27
May
2011

Žensko veće - za i protiv

Pregledano: 2710 puta

Iznošenje ljubavnih problema drugaricama, za i protiv.

Kada imamo neki problem, uglavnom nam se uvek učini lakšim ukoliko ga podelimo sa nekim. Tako je i sa problemima u ljubavnoj vezi. Većini žena je lakše da iznese svoje nesuglasice sa partnerom svojim najboljim drugaricama, tzv. ženskom veću. Da li to treba raditi, i koliko drugarice u tom slučaju mogu da pomognu, a koliko da odmognu? Slede razlozi za i protiv.

 

PROTIV: Koliko god objašnjavala drugaricama kako i zašto je došlo do sukoba između tebe i tvog dragog, male su šanse da ćeš preneti sve kako je zaista bilo. Naravno da ćeš, htela-ne htela, biti subjektivna, i samim tim, onaj ko te sluša neće moći da donese pravi, objektivan sud.

 

PROTIV: Ako iznosiš problem svojim najbližima, sem ako nemaš izrazito iskrene ljude oko sebe, svi će želeti da te uteše, pa će stati na tvoju stranu, iako se ne slažu u potpunosti sa tvojim načinom razmišljanja. To opet neće biti realna slika problema.

 

zensko vecePROTIV: Ukoliko tvoje drugarice zaključe da je u čitavom problemu u vezi, glavni krivac bio tvoj partner, a ti odlučiš da se pomiriš sa njim (jer si shvatila da to i nije bilo toliko ozbiljno), tvoje drugarice mu to neće tako lako zaboraviti. I dalje će misliti da je tvoja veza falična, i neće ti lako poverovati ako ga u narednom periodu budeš hvalila, govorila kako je on divan prema tebi isl.

 

PROTIV: Ono što je zapravo najvažnije u vezi, pre svega, pa i pre same ljubavi, je međusobno poštovanje. Poštovanje prema nekome se pokazuje tako što, ukoliko se ne slažeš sa nekim, ne ogovaraš ga iza leđa, i ne iznosiš lične probleme pred većim brojem ljudi. Poštovanje podrazumeva obraćanje nekome lično kada dođe do nesuglasica. Jedino ćeš na taj način pokazati da ti je do te osobe stalo i da si spremna da prevaziđeš sve prepreke u vezi.

 

ZA: Pozitivna strana iznošenja problema drugaricama može biti to što, ukoliko se prvo obratiš njima i posle tog razgovora se smiriš, razgovor sa momkom/suprugom ćeš kasnije obaviti hladne glave.

 

ZA: Ako imaš iskrene drugarice koje imaju više iskustva od tebe i pravilno razmišljaju o raznim stvarima, mogu ti pomoći da jasnije sagledaš situaciju.

 

Na kraju, ne zaboravi: ne radi drugima ono što ne želiš da drugi urade tebi.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Prvi sastanak? Ovo su 'pravila'!

Živimo u svetu u kom većina ...
Frajeri kojima treba da kažeš NE bez griže savesti

Frajeri kojima treba da kažeš NE bez griže savesti

Već posle 5 minuta si shvatila da on ipak nije za tebe i sada su tu kućno vaspitanje i tvoja ...
Njegove EX rade za vas

Njegove EX rade za vas

Konačno ste naučile kako treba zavodljivo da vrtite nakitom, ne vukljate ga sa ...
DELL
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -3°c

Bicikl

Roleri