11
Oct
2011

On u Beogradu, a ja u relationship-u

Pregledano: 2579 puta

Kada smo izgubili nas medju svima?

Kada sam prošle godine upoznala  Možda Savršenog  bio je sasvim ok dečko, šarmantan, fin, kulturan, komunikativan..... Ma stvarno mi se svideo. Usled situacije da sam ja bila luda da luđa ne mogu biti, totalno nespremna na vezivanje i ozbiljnost situacije on i ja smo malo bili zajedno, malo nismo bili zajedno. Samo što više nismo bili zajedno, nego što jesmo.

 

Berbe grožđa, večeri poezije, prijatni izlasci još što šta se dešavalo, a mi smo bili........samo prijatelji. A onda sam jednog dana malo razmislila, napravila čišćenje svog života i Možda Savršeni se izdvojio među svim junacima. I tako se ja prepustim Možda Savršenom i odlučim da se ne zatvaram pre vremena bez realnog razloga i da ga totalno pustim u svoj život. Počnem ja da upoznajem Možda Savršenog sada na svim poljima jer neke delove sebe mi nije prikazao kao drugarici i nastavi da mi se sviđa. Ali shvatim da se od prošle godine dosta promenio. Pomenem mu to, on kaže onu poznatu- Izvini, ja se nasmešim, kažem ok, potrebno je i njemu period privikavanja. Priča se dalje razvija, ali nekako svi oni redovi koje smo nekada ispisivali, redove koje je bilo divno čitati, sada više nisu tako inspirativno napisani. Kažem sebi- iskuliraj, i daljina sama čini svoje, daj čoveku šansu kako treba. A onda shvatim da neke stvari koje sam ranije imala kraj njega više nemam. Da se i kvantitet, a i kvalitet pažnje promenio. Pažnja je i dalje divna, ali ne ona na koju sam navikla. Nema više ni one sladunjave romantike koja svima nama ponekad prija. Zbunjena počnem da sve češće mislim o tome. Ali, ja ne bih bila ja kada bih mogla da prigovorim kako treba. Ja ćutim i smatram da ako on nema želje i potrebe nema potrebe da mu ih ja usađujem u glavu. Te zato neću da pridikujem, pustim čoveka da se lepo razvija kao ličnost kraj mene, a meni ako se ne sviđa odlično znam put odlaska. 

 

Međutim, odlučim ja da u jednom od naših razgovora prokomentarišem i to da nema nekih stvari koje mislim da bi trebalo da bude, ali mu neću reći koje su, jer bi trebalo sam da ih poželi. Sad kad čitam šta sam mu rekla shvatam da sam ispala tipično žensko- Ja ne znam šta hoću, ali ako to ne dobijem mogu ozbiljno da se naljutim. Problem je u tome što ja znam hoću, znam šta sam nekad sve dobijala, a šta sada dobijam, i  fali mi to mnogo. Razgovor smo nastavili dopisivanjem gde mi je on napisao da mu moram reći šta želim, a šta ne, šta me muči u vezi nas jer em što će nama to da pomogne, pomoći će i meni. Moj sasvim realan odogovor je glasio da mu ne mogu tako lako reći sve jer ne osećam uzajamnu otvorenost, tj.ne osećam da je on otvoren prema meni. Možda Savršeni mi je tada napisao da se on od prošle godine promenio usled iskustva, valjda, ali i da se ovakav, nov, više sviđa ljudima. E tu je nastao moj šok. U kom momentu je postalo važno šta ljudi misle, a menje važno šta ja mislim? Kada je moje mišljenje postalo nevalidno? I šta bi sa onim starim dobrim principom u vezi da je važno kakvi jedno drugom, ostali nisu sa nama u vezi te to i nije važno? Da li se sve svelo na to šta drugi misle?

 

  U vezi nikada nisam mogla tako lako da se veže, još mi je teže padala bilo kakav pokušaj menjanja mene. Takva kakva jesam, uzmi ili ostavi, ako nisam dobra tebi, ne mora da znači da sam loša i drugome. Ali stvar je u tome što sam pored svog garda koji imam uvek mislila da je važno prepoznati vezu i osobu koja zaslužuje da joj se daš, cela takva kakva si, da te voli bez obzira na sve tvoje vrline, mane, ambicije, ludosti i koje čega još. I da ste tu važni samo vas dvoje, da vi odlučujete šta će i kako će biti u Vašoj vezi. I da, ako vam se već neka osoba otvorila red je da se i vi njoj otvorite. Nikada nisam sebe pretvarala u marionete koje će da igraju kako muškarac svira. Odavno sam prestala da sebe razmenjujem u sitniš, a da ništa ne ištem nazad. Ali uvek sam smatrala da ako smo u vezi to je naš mali svet koji samo nas dvoje gradimo. I nema ni drugih, a kamoli prvih. Nema mešanja, nema insinuacija, nema tuđih mišljenja.  

Sada se čak i pitam da li bi on trebalo da se zove Dobrica jer je sada dobar svima pa bi trebalo da bude dobar i meni. Međutim, ja ne menjam svoja mišljenja kao vetar svoj pravac te će Možda Savršeni to i ostati, sve dok se daljim razmatranjem i pažljivim posmatranjem ne dokaže drugačije. Drugačije na bolje....ili na gore........  

Mirjana-Djurdja Stojnov

Studentkinja novinarstva, nadam se ne doživotna. Sa glavom u oblacima, ali i nogama na zemlji još uvek verujem u neke ideale iako se svakodnevno u iste razočaravam. Parola: Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?!
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
2
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Šest znakova da on želi raskid

Šest znakova da on želi raskid

Ako ste u vezi konstantno nesrećni i ...
Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Živimo u svetu u kom većina ...
Zašto stalno nalećete na gospodina Pogrešnog?

Zašto stalno nalećete na gospodina Pogrešnog?

Svima nama se dešavalo da mesecima, čak i godinama, ne nailazimo na prave prilike, na normalne ...
SPIRE
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 11°c

Roleri

Bicikl