Postovala: Nataša Ilić
28
Nov
2012

Ženske predrasude o muškarcima

Pregledano: 9423 puta

Mislite da muškarci ne znaju da slušaju i da stalno razmišljaju o seksu? Verovali ili ne, čak i danas su vrlo rašireni mitovi koji nemaju nikakve veze sa istinom

Mnoge predrasude još stoje na putu uspešnog odnosa između muškaraca i žena. Kako bi to promenili, Miguel Almaraz i Kristofer Brija sproveli su zanimljivo istraživanje po mome je nastala knjiga pod nazivom "WTF Are Men Thinking?: 250.000 Men Reveal What Women REALLY Want to Know" (O čemu, do đavola, muškarci misle? 250.000 muškaraca otkriva ženama ono što one ZAISTA žele da znaju). Donosimo vam pregled najčešćih pogrešnih uverenja vezanih za muškarce. muskarac i zena

"Muškarci ne znaju da slušaju"

To je vrlo raširena predrasuda i zbog njega nastaju mnogi problemi.

- Muškarci znaju da slušaju, ali žene ponekad ne znaju da razgovaraju - tvrdi Kristofer Brija. Umesto da priču započinjete dugim uvodom, savetuju autori, recite konkretno šta želite. Naime, dugi uvodi muškarca zamaraju i dok dođete do konkretne stvari, izgubile ste njegovu pažnju.

"Muškarci moraju da imaju kontrolu"

Mnoge žene ne žele da prve priđu muškarcu, jer misle da to nije ženstveno i privlačno. Drugim rečima, misle da muškarci moraju da imaju kontrolu. Potpuno pogrešno! Više od 80 odsto muškaraca priznalo je da im je neverovatno seksi kada žena prva priđe muškarcu, a 60 odsto njih obožava kada žena preuzme inicijativu u spavaćoj sobi. Dakle, vreme je da zaboravite na stid.

"Muškarci uvek žele seks"

O muškarcima se govori kao o onima koji stalno misle na seks, tačnije svakih sedam sekundi. Čini se da to, ipak, nije tačno. Naime, istraživanjem je otkriveno da čak 40 odsto muškaraca gotovo uopšte ne misli na seks kada su opterećeni poslovnim ili nekim drugim problemima.

- Muškarci sigurno češće misle na seks od žena, ali ne čine to stalno. Ima perioda u životu kada su važnije druge stvari - ističe Brija.

varanje"Muškarci ne mogu da budu monogamni"

Mnogi misle da su promiskuitetni muškarci, odnosno oni koji varaju u vezama i brakovima, zapravo činjenica. Da li to zaista tako? U istraživanju je nešto više od 80 odsto muškaraca izjavilo da su monogamni, odnosno verni. Utvrđeno je i da nikada ne bi prevarili partnerku, čak i kad bi bili sigurni da ona neće nikad saznati za to. Dakle, nisu svi muškarci skloni prevarama.

"Muškarci ne vole predigru"

To je zapravo najveći mit od svih. Baš kao i žene, i muškarci znaju da uživaju u senzualnoj predigri. U istraživanju je 84 odsto muškaraca izjavilo da uživa u predigri isto kao i u samom seksualnom činu. Tačnije, većina njih je potvrdila je da je seks uvek bolji kada uključuje predigru.

"Muškarac mora da zarađuje više od žene"

Vrlo često se može čuti da muškarci ne mogu podnesu da žene više zarađuju od njih. Navodno, to ih čini manje muževnima. I to je mit! Čak 88 odsto muškaraca u istraživanju je istaklo da nemaju apsolutno nikakvih problema da njihova partnerka zarađuje više od njih. Štaviše, neki od njih smatraju da je to čak i prednost.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Selfi fotografije i opšte fraze

Selfi fotografije i opšte fraze "ubice" onlajn ljubavi!

Onlajn upoznavanje sve je češći način započinjanja ljubavnih veza,a danas se preko ...
Zašto 'gospodin Savršeni' nikako ne dolazi!?

Zašto 'gospodin Savršeni' nikako ne dolazi!?

Svima nama se dešavalo da mesecima, čak i godinama, ne nailazimo na prave prilike, nanormalne ...
Devet razloga zašto žene ostaju u lošim vezama

Devet razloga zašto žene ostaju u lošim vezama

1. On tvrdi da će se promeniti:Ako razmišljate o raskidu, u vezi sa narcisoidnom ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min -2°c

Bicikl

Roleri