Postovala: Ona portal
28
Nov
2010

Nizak libido

Pregledano: 4859 puta

Uzroci i posledice

Vaše seksualno zdravlje je bitan deo vašeg opšteg zdravlja tako da ako je vaša seksualna vožnja neuspeša, i to utiče na vaš odnos sa partnerom ili vašu ličnu sreću, treba da znate da ne mora tako. Vi ste rođeni da budete seksualno biće, ali ponekad i naš seksualni nagon samo zaglavi na neutralni nivo. U stvari, 40% žena se žale da imaju nizak libido. Treba da znate šta može da izazove nezainteresovanost, otkrijete uzrok a zatim ga tretirate.

 

Prva stvar ... treba da identifikujete početak vaše niske seksualne želje. Postoji čitav niz razloga za ovakvo osećanje, koji mogu biti fizički ili psihički, ili kombinacija dva. Ispod su najčešći uzroci:

 

Fizički uzroci
* Bolesti. Mnoge bolesti mogu dovesti do niskog libida, kao što su bolesti bubrega, neurološka oboljenja, koronarne bolesti, artritis, dijabetes, rak, visok krvni pritisak, itd.
* Lekovi. Za mnoge lekove na recept se zna da negativno utiču na seksualni nagon, kao što su lekovi za krvni pritisak, antidepresivi, antipsihotici, lekovima za hemoterapiju. Čak i antihistaminici mogu negativno da utiču.
* Alkohol i droga. Previše alkohola ili uzimanje droge.
* Gojaznost ili anoreksija. Žene koje su ozbiljno ili više neuhranjene mogu imati manjak nekih hormona i samim tim iskustvo nedostatka seksualnog interesa.
* Hirurgija. Operacije vezane za grudi ili genitalije mogu da utiče na želju za seksom.
* Umor. Iscrpljenost može da suzbije interes za seks.
* Bol ili nelagoda tokom seksa. Ako žena doživljava bol tokom seksa ili nije u mogućnosti da postigne orgazam, to može ubiti želju za seksom.
* Hormon promene. Promene u nivou hormona i promene libida. Ovo je posebno tačno za određene periode u životu žene, kao što su trudnoća, porođaj i menopauza.

 

Psihološki uzroci
* Depresija.
* Stres.
* Anksioznost.
* Imidž lošeg tela i / ili nisko samopoštovanje.
* Pitanje odnosa.
* Prošlo ili trenutno fizičko ili emocionalno zlostavljanje.
* Istorija seksualnog zlostavljanja ili silovanja.

 

Lečenje


Medicinski tretman
Za lečenje ili tretiranje medicinskih problema, najbolje je da razgovarate sa svojim lekarom. Možda otkrijete da jednostavno imate nedostatak vitamina, hormonski disbalans ili je potrebno da prilagodite lekove - sve stvari koje se veoma lako leče i koje će vas vratiti u normalu za kratko vreme, da ne pominjemo verovatno izlečenje druge fizičke bolesti.

Druga opcija koju Vam lekar može ponuduti je sistemska terapija estrogena. Pilule, flaster ili gel, pružaju pozitivan efekat na funkcionisanje mozga i faktora raspoloženja koji utiču na seksualni život. Lokalna terapija estrogena, u obliku vaginalnog krema ili prstena koji se stavlja u vaginu, može da poveća protok krvi u vagini i pomoći u poboljšanju želje.

Seks terapija
Ako posle razgovora sa svojim lekarom, nikakvi zdravstveni problemi nisu otkriveni, potražite pomoć terapeuta koji će moći da vam pomogne da postignete seksualni život kakav želite. Budite sigurni da terapeuti imaju specifične obuke u seksualnim terapijama.

Promene u načinu života
Iza propisanih programa koje diktira lekar ili seksualni terapeut, male promene načina života mogu da imaju dramatično pozitivan efekat na Vaš libido. Smanjenje stresa, povećanje vežbi će doneti više radosti u vaš život, stvarajući više emocionalne intimnosti između vas i vašeg partnera i sve više eksperimenata u spavaćoj sobi mogu promeniti vaš libido od niskog do visokog.

Biljni suplementi
Šta je sa čarobnim pilulama kao što je viagra? Pa postoje biljni dodaci koji služe svrsi kao vijagra.
Dok razotkrivate svoj libido, budite svesni kako oni utiču na vašeg partnera. Konstantno odbijanje može da mu stvori osećaj frustriranosti ili da se oseća nevoljen. Zato koristite druge načine na koje možete da mu pokažete da vam je stalo kao što je poljubac za laku noć i svako jutro, držanje za ruke, podsećanje da ga volite ...

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
3
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako do orgazma?

Kako do orgazma?

Ženski orgazam je oduvek tema broj jedan. Kako ga postići? Kako da bude što ...
Savršena mesta za seks na brzaka

Savršena mesta za seks na brzaka

Uprkos tome što se udobna postelja svakako čini kao najpraktičniji izbor, predlažemo vam da za promenu ipak ...
Mašti nikad kraja: Seksi igračke koje imate u svom domu

Mašti nikad kraja: Seksi igračke koje imate u svom domu

Ovog puta pišemo o stvarima koje već imate kod kuće i koje možete da iskoristite kao igračke za ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 7°c

Roleri

Bicikl