Postovala: Nataša Ilić
15
Aug
2012

Muške zablude o ženama

Pregledano: 5580 puta

Ili, šta oni misle o njima, a šta zapravo jeste!

Muškarci o ženama gaje mnoge zablude koje se prenose "s kolena na koleno", putem medija i na druge načine tipa "ispričao mi drug". Verovatno ste se i same susrele sa pogrešnim shvatanjima o ženama. Ovo je "šetnja" kroz tipično muške iskrivljene predrasude.

Današnje žene vole seks za jednu noć, ne maštaju o braku i porodici, nije im fantazija da se seksaju sa drugom ženom, ne organizuju pidžama partije, ne ogovaraju muškarce po toaletima klubova ... I da, vole dobre momke!

Za pojedine zablude namerno ili slučajno krive su same žene, dok su neke posledica generacijskog jaza ili razlike u mentalitetu između kultura - čak i ako je reč o istoj zemlji.

Seks - tabu tema

Zabluda da su žene manje zainteresovane sa seks je duboko ukorenjena. S druge strane, muškarci su ti kojima je nikad dosta "one rabote". Stvarnost je takva da žene pod uticajem okoline koja im nameće suzdržanost, samo malo manje očigledno izražavaju svoje zanimanje za seks. Ta ista, dominantno muška okolina, podstiče muškarce da stalno budu "u akciji", pa i kad nemaju volje za to. Ako se zagrebe ispod površine, dolazimo do toga da su oba pola podjednako zainteresovana za seks.

Seks za jenu noć? Ne, nikako!

Na tragu prethodne zablude je tvrdnja da žene retko pristaju na seks za jednu noć sa nepoznatim muškarcem, jer damama za intiman odnos treba emotivna povezanost. Da je ovo laž, jasno je svakom ko razmišlja. Sa kim onda muškarci upražnjavaju taj, njima toliko omiljeni seks za jednu noć, od koga se žene toliko gnušaju? Nekim ženama seks na jednu noć sasvim odgovara, a ako su oboje slobodni, onda niko nije žrtva preljube i nema zamerki.

One bi samo da se udaju

Žene su, kaže treća zabluda, opsednute udajom. U redu, to važi samo za ruralne i patrijarhalne sredine, gde je ženama uskraćeno obrazovanje i profesionalno napredovanje. Žene iz takvih sredina osećaju da im samo suprug može obezbediti egzistenciju. Ritam života u velikim gradovima se dosta razlikuje, pa neke žene mogu da se snađu i bez bračne zajednice. Te dame sigurno nisu opsednute brakom.

Velika porodica, ali samo u mašti

Muškarci smatraju da žene žele mnogo dece. U ovo veruju isti oni muškarci koji misle da žene hoće samo da se udaju. Žene u današnje vreme imaju priliku da se obrazuju i da rade, tako da im rađanje dece nije na prvom mestu. Neke dame znaju da odu u drugu krajnost i u nedogled odlažu  majčinstvo - ili ga se odriču. A što se tiče mišljenja o ženama kojima je dete "mamac" za uvlačenje muškarca u brak - nadamo se da je takvih manipulatorki, ipak, manje.

Kome nije dosta zabluda

Zabluda: Žene maštaju o seksu sa drugom ženom. Istina: Zapravo, reč je o tome da muškarci maštaju o ovoj sceni.

Zabluda: Kada žene organizuju "žensku žurku", to je nešto nalik pidžama partiju. Istina: Toga ima samo u američkim filmovima i spotovima Keti Peri.

Zabluda: Žene zajedno odlaze u toalet da bi ogovarale muškarce sa kojima su izašle. Istina: Zapravo, žene idu u toalet u grupama da bi imale s kim da pričaju dok čekaju u redu i da bi, ukoliko brava na WC-u zakaže, ona druga "čuvala stražu".

Zabluda: Devojke ne vole dobre momke. Istina: Devojke, ipak, vole dobre momke, pod uslovom da nisu slabići i da imaju "svoje ja".

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
5
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Muškarce najviše uznemirava kad ih žene ucenjuju seksom

Muškarce najviše uznemirava kad ih žene ucenjuju seksom

Među situacijama koje izbezumljuju muškarce po nekim ...
7 navika koje upropaste vezu

7 navika koje upropaste vezu

Izbegavajte dramu u vezi Ako želite da izbegnete velike ...
Pravi muškarci - vrsta koja izumire?

Pravi muškarci - vrsta koja izumire?

Stvarno sam kivna na muški rod. Gde su uopšte nestali pravi muškarci? Osnovano počinjem da sumnjam ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Bicikl

Roleri