27
May
2011

Žensko veće - za i protiv

Pregledano: 2602 puta

Iznošenje ljubavnih problema drugaricama, za i protiv.

Kada imamo neki problem, uglavnom nam se uvek učini lakšim ukoliko ga podelimo sa nekim. Tako je i sa problemima u ljubavnoj vezi. Većini žena je lakše da iznese svoje nesuglasice sa partnerom svojim najboljim drugaricama, tzv. ženskom veću. Da li to treba raditi, i koliko drugarice u tom slučaju mogu da pomognu, a koliko da odmognu? Slede razlozi za i protiv.

 

PROTIV: Koliko god objašnjavala drugaricama kako i zašto je došlo do sukoba između tebe i tvog dragog, male su šanse da ćeš preneti sve kako je zaista bilo. Naravno da ćeš, htela-ne htela, biti subjektivna, i samim tim, onaj ko te sluša neće moći da donese pravi, objektivan sud.

 

PROTIV: Ako iznosiš problem svojim najbližima, sem ako nemaš izrazito iskrene ljude oko sebe, svi će želeti da te uteše, pa će stati na tvoju stranu, iako se ne slažu u potpunosti sa tvojim načinom razmišljanja. To opet neće biti realna slika problema.

 

zensko vecePROTIV: Ukoliko tvoje drugarice zaključe da je u čitavom problemu u vezi, glavni krivac bio tvoj partner, a ti odlučiš da se pomiriš sa njim (jer si shvatila da to i nije bilo toliko ozbiljno), tvoje drugarice mu to neće tako lako zaboraviti. I dalje će misliti da je tvoja veza falična, i neće ti lako poverovati ako ga u narednom periodu budeš hvalila, govorila kako je on divan prema tebi isl.

 

PROTIV: Ono što je zapravo najvažnije u vezi, pre svega, pa i pre same ljubavi, je međusobno poštovanje. Poštovanje prema nekome se pokazuje tako što, ukoliko se ne slažeš sa nekim, ne ogovaraš ga iza leđa, i ne iznosiš lične probleme pred većim brojem ljudi. Poštovanje podrazumeva obraćanje nekome lično kada dođe do nesuglasica. Jedino ćeš na taj način pokazati da ti je do te osobe stalo i da si spremna da prevaziđeš sve prepreke u vezi.

 

ZA: Pozitivna strana iznošenja problema drugaricama može biti to što, ukoliko se prvo obratiš njima i posle tog razgovora se smiriš, razgovor sa momkom/suprugom ćeš kasnije obaviti hladne glave.

 

ZA: Ako imaš iskrene drugarice koje imaju više iskustva od tebe i pravilno razmišljaju o raznim stvarima, mogu ti pomoći da jasnije sagledaš situaciju.

 

Na kraju, ne zaboravi: ne radi drugima ono što ne želiš da drugi urade tebi.

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Muške zablude o ženama

Muške zablude o ženama

Muškarci o ženama gaje mnoge zablude koje se prenose "s kolena ...
Veza sa razvedenim muškarcem? Dobro razmislite!

Veza sa razvedenim muškarcem? Dobro razmislite!

U prvih šest meseci veze važno je da obratite pažnju na neke stvari i da im date na važnosti. ...
Kako nas muškarci tumače i proveravaju

Kako nas muškarci tumače i proveravaju

Kada prvi put izađete s novim muškarcem, želećete da se što bolje predstavite i, naravno, da saznate ...
KINA
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min 0°c

Roleri

Bicikl