Postovala: Milica Zorić
07
Jun
2011

PRVO zajedničko more - stavite ga na test

Pregledano: 5439 puta

PRVO zajedničko more - stavite ga na test

Veza je ozbiljna. Ili ste bar vi to tako shvatili. Ili bi on voleo da bude. U svakom slučaju, spontano ili namerno, prestali ste da se dopisujete da bivšim i da pristajete na kafe sa zgodnim frajerima koji vam bace par izlizanih fraza i ubeđeni su da ste potpuno odlepile na njihov zavodljiv smešak i seksi izvajano telo. To su oni koje zovem providni. Lep, zgodan i preplanuo i tu slobodno mogu da stavim tačku. Njegovi najjači ali i jedini aduti. Gledaš ga u oči a vidiš devojku koja sedi iza njega. Praznina pogleda može da se seče nožem.  Izlaziš sa njim na te kafe ili „kafe“ samo da prekratiš vreme, da bi onaj kreten video kakvog frajera ti možeš da imaš ili radi sporta i rekreacije (i tu ume da budu poprilično dobar alii u slučaju da u sobi nemate ogledalo jer će biti toliko impresioniran „gospodinom“ koji ga odatle posmatra da će i zaboraviti zašto je došao). Svaka konverzacija koja zahteva složeniju prosto proširenu rečenicu biće propraćena blago telećim pogledom i odgovorom: “Aha... a vidi mi biceps... dođi da se mazimo“ tako da odustanite od starta i koristite ga samo onome čemu služi i šta je naučio da radi - bude lep. Elem, da se vratim na temu...
 
 
Preživeli ste masu takvih i konačno se pojavio jedan normalan (za sada liči na normalnog) čak vam je lepo i dok zajedno obavljate razne svakodnevne  banalnosti. Provodite se super, tvoje drugarice ga obožavaju a i njegovi ortaci su skroz ok. Seks vam je odličan, a tvoja mama se zaljubila kada ga je videla sa buketom pred vratima. Pametan je i obrazovan, zna masu gluposti za koje nisi ni znala da postoje, stalno se blesavi i neočekivano si opuštena sa njim. Pažljiv je i ima vremena, čak je jedan ceo dan bio u šopingu sa tobom. Misliš da je otkačio sve ostale potencijalne i ako se niste ništa dogovarali veza je sponatno postala ozbiljna. I sada još dolazi sa uplaćenim aranžmanom za more. Vas dvoje. Sami. Deset dana. Prvobitno ushićenje zamenjuje spoznaja da je to vaše prvo zajedničko more. PRVO. A svi znamo šta znači PRVO MORE. Test. Super ozbiljan i kompleksan. Daje ruzultate na sve ili ništa. Jeste da ste bili prošlog meseca na Zlatiboru ali to je bio samo vikend, još ste sreli i društvo pa je sve bilo super. Ovo je već druga stvar.
 
 
Prvo zajedničko more je prekretnica. Bićete sami 24h. Upućeni jedno na drugo. Posle tog PRVOG mora veza ili ojača ili već posle 4. dana neko od vas dvoje shvati da ovo neće potrajati još dugo. To putovanje nije ni malo lako. Svih deset dana igraćete dvostruku ulogu. U isto vreme ćete biti i testirani i onaj koji testira. Da, i on će testirati vas. Da, i on očekuje od vas da pokažete tu neku drugu stranu ili upadnete u zamku, istu kao što ste vi spremili njemu.
 
 
Saznaćete koliko može da bude impulsivan ako mu konobar  umesto srednje pečene donese srednje pečeniju ribu ili kakvo je ustvari prenemagalo jer ni smak sveta nije ravan užasu koji on preživljava zbog  uboda ose (ali to nije obična osa, ko zna kakvu egzotičnu bolest će mu preneti ( i ako ste vi u Grčkoj) i vidi, sad mu se pojavila neka crvena tačkica, umreće sigurno). Videćete jedno drugo u svim fazama (prebolite to što će vas konačno videti sa kovrdžavom kosom i shvatiti da kada vam se prošli put divio kako ste lepi i bez šminke to BEZ je bio širok pojam koji je podrazumevao maskaru, uvijene trepavice i  malo pudera. Kao i da ta ravna, svilenkasta kosa nije božiji dar nego zasluga veštih ruku vaše frizerke (i poslednji put, ne, nju ne možete da povedete sa vama!!!)). Upoznaćete svakodnevne rituale ovog drugog ( vrlo verovatno će  izludeti od vašeg višesatnog spremanja i uzurpacije kupatila) i što je najvažnije shvatićete da li možete kvalitetno da provodite vreme ili ćete početi jedno drugo da nervirate istim pričama i neslaganjem karaktera.
 
 
To „neslaganje karaktera“ nije samo fraza koju isfrustrirani supružnici navode kao razlog za razvod brak već zaista problem. Ti se plašiš da ideš u duboko, on voli da pliva što dalje, ti bi izlazila svako veče bar u šetnju a on bi radije da ostanete u apartmanu i radite... ništa. Ti obožavaš da se čvariš satima na suncu, on duže od 5 min van hladovine dobija histerični napad i u sebi (pošto ste još uvek kulturni jedno pred drugim) ti psuje celu bližu i dalju rodbinu. On obožava avanturu, vucara te sa sobom da skačete sa bandžija, lomatate se po nekim stenama i tri dana spavate pod otvorenim nebom (sve sa onim raznoraznim gmizavcima!!!) jer je to baš super, sav razduševljen ti na peškir donosi neke morske živuljke (koje se i zovu morske jer treba da ostanu pod morem i da ih nikada ni jedno ljudsko oko ne vidi!), obožava da se rashladi pivom (nije li gajba dnevno ipak malo previše?!?) i baš voli da jede onaj „specijalitet“ koji, em što grozno izgleda, em toliko smrdi da izgubiš želju da ga poljubiš do kraja letovanja. Elem, suština je jasna. Ti si (ispostavilo se) razmažena smaračica a tebi se on bukvalno smučio. Po povratku kući raskid je neminovan. Ali  bolje sada nego da ste oboje gradili iluzorne slike o ovom drugom.
 
 
Jedina sigurno dobra stvar na PRVOM moru će biti seks. Veza je sveža, konačno ste sami, pritom stalno golišavi i možete po ceo dan da uživate jedno u drugom. U slučaju da, kada dođete u sobu, je njemu zanimljiviji TV sa 4 grčka programa nego vaše preplanulo, slano telo, verujte mi, nešto tu nije u redu.. ustvari ništa nije u redu i možete odmah da se pozdravite i zahvalite jedno drugom na lepom sećanju. Ćao zdravo.
 
 
Znači ovaj test je ozbiljan. Ali za razliku od ostalih velikih testova ne zahteva pripremu niti učenje. Jedino uputstvo je da budeš što više svoja. Jer čak i ako ga padnete dobili ste, jer samo ste na vreme shvatili da niste jedno za drugo. Bez igrica, glume, pretvaranja. Ovo je poslednji trenutak da pokažete kakvi ste stvarno ako to iz nekog razloga do sada niste (ljudi smo i svi želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i da drugi misle da smo nešto što nismo, da smo bolji, pametniji, savršeniji). Istina uvek izađe na videlo i ta vrsta menipulacije nigde ne vodi osim u vašu propast. A i zar nije lepše saznanje da vas neko voli i da bira da je sa vama nesavršenom nego da znate da ga držite u zabludi koja će jednom nestati i da će faktor razočarenja predimenzionirati čak i stvari koje, da je znao od početka, bi verovatno i zavoleo.
 
 
Zato, draga moja, spremi svoje krpice, naočare na nos, progutaj knedlu i stavi svoju vezu na test. Ništa nećeš izgubiti. Ako se pokaže u lošem svetlu takav ti ni ne treba, ako on shvati da ti nisi za njega ni taj ti ne treba (bar si nabacila super boju i sad si u najboljem izdanju spremna za nekog novog) a ako položite oboje, ukoračili ste u sledeći nivo vaše veze. Čestitam i uživajte!

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Pravi muškarci - vrsta koja izumire?

Pravi muškarci - vrsta koja izumire?

Stvarno sam kivna na muški rod. Gde su uopšte nestali pravi muškarci? Osnovano počinjem da sumnjam ...
10 sitnica koje će usrećiti vašeg muškarca (1.deo)

10 sitnica koje će usrećiti vašeg muškarca (1.deo)

Divno je i važno imatiskladnu i srećnu vezu, u kojoj su oba partnera zadovoljna. Svi znamo da ...
Home video

Home video

Imate 30 godina i nemate makar jedan privatan kućni snimak sa svojim ex? Gde vi živite? Niste ...
KINA
1560,oo
prava cena : 1872,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 12°c

Roleri

Bicikl