Postovala: Nataša Ilić
22
Feb
2013

Njegovo veličanstvo - klitoris!

Pregledano: 7382 puta

Neki su mali, neki su veći, neki su skriveni, a neki izraženiji. Neki se povećaju prilikom uzbuđenja, a neki se "povuku". Neki zahtevaju mnogo stimulacije, a drugi vrlo nežan dodir. Svako to "čarobno dugme" je drugačije i jedinstveno

Klitoris je moćni polni organ koji dolazi u paketu sa brojnim iznenađujućim činjenicama. A šta se sve dešava "tamo dole"?

Neverovatno je osetljiv klitoris kao vazna tacka zenskog tela

Klitoris ima najmanje 8.000 nervnih završetaka, a da bismo vam to dočarali, reći ćemo vam da ih penis ima oko 4.000. Zbog toga je ovaj mali deo ženskog tela najosetljivija erogena zona. I dok je klitoris prilično mali, njegovi moćni i neverovatni osćaji se šire preko karlice i utiču na 15.000 drugih nervnih završetaka.

Mnogo je veći nego što mislite

Vidljiva je samo četvrtina klitorisa, ostatak se nalazi unutar tela. Klitoris se sastoji od više različitih delova, uključujući glavu klitorisa, erektilna tkiva, žlezde...

Izgleda slično kao penis

Iako postoji teorija da su muškarci sa Marsa, a žene s Venere, muškarci i žene su sličniji nego što mnogi misle. Prilikom začeća, sve bebe imaju isto genitalno tkivo. Oko 12. nedelje počne da se razlikuje bebin polni organ. Dakle, u određenom smislu, klitoris i penis su od istog materijala složenog na drugačiji način. Klitoris ima glavić, kožicu, erektilno tkivo, čak i raste prilikom uzbuđenja. Veći dio klitorisa je sakriven.

Klitoris raste

Klitoris, zapravo, raste tokom života. Ne, ne rastegne se od previše seksa. Rast je posledica hormonalnih promena u ženskom telu. U početku puberteta počinje i rast klitorisa. Do vremena kad žena napuni 32 godine, klitoris je gotovo četiri puta veći nego što je bio na početku puberteta. Ali, tu nije kraj. Posle menopauze, klitoris će biti sedam puta veći nego što je bio pri rođenju. Nemojte da pravite frku pošto taj rast i promene neće biti primećene. Možda je upravo to i razlog zašto starije žene tvrde da je seks s godinama sve bolji...

dugme za zadovoljstvoKlitoris postoji samo zbog seksa

Žensko telo je puno erogenih zona i moglo bi se reći da su te erogene zone, zapravo, slučajne erogene zone, ali to ne važi za klitoris. Klitoris postoji radi uživanja. Da, tako je. Klitoris je jedini deo tela stvoren isključivo za uživanje. Dakle, dok se ostali delovi tela koriste za seksualno zadovoljstvo, ali imaju bar još jednu funkciju, klitoris je tu samo zbog vašeg zadovoljstva.

Svaka žena ima klitoris

Svaki ženski sisar ima klitoris! Međutim, samo su ljudi evoluirali tako da klitoris koriste za seksualno zadobvoljstvo. To ne znači da ostale ženke sisara nemaju orgazam. Neka istraživanja su pokazala da neke druge ženke sisara mogu da imaju seksualno zadovoljstvo, ali nemaju isti cilj kao ljudi.

Zahvaljujući klitorisu većina žena postigne orgazam

Vaginalni orgazam postoji, ali mnoge žene imaju problem da ga iskuse. Istraživanja su pokazala da samo 30 odsto žena može da doživi orgazam prilikom penetracije. Ostatak žena koristi stimulaciju klitorisa. Trljanje, lizanje, sisanje, stimulacija igračkama za seks... Svaki klitoris zna šta mu prija.

Neke žene ga ne ostavljaju takvog kakav je klitoris sluzi samo zbog zadovoljstva

Iako žene o tome baš ne pričaju, ima onih koje idu pod nož da bi doradile svoj klitoris. Veličina klitorisa se može smanjiti ili povećati da bi se dodatno poradilo na njegovoj osetljivosti. Međutim, dok se neki zahvati rade da bi se uklonili problemi koji kod žena izazivaju neprijatnost ili bol, stručnjaci ne preporučuju odlazak pod nož zbog nekih drugih razloga. Može se dogoditi da zbog želje da poboljšate seksualni život, zbog ožiljaka ili mogućih infekcija, učinite upravo suprotno.

Svaki je klitoris drugačiji

Neki su mali, neki su veći, neki su skriveni, a neki izraženiji. Neki se povećaju prilikom uzbuđenja, a neki se "povuku". Neki zahtevaju mnogo stimulacije, a drugi vrlo nežan dodir. Svako to "čarobno dugme" je drugačije i jedinstveno. Zato je važno da partner poznaje svoju partnerku i njene želje.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Seks za dva minuta: Da li vam je dovoljno?

Seks za dva minuta: Da li vam je dovoljno?

Čak 45 odsto muškaraca sa seksom je gotovo za dva minuta. U članku na svojoj veb stranici dr Fiš ...
Orgazam i brojke: Kada žene najlakše dolaze do vrhunca?

Orgazam i brojke: Kada žene najlakše dolaze do vrhunca?

Bliskost, osećaj sigurnosti u vezi i ...
Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Lekcije za muškarce: Kako partnerku dovesti do vrhunca?

Ali ako obratite pažnju na ove savete, vrlo brzo ćete postati pravi majstor. Za dobre stvari potrebno ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri