05
Jul
2011

Zašto ne raskineš?

Pregledano: 3184 puta

Ima nekoliko razloga zbog kojih odlažemo da raskinemo sa nekim ko nam više ne odgovara...

U vezi štošta može poći naopako. Neki se svađaju, drugima treba „prostora“, trećima se svidi neko treći, a većini jednostavno prestane da odgovara i prija da budu sa tom osobom. Međutim, raskinuti vezu nije lako. Teško je ostaviti osobu sa kojom smo delili deo svog života, pogotovo ako je veza bila duga... Ali, ako shvatiš da „to više nije to“, i da ne želiš da budete zajedno, treba da raskineš što pre. Ne možeš? Zašto?

 


zasto ne raskines 1

 

Ne znam kako to da mu kažem. Kao što smo već ustanovili, ako je veza bila duga i većim delom lepa, biće ti teško  da saopštiš tu neprijatnu vest. Međutim, treba to da gledaš sa druge strane. Ako ti je ta osoba značila nešto, ako imaš poštovanja prema njoj, zaslužuje da zna istinu. Zato, reci baš ono što misliš. Objasni kako se osećaš i navedi razlog zbog kojeg više ne želiš da budete zajedno. Nemoj čekati da prođe još vremena, jer će samo biti još gore i na kraju ćeš svog partnera povrediti više nego da si ranije iskreno rekla šta si osećala.

 


Žao mi ga je. Ovo je razumljivo, ali zar ti nije žao da ga obmanjuješ? Ako ne osećaš više ništa prema njemu, otvoreno mu to saopšti. To će mu mnogo više značiti nego da budeš sa njim, dok si u mislima na sasvim drugom mestu. Što duže čekaš, mučiš sebe, a prema njemu nisi iskrena.

 


Prevarila sam ga, i sad hoću da budem sa tim drugim, a ne mogu to da mu kažem. Kao prvo, ako si ga prevarila, to znači da ti je u vezi nešto falilo. Ili ti je bilo dosadno, ili si htela da privučeš njegovu pažnju time što ćeš ga učiniti ljubomornim, ili je bio neki treći razlog. U svakom slučaju, trebala si da raskineš PRE nego što si ga prevarila. Tada si trebala biti iskrena prema sebi i njemu, i okončati tu vezu koja ne valja. Ovako, kad već bila „hrabra“ da uradiš tako nešto, onda budi hrabra pa to i priznaj. Da, da. Ako to prećutiš, i slažeš ga, samo ćeš prividno biti dobra devojka, ali ćeš zapravo znati kakva si. Kao i taj momak sa kojim si ga prevarila. I možda neki njegovi drugari. Budi sigurna da i tvoj sadašnji momak može doći do te informacije, a tada ćeš u njegovim očima izgledati mnogo gore, nego da si mu odmah to i priznala. Dakle, budi odgovorna za svoje postupke.

 


zasto ne raskines 2Neću da budem sama. Ima puno devojaka koje se jednostavno plaše da budu same. Radije bi bile u lošoj vezi, sa bilo kojim momkom, nego da budu „solo“. Raskidaju vezu u kojoj ne žele da budu  samo kada se na vidiku pojavi neko drugi koji želi da bude sa njima. Ako si jedna od takvih, zapitaj se šta te zapravo najviše plaši? Da ćeš imati previše slobodnog vremena? Da nećeš imati sa kim da izlaziš? Sve tvoje drugarice su u vezi, a ti nećeš biti? Neće biti nikoga da te voli? Ako na ovakav način razmišljaš, verovatno ti fali samopouzdanja. Nema razloga da se bojiš da ostaneš sama sa sobom. Slobodno vreme ćeš popuniti radeći stvari koje te usrećuju. Izlazićeš sa drugaricama. Pa šta ako su sve tvoje drugarice zaljubljene i u vezi? Ako te neka od njih bude gledala kao neku jadnu devojku zbog toga, onda ti i nije prava drugarica, u to budi sigurna. Ti ćeš naći novu ljubav kada za to dođe vreme. Ako ti je stalno potrebno da te neko voli, razmisli da li ti stvarno prija ljubav nekoga prema kome ti ne osećaš ništa, ili ti se čak uopšte ni ne sviđa? Nemoj dozvoliti da neko gaji lažne nade i da se posle razočara, samo zato što ti nisi smela da ostaneš sama. Uvek je bolje da budeš sama, nego u lošoj vezi.

 


Dakle, ako više ne želiš da budeš u vezi sa nekim, nemoj tražiti razloge da to ne učiniš samo zato što ti je tako (prividno) lakše, nego budi iskrena prema sebi i prema toj osobi, bez odlaganja.

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Da li su moguća muško ženska prijateljstva

Da li su moguća muško ženska prijateljstva

Postoje dve vrste muško ženskih prijateljstava. Prva ...
Ima li nade za izgubljeno poverenje?

Ima li nade za izgubljeno poverenje?

Ko prizna, pola mu se oprašta - ali nije dobro priznati baš sve ...
Kako da lako pridobijete mušku pažnju?!

Kako da lako pridobijete mušku pažnju?!

Verujem da svaka od nas ima već dovoljno ...
DELL
3916,oo
prava cena : 4699.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 14°c

Roleri

Bicikl