Postovala: Nataša Ilić
26
Sep
2012

Orgazam stimulacijom grudi - i to je moguće!

Pregledano: 6820 puta

Jeste li čuli za orgazam stimulacijom grudi? Neka istraživanja pokazuju da stimulacija grudi aktivira isto mesto u mozgu kao i stimulacija genitalnog područja, pa je zato moguće da žena doživi orgazam samo igrom bradavica

Kada se uzbude, grudi mogu da se povećaju za čak 25 odsto. Zbog uzbuđenja, grudi postaju osetljivije i jače reaguju na nadražaje. Stimulacija bradavica budi iste receptore u mozgu kao i stimulacija klitorisa i vagine.

Ta vrsta orgazma se događa tada kada je fokus uzbuđenja samo na grudima. Orgazam grudi se dešava u trenutku kada stimulacija grudi utiče na nadraženost nekih živčanih neurona u predelu hipotalamusa, gde se nalazi senzor za aktivaciju uzbuđenosti genitalija. orgazam putem grudi

Istraživanje objavljeno u magazinu “Sekšual medisin” iz 2008. iznosi neke zaključke o orgazmu putem grudi. U istraživanju su žene prolazile kroz magnetsku rezonancu i birale su između stimulacije vagine, klitorisa, cerviksa ili bradavica. Deo tela koji su izabrale, trebalo je da stimulišu 30 sekundi a onda da naprave pauzu, pa to da ponove sa drugim tačkama.

Kod stimulacije bradavica, trebalo je ritmično da tapkaju po jednoj bradavici 30 sekundi suprotnom rukom. Istraživanje je otkrilo i da stimulacija bradavica aktivira isti deo u mozgu kao i stimulacija genitalnih delova tela. Prema tome, ne čudi to što mnoge žene uzbuđuje stimulacija bradavica i da neke na taj način mogu da dožive orgazam.

Doktorka Dženifer Vajder je  za "Hafington Post" objasnila je da bradavice kada su uzbuđene menjaju boju od svetlije ka tamnijoj, a to se dešava zato što krv jače teče telom pa se menja i boja. Svaka žena je priča za sebe i svaka od nas zna šta je uzbuđuje, pa samim tim i kakva  igra sa bradavicama najviše prija. Bez obzira na istraživanja, mi vam savetujemo da istražite svoje telo i da se prepustite užicima.

Orgazam grudi može se doživeti kao posledica draženja celih grudi ili samo bradavica. Do orgazma grudi mogu vas dovesti tehnike masaže, koji je povezan sa hormonom oksitocinom. Do oslobađanja ovog hormona dolazi za vreme seksualne uzbuđensti. Postoje i naučni dokazi da se taj hormon oslobađa za vreme draženja ženskih grudi.

dojenjeŠta o orgazmu grudi kaže statistika?

Za ovo istraživanje testirao 213 žena od kojih je 29 odsto jednom ili više puta doživelo orgazam grudi. Orgazam grudi doživelo je samo jedan odsto ženske populacije. Ovaj orgazam doživele su i neke trudnice ili majke koje doje i to u trenutku kada bebe sisaju njihove bradavice.

Sem hormona oksitocina, za vreme dojenja u majčinom mleku nalazi se i prolaktin. Mnoge žene se za vreme dojenja najviše približe orgazmu grudi. Sem toga, lakše ga doživljavaju žene sa manjim grudima, nego one sa velikim. Iako je orgazam grudi retka pojava, stimulacija grudi, koja je njegov preduslov i vodi do njega, kod većine žena utiče na uzbuđenje.

Kako do orgazma grudi?

Orgazam grudi ne postiže se samo na ovaj način, jer su pripreme za taj orgazam malo veće. Malo koja žena će biti oduševljena ako muškarac ili partnerka krene da je štipa i gnječi grudi. Sa druge strane, ni jedna dama se neće buniti kod nežnog ljubljenja, maženja i lizanja. Ipak, nije dovoljno da se to dešava nekoliko sekundi da bi se probudila seksualna opuštenost. Potrebno je  masirati i dražiti grudi bar 20 minuta.

Žene sa portala Sex Kitten iz svojih iskustava preporučuju da se bradavice draže vrlo nežno, jer grublji potezi izazivaju neprijatnost i bol. Za žene je uzbuđujuća masaža pri kojoj partner njihove grudi obuhvati celim dlanovima i masira ih tako da svi prsti osim palca kružno masiraju bradavice. Pri masaži je pametno koristiti neko masažno ulje, jer će dodiri biti prijatniji i intenzivniji. Draženje se može pokušati i perom. Nikako se ne sme zaboraviti na poljupce u predelu grudi, preporučuje priručnik “Tajne erotske masaže”.

stimulacija grudi

  

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
3
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
3
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Seksualna terapija

Seksualna terapija

Vaša spavaća soba - mesto gde se magija više ne dešava. Da li ste znali da uz ...
Isprobajte ova mesta za seks!

Isprobajte ova mesta za seks!

Sve zavisi od mesta, a to važi i za seksualni život. Jedan od jednostavnijih načina da ...
Saveti za njega na njen dan: Kako da vam partnerka stvarno uživa u seksu?

Saveti za njega na njen dan: Kako da vam partnerka stvarno uživa u seksu?

Ajan Kerner je savetnik za seks i veze i autor mnogih knjiga na tu temu. Između ...
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 9°c

Roleri

Bicikl