provokativne fotografije, tako da ih svi vide.

 

ljubomora 22.Novi prijatelji. Na «Facebook-u» možeš da se sprijateljiš sa bilo kime, da upoznaš nekoga do koga inače ne bi mogla ni stići u realnom životu. Ako taj neko prihvati tvoje prijateljstvo, osećaš se posebno, a pogotovo ako neko sam poželi tebe na svojoj listi prijatelja. Zato se dopisuješ sa onima koje znaš i koje ne znaš. Muško-ženska prijateljstva su gotovo nemoguća u realnom životu, a ovde je to još neostvarivije. Može ti se lako desiti da se dopisuješ sa nekim ko zapravo želi da ti bude više od prijatelja, a to će onome sa kim si u vezi smetati.
Pouka: Ne dopisuj se sa onima za koje znaš da žele više od prijateljstva.

 

3.Javna rasprava. Ukoliko imate neki problem, i ne razgovarate o tome uživo nego putem poruka, velika je šansa da se nećete dobro razumeti i da ćete ispoljiti manje poštovanja, nego da ste to raspravili licem u lice. Verovatno si i sama primetila da si mnogo «hrabrija» kada nešto treba da napišeš, nego kada to isto treba da kažeš. Neretko se dešava da se ta rasprava u pisanoj formi održava još i pred očima drugih, da bi bila još žustrija. Da li biste se uživo zaista svađali pred drugima, imali želju da to svi čuju?
Pouka: Probleme u vezi rešavaj privatno, licem u lice, a ne putem dopisivanja.

 

4.»Muvanje». Preko «Facebook-a» je lako postati nekome simpatičan, lako je započeti nešto sa onima kojima uživo ne bismo smeli ni prići. Ako si u vezi, i smeta ti što tvoja druga polovina ostavlja sumnjive i nepoželjne komentare drugim devojkama, zapitaj se da li to radi i kada izađe sa društvom, kada nisi pored njega itd. Možda to radi samo preko profila, ispituje svoje šanse kod drugih devojaka, ali verovatnije je da je uvek i svuda takav. U svakom slučaju, ovde to radi naočigled svih. Ili si možda ti ta koja voli da se na taj način poigra rečima?
Pouka: Ne radi ono što ne bi želela da drugi rade tebi. Ako tvoj momak ispoljava simptome neverstva, vreme je da vezu prekineš.

 

Poruke koristi za bezazlenije stvari kao što su dogovaranje oko nalaženja, za prenošenje informacija, za lepe reči kada taj neko nije pored tebe isl. Veza je ono što se odigrava u realnom, a ne u virtuelnom životu.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Tražite dečka na društvenim mrežama? Evo šta treba da znate!

Tražite dečka na društvenim mrežama? Evo šta treba da znate!

Pronalaženje partnera putem Facebook-a, Twitter-a i ostalih ...
Kako da lako pridobijete mušku pažnju?!

Kako da lako pridobijete mušku pažnju?!

Verujem da svaka od nas ima već dovoljno ...
Ženski postupci koji nisu za njihove oči

Ženski postupci koji nisu za njihove oči

Morao bi postajati neki univerzalni priručnik... ili bar predmet u školi. ...
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri