28
May
2011

Jesam li ti debela?

Pregledano: 6219 puta

Da li su žene spremne da čuju iskrene odgovore na pitanja kao što je ovo?

„Da li ti je ona lepša od mene?“,  „Šta ti najviše smeta kod mene?“,  “Da li bi promenio nešto na mom telu?”, “Jesam li ti debela?” su neka od pitanja koja žene postavljaju svojim partnerima. Ali, da li su te iste žene zaista spremne na iskrene odgovore?

 

Kada si na početku ljubavne veze, imaš puno samopouzdanja, trudiš se da istakneš sve svoje kvalitete, i tvoj dragi te upravo tako i vidi, u tebi prepoznaje privlačnu mladu ženu koju želi da ima pored sebe. Međutim, kako vreme odmiče i kako se bolje upoznajete, sve je teže sakriti nedostatke i postaješ baš onakva kakva si. To ne znači da postaješ manje privlačna, ali najčešće znači da postaješ nesigurnija. Tada ti pada na pamet ideja da mu postaviš jedno od gorepomenutih pitanja, da bi znala kako te sada vidi. Ipak, pre nego što to učiniš, imaj na umu par stvari.

 

Možda ono što ti kod sebe vidiš kao ogroman nedostatak, njemu je simpatično, ili možda to uopšte nije ni primetio. Postavljanjem tako nekog pitanja, može ga navesti da razmišlja baš kao i ti, i može se desiti da, ako insistiraš na tome da to nešto na tebi nikako ne može biti neprimetno i simpatično, posle nekog vremena stvarno prestane da mu bude i najmanje privlačno. Jednostavno, sama ćeš mu usaditi tu ideju u glavu.

 

jesam li ti debelaAko već hoćeš da ga pitaš tako delikatno pitanje, budi stvarno spremna na pravi odgovor. Ima onih koji će ti zaista reći šta misle, zato, ako dobiješ odgovor kojeg si se najviše plašila, nemoj kriviti njega. Verovatno ti on sam to nikad ne bi ni rekao, jer ne bi želeo da te povredi, ali na tvoje insistiranje je morao. Dakle, ukoliko je iskren, zahvali mu se na tome, umesto da ga kritikuješ zato što je ispao fer. Nemoj biti licemerna.

 

Naravno, ima i onih koji će istinu preskočiti, u cilju da izbegnu tvoju neželjenu reakciju, tugu, bes ili bilo šta slično. Ako vidiš da ne želi da ti odgovori, ili ispoštuj tu njegovu želju, ili mu obećaj da ćeš biti u potpunosti razumna kakav god odgovor da ti da. Objasni mu da samo želiš njegovo mišljenje i da mu nećeš uzeti za zlo ako ti kaže da mu se nešto na tebi ne sviđa. I zaista uradi tako. Niko nije savršen, i verovatno će uvek biti neko lepši, zgodniji od tebe, ali to ne znači da će te on manje voleti zbog toga. Naravno, ako je u pitanju iskrena ljubav.

 

I još jedna bitna stvar: imaj na umu da nesigurnost, odnosno osobe bez samopouzdanja nisu privlačne. Zato, ukoliko imaš nekih problema u vezi sa svojim izgledom, učini nešto povodom toga. Nemoj jadikovati zbog toga svom momku/suprugu, možeš mu postati naporna, jer on nikako ne može da ti pomogne ukoliko ti ne pomogneš sama sebi. Ako je nemoguće da promeniš kod sebe ono što ti se ne sviđa, prihvati sebe baš takvu kakva jesi, sa svim svojim nesavršenostima. Jedino tako ćeš moći da budeš prvlačna i drugima, što je najvažnije, odisaćeš pozitivnošću, a to je ono što svako želi da ima u svom životu.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

10 stvari koje bi muškarci voleli da žene znaju o njima

10 stvari koje bi muškarci voleli da žene znaju o njima

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Odvedi me u Tempo

Odvedi me u Tempo

Emotivni odnos dvoje ljudi evoluira. Prvo se upoznate. Pa dobijate i šaljete milione ...
Najlošiji saveti koje muškarci daju jedni drugima

Najlošiji saveti koje muškarci daju jedni drugima

Opet tekst o opakoj muškoj psihologiji i njihovim ...
KINA
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Roleri

Bicikl