16
Jul
2011

Pauza u vezi: dobre i loše strane

Pregledano: 13358 puta

Dobre i loše strane pauze u ljubavnoj vezi.

U vezi si sa momkom ali već neko vreme nešto ne štima. Trudite se da to ispravite ali ne ide. Previše ste dragi jedno drugom ili se čak volite i zato ne želite da raskinete i u poptunosti se odvojite jedno od drugog, ali zajedno više ne možete.  Čini se da je jedino rešenje pauza ali da li je ono i pravo? O čemu treba razmisliti pre takve odluke?

 


Pauza ili raskid? Pre svega, rasčisti sama sa sobom zašto biraš pauzu a ne raskid. Ako imate nekih većih problema koje već dugo ne uspevate da rešite, stisni zube i raskini. Nema potrebe da budete povezani na takav način ako se ne nazire ni početak rešenja. Ako ste, pak, dosadili jedno drugom, muče vas sitne ali stalne nesuglasice ili imate nekih problema van veze koji vas sprečavaju da se posvetite jedno drugom na pravi način, onda možda pauza i nije loše rešenje... Ako jedno od vas zatraži  takvo razdvajanje samo da bi moglo biti sa nekim trećim, očigledno je da je vreme za raskid a ne pauzu.

 


Dobra strana pauze. Za to vreme koje ćete biti odvojeni, moći ćete da sa distance pogledate stvari iz drugog ugla, da se smirite i razmislite detaljno o svemu. Shvatićete da li i koliko nedostajete jedno drugom. Biće vam jasnije da li vam se veza pretvorila u naviku ili se još uvek volite i samo treba da probudite ona osećanja u vama koja su se uspavala.
 

 

pauza u veziLoše strane pauze. Možda jedno od vas samo želi da dobije priliku da bude sa nekim trećim, a drži onog drugog „pri ruci“ da bi mogao da obnovi vezu kad mu se hoće, što nikako nije fer. Možete biti ljubomorni jer ne znate šta ono drugo radi, da li je sa nekim... Mogu vam se razlikovati mišljenja o tome do kada traje pauza. Može se desiti da se nakon nekog vremena na pauzi jedno od vas ipak odluči za konačan raskid, dok drugo željno iščekuje nastavak veze. Takođe, pitanje je da li ćete doći do nekog rešenja problema kada ste razdvojeni. Možda ćete ih samo preskočiti i zaboraviti, što bi za posledicu imalo ponovno pojavljivanje istih kada nastavite vezu i kasnije.

 


Svakako treba imati na umu da pre odluke o pauzi treba otvoreno da razgovarate i kažete jedno drugom svoje razloge, nedoumice... Ako već imate problema a volite se, nemojte se razdvajati nego dođite do rešenja otvorenom i iskrenom komunikacijom. Tada će vaša veza postati još jača, a posle pauze ništa više neće biti isto.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
4
Ljuto
2
Tužno
Srećno
2
Bolje
7
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kućni ljubimac - spas za vezu u krizi!

Kućni ljubimac - spas za vezu u krizi!

Naime, zajednička briga i obaveze, kao i nove teme za razgovor zbližile su brojne ...
Home video

Home video

Imate 30 godina i nemate makar jedan privatan kućni snimak sa svojim ex? Gde vi živite? Niste ...
GARANTOVANO: Ovih pet faktora su temelji dobre i duge veze!

GARANTOVANO: Ovih pet faktora su temelji dobre i duge veze!

Kada se dvoje ljudi pronađu i kockice se spoje, nekako sve teče jednostavno, prirodno i lako. Ipak, za izgradnju ...
SAMSUNG
2447,oo
prava cena : 2936.4,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 14°c

Roleri

Bicikl