Postovala: Senka Ivetić
23
Oct
2012

Povećajte samopouzdanje svom muškarcu

Pregledano: 8076 puta

Drage moje, u vašem je interesu da pomognemo muškarcu pri nedostatku samopouzdanju jer će tada on biti sposobniji da uloži sebe i svoje emocije u kvalitetnu vezu, i voleće vas onako kako zaslužujete.

Smatra se da je nedostatak samopouzdanje česta pojava kod pripadnica ženskog pola, da su žene te koje su nesigurne i sumnjičave. Ipak, manje primetno, ali ovo osećanje sustigne i muškarce. Ma koliko bili hrabri, naši prinčevi ponekad postaju obični smrtnici kojima smo potrebne da ih podržimo i utešimo.

Da li je to do tradicije i načina vaspitanja da muškarci ne plaču, ili jednostavno do ličnog stava većine muškaraca koji se prikazuju kao snašni, nepobedivi i nedodirljivi kada su u pitanju emocije, ne znam. Ali kada ih sustignu nesigurnost i sumnja u sebe same i svoje mogućnosti, drage dame, vi ste te koje će to najpre zalečiti i podići im samopouzdanje na zavidan nivo.

samopouzdanje

Setite se samo koliko je nama podrška potrebna kada nismo sigurne u svoj izgled, postupke ili naprosto u njegova osećanja prema nama. Tada činimo sve da dodjemo do odgovora i potvrde, a njegova topla reč i iskren kompliment su veoma dobrodošli.

Žene ne podnose ljubomoru od strane muškaraca, to znamo. Mada niko ne voli ograničavanje i kontrolu. Ali jeste li se zapitale odakle potiče muška ljubomora? Naravno, odmah ćemo izuzeti one koji su prosto takvi rođeni, koji sada nisu tema. Izvor ljubomore zapravo je nedostatak samopouzdanja. Trenuci ljubomore kod vašeg muškarca, jesu oni trenuci kada je vaša podrška i lepa reč neophodna. Ukoliko je nesiguran u svoj izgled, nemojte ga lagati jer on nije glup i zna odakle potiče njegova sumnja, već mu kažite šta je ono što vi volite kod njega i da ste spremni da ga podržite i pomognete mu da ispravi ono čime nije zadovoljan.

samopouzdanje

Proizvod tradicije koju smo spomenuli jeste i odgovornost muškarca da pruži ženi materijalnu sigurnost. Da li ste se ikada zapitale koliki je pritisak na njima da ta očekivanja ispune? Odagnaćete mu muke ako kažete da ga razumete i da vaša očekivanja nisu nedolična i nerazumna. Zapravo, da shvatate njegov strah i situaciju u kojoj se nalazi.

Još jedna situacija i povod za opadanje samopouzdanja jeste konkurencija. Kada vaš muškarac primeti da gledate ili komentarišete drugog muškarca, on odmah poredi sebe sa njim, čak iako je u pitanju maneken sa reklame koji je podvrgnut korekcijama fotošopa. Potpuno je razumljivo odakle potiče njegova sumnja i nedostatak samopouzdanja ali tada opet vi možete pomoći svom dragom. Uputite mu iskren kompliment i razjasnite da ste vi sa njim zbog njegovih kvaliteta koje poseduje. Ipak, vi ste te koju on želi da fascinira i zato je vaša reč presudna u podizanju samopouzdanja kod vašeg partnera.

samopouzdanje

Naravno, svaka od vas verovatno ima svoj način kojim će mu dokazati da je baš on taj koji vam se dopada i da razlog za nesigurnost ne postoji.U to nećemo zalaziti sada.

Ipak, žene ne vole nesigurne muškarce. Treba shvatiti, razumeti ih, ali i pomoći im da to prevaziđu. Mi želimo zaštitu i sigurnost u rukama muškarca, a ne nekoga ko ne veruje i ne voli sam sebe, pa samim tim nije u stanju da voli druge. Ne znam da li je potrebno specijalno naglasiti, ali ni količina samopouzdanja ne sme preći gornju granicu, jer se to ne da ispraviti.

Tako da, drage moje, u našem je interesu da pomognemo muškarcu pri nedostatku samopouzdanju jer će tada on biti sposobniji da uloži sebe i svoje emocije u kvalitetnu vezu, i voleće vas onako kako zaslužujete.

 samopouzdanje

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Poteškoće prekida zlostavljanja u vezi

Poteškoće prekida zlostavljanja u vezi

Zlostavljanje u vezi predstavlja obrazac kontrole i prinude ponašanja korišćen od strane ...
Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Živimo u svetu u kom većina ...
Šta muškarci prvo primete na ženi?!

Šta muškarci prvo primete na ženi?!

Novinarka Kjara Atik je razgovarala s mladim muškarcima i napravila listu onoga što oni ...
VIVAX
7454,oo
prava cena : 8944.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 13°c

Bicikl

Roleri