20
Jun
2013

Pravi muškarci - vrsta koja izumire?

Pregledano: 6842 puta

Apel na muškarce da postanu muškarci! Naučite da je džentlmen “simpatična i strpljiva zver”. Niste daleko od toga, još samo da budete simpatični i strpljivi!

Stvarno sam kivna na muški rod. Gde su uopšte nestali pravi muškarci? Osnovano počinjem da sumnjam u to da su izumrla vrsta. Verovatno ću za nekoliko meseci u enciklopediji pod “pravi muškarac” pročitati: vrlo retka čovečija vrsta, rasprostranjena u malom broju širom sveta, uglavnom se javlja u vidu priviđenja, a na teritoriji Srbije su gotovo istrebljeni i uglavnom vrlo dobro zamaskirani u cilju očuvanja vrste. Ona koja ga nađe smatra se pravom srećnicom.

Šalu na stranu, verujem da stanje ipak nije toliko ozbiljno, mada, ponekad čujem kako glas u mojoj glavi vrišti da jeste. Gotovo se svakodnevno zapitam ko tu bre uopšte ima muda. Jedino još i to da nabavimo pa jači pol zaista može da odleprša u prošlost. Svaki put kada sam pomislila da nema dalje u muškoj gluposti, kukavičluku, egoističnosti i bezobrazluku, dobijala sam nova sabrana dela ličnih i iskustava drugarica, poznanica ili slučajnih prolaznica.

Činjenica je da nas okružuju neuspele romanse i razočarana lica, ili neuspešne veze u kojima je uglavnom devojka ta koja nosi teret na leđima, žaleći se na nedostatak pažnje, razumevanja, iskrenosti i poštovanja. Naravno, ima i onih retkih, blistavih primera gde se dvoje nakon dugog traženja nađu i uživaju u zajedničkoj sreći. Biće onda da se takvih ovaj tekst i ne tiče.

Pouzdano znam da je nama, devojkama, preko glave da glumimo muškarce. Da uskačemo u njihovu kožu i budemo sve što nisu oni, a u opisu muškosti je. Inicijativne, angažovane, uporne, hrabre, iskrene, komunikativne, originalne… I da nam je dosta priča o tome kako su se vremena promenila. Slažemo se, ali koliko vidimo muško je i dalje muško, a žensko žensko. I to žensko koje u istoriji lepote nikada nije bolje izgledalo. Još jedno: mi stvarno želimo da budemo osvajane, a ne obrnuto. Da li vam je neko nekada rekao, dragi naši dečaci, da vam je u krvi da budete osvajači? Daleko u istoriji bili ste i imperatori, gladijatori, lovci, vitezovi, ratnici, gusari. Gde je nestala sva ta odvažnost i hrabrost? Znamo da vam je evolucija velikodušno izašla u susret, ali još uvek nosite taj krst – da budete muškarci.

   pravi muskarac

Volimo kada nas zovete prvi, kada ispunite data obećanja, kada ne bacate reči u prazno. Volimo kada dobijemo kompliment i kada nam otvorite vrata, platite piće, brinete da li smo dobro stigle kući. Volimo kada imate manire, kada ste jaki, hrabri i kada se ne stidite da kažete šta osećate. Kada nas uzmete za ruku i vodite kroz vezu bez laža i paralaža, spremni da nas zaštitite i budete tu, i kad treba i kad ne treba. Najveći šmekeri ste baš onda kada ste džentlmeni.

Ima nešto što užasno živcira. To je vaša lenjost da se potrudite oko devojke. Da vas prosvetlim… da biste se nekoj divnoj dami uvukli pod kožu nije dovoljno samo da joj priđete i suštim postojanjem je osvojite, eventualno trabunjajući neke gluposti, počevši od trulih viceva o Čak Norisu, zapažanjima ko je dobra riba na estradi, promašajima na kladionici, kako ste se sinoć napili i blabla… zaspala sam! A od pitanja “Gde ćemo?” presedne nam izlazak. Smisli nešto sam, nisi džabe muško. Pitanje koje još više izaziva jezu jeste: “Što te nema da se javiš?”, u bezbroj varijanti u zavisnosti od tipa muškarca, pa može da bude u formi: “Je l’ si živa?”, “Pa gde si ti?”, “Nema te nešto…”, “Je l’ si nešto ljuta?”. Odgovor u našim glavama je: “Čekam TEBE da se javiš, pobogu!”. Budi muškarac, pa mrdni malo guzom da dobiješ to što želiš.

Ne volim priče sa tužnim krajem, pa se i dalje nadam da ima pravih pravcijatih muškaraca. Ma, sigurna sam u to. Čak se kroz maglu i sećam nekih potencijalnih mužjaka. Izdvajam izuzetke iz ove pričice i skidam im kapu, moleći ih da drugare nauče kako se to radi.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
2
Srećno
3
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Stariji muškarci to rade drugačije

Stariji muškarci to rade drugačije

Da, ima nešto slatko i privlačno u mlađim momcima. Simpatični su njihovi snovi i što vas tako nespretno ...
Načini za osvajanje muškog srca

Načini za osvajanje muškog srca

Većina žena želi da osvoji ljubav jednog čoveka u nekom trenutku u njihovim ...
Kako da znate da on jednostavno nije za vas?!

Kako da znate da on jednostavno nije za vas?!

Ženske zablude i stalne analize muškog ponašanja, pronalaženje ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 2°c

Bicikl

Roleri