27
May
2013

Ljubav - drugo ime za gimnastiku?

Pregledano: 3748 puta

Zašto se ljubav danas pretvorila u promiskuitet i stalno bežanje iz veze u vezu? Zna li neko šta je uopšte ljubav? I imamo li snage za nju?

“Vidiš? Godine nas obrade različito… Nekom postane važno s kim će leći, a nekom s kim će se probuditi.” Vidim, i nekako je velikoj većini postalo važno samo sa kim će leći. Tako se retko budimo jedni pored drugih. Neprospavane, pijane noći, seks avanture, neozbiljne kres šeme, popularne kombinacije, usputne veze, prolazni partneri koje istinski ni ne poznajemo, veze na jedno veče… svega ima, ali ljubavi nema!

Ljubavljubav je precenjena kategorija! Ljubavljubav se pretvorila u igru, u gimnastiku, u takmičenje, u sabiranje! Ljubavljubav je sinonim za seks! Gledam kako se ljubav polako gubi iz sistema vrednosti, kako se muško-ženski odnosi pretvaraju u igrice, u stalnu potražnju za seksom, u taktike, kako kvalitet partnera ustupa mesto kvantitetu. Pitam se, da li neko danas uopšte ume da voli? Da li je uvek bilo ovako? Da li će biti? “Tako je malo ljubavi među ljudima. Ko ume da voli, ne bi trebao ništa drugo da radi!” reče jednom jedan veliki Duško Radović, i pogodi tačno u centar!

I više nije bitno ko je kriv, da li žene ili muškarci, jer uspeli smo, svi zajedno, da od ljubavi napravimo šalu. Čak se i ozbiljne veze, zajednice i brakovi sklapaju površno, zato što to tako treba, ili iz interesa, jednostanog ili obostranog, traju kratko, često su mučni i lažni, bez poštovanja, bez divljenja, bez istinske ljubavi, bez spremnosti na borbu i na žrtvu. A sve je više onih koji su nespremni, bez obzira na godine i zrelost, da se uopšte upuste u neke ozbiljne priče, stalno težeći za gluvom i lažnom slobodom, za usputnim, divljim seksom, i stalnom promenom partnera! Ni ne slute da u stvari nisu slobodni, da su teški zatočenici nagona i pustog sveta bez srca.

  

Ne radi se ovde o puno ili malo seksualnih partnera, već o stanju duha. U potrazi za ljubavlju, dok srce i duša lutaju, sledeći svoje fizičke i duhovne potrebe, desi se i da promenimo više partnera, tražeći prave, tražeći one koji će nas vinuti u neslućene visine. To je razumljivo, posebno danas u 21. veku, i nije ništa strašno ni čudno brojati ljubavnike na prste obe ruke (a možda i više ruku). Međutim, problem nastaje onda kada menjamo partnere, ne usled igre sudbine, već je sama svrha i cilj promene da ih bude što više, da se pravi bogata kolekcija, da se stalno beži od ozbiljnih i vrednih odnosa!

Bez želje da se skrasimo, da se posvetimo samo jednoj osobi, da uživamo u ljubavi, ostaćemo prazni i zauvek izgubljeni u sivilu duše koja ne voli! Nema lepšeg i strastvenijeg vođenja ljubavi od onog kada nekoga potpuno poznajemo, njegove želje, snove, nadanja, potrebe, osmehe, dodire, kada nekog osećamo celim svojim bićem, kada smo sa nekim razmenili srca! “Jer tamo gde se volimo, nikada nije mrak!”

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Tajne ženske masturbacije

Tajne ženske masturbacije

Ženska masturbacija je, i pored rušenja tabua i seksualne revolucije, obavijena velom tajne. ...
Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Ali ako obratite pažnju na ove savete, vrlo brzo ćete postati pravi majstor. Za dobre stvari potrebno ...
Zablude o vibratorima

Zablude o vibratorima

Neki još veruju u zablude koje idu uz korišćenje i posedovanje vibratora. Možda vam ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 18°c

Bicikl

Roleri