10
Oct
2012

Kada da raskinete iako ljubav postoji

Pregledano: 4517 puta

Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja!

Ponekad je užasno teško krenuti dalje i priznati sebI da odnos u kom se nalazite nema budućnost. Ljubav postoji, možda čak i ogromna, ali oko vas se ipak sve ruši! Suština je u tome što ljubav nikada nije dovoljna. Ona jeste preduslov trajne i značajne veze, ali ne i uslov da se ona održi. U životu se dešava da dvoje ljudi uprkos ljubavi, nikako nisu dobar spoj, i da jedno drugom donose više bola nego sreće.

   raskid

Kada dođe do te tačke da svađe, razilaženja, suze, strah i stalna preispitivanja preovladaju u jednoj vezi, treba se zapitati ima li svrhe nastavljati je, ili ipak dati prednost logici i hladnoj glavi! Ako ne postoji način da se stalne razmirice i problemi sporazumno reše, da se pronađe kompromis, te drugačiji stavovi prema svetu i životu pomire, možda je kraj, nažalost, najbolje rešenje. Jedna od najtežih stvari u životu jeste da dvoje ljudi, uprkos ljubavi, priznaju da jednostavno nisu jedno za drugo. Ipak, prekid veze je svakako zahvalnija opcija nego život u agoniji. Bolje bolan kraj nego bol bez kraja! Koja su tri najčešća pokazatelja da je vaša zajednička budućnost ne obećava:

1. Ne slažete se po pitanju fundamentalnih stvari: Kada se vaša mišljenja razilaze u nekim osnovnim stvarima, kao što su planiranje porodice, pitanja vezana za zajednički život, okruženje, familiju i prijatelje, a ne postoji šansa za sporazum, kraj se čini kao jedino rešenje.

2. Ne možete da premostite problem daljine: Veze na daljinu retko uspevaju. Svakako postoje izuzeci i mogućnost za uspeh, ali potrebno je uložiti puno snage, volje i borbe da prostorna distanca ne utiče na ljubavnu vezu. Ako ljubav postoji šanse za opstanak veze su velike ukoliko udaljenost ima rok trajanja ili postoji nada da će se premostiti preseljenjem jednog od partnera. Međutim kada oba partnera grade odvojene živote u svojim mestima, umesto da idu u pravcu zajednice, dobro razmislite ima li vaš odnos ikakvu svrhu?

3. Imate drastično različite životne planove: Da, suprotnosti se privlače. Ali kada imate suprotne ideje o tome gde i kako ćete živeti i graditi zajedničku budućnost, prestaje da bude zabavno. Ako su vaše vizije budućnosti i sistemi vrednosti dijametralno različiti, a ni jedno ni drugo niste u stanju da napravite kompromis i prilagodite se partneru, vreme je da svako krene svojim putem.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Poteškoće prekida zlostavljanja u vezi

Poteškoće prekida zlostavljanja u vezi

Zlostavljanje u vezi predstavlja obrazac kontrole i prinude ponašanja korišćen od strane ...
Sve ono što uništava odnose

Sve ono što uništava odnose

Okolnosti veoma snažno znaju da oblikuju ljude. Svako zadovoljstvo i ...
Da li je moguće prijateljstvo nakon veze?

Da li je moguće prijateljstvo nakon veze?

Prijateljstvo posle veze je pre svega jako teško ostvariti i održati, ali pre nego što se ...
KINA
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 15°c

Bicikl

Roleri