28
Apr
2012

Prijatelji sa beneficijama: za ili... ma, zašto da ne!

Pregledano: 5291 puta

Da li treba mešati prijateljstvo i seks i šta nastaje iz tog miksa?

"I'm not in love, but I'm gonna fuck you till somebody better comes along"
(Marilyn Manson)


Britanska istraživanja fenomena "prijatelji sa beneficijama" pokazuju da je za svaku treću ženu seks neminovni nastavak prijateljstva. Više od 50% žena povremeno će se upustiti u ovu vrstu odnosa, iz različitih razloga (ako su za seks uopšte potrebni razlozi). Status prijateljstva sa beneficijama najčešće funkcioniše u sledećim okolnostima: u periodu kada ste obuzeti karijerom - preživećete bez posvećenog partnera, ali ne i bez antistres pilule zvane seks; ako ste do skora previše emocija ulagali u nekompatibilne partnere - prijaće vam predah, kao i otkriće da istu dozu orgaz(a)ma možete dobiti sa mnogo manje emocionalnog trošenja; ako ste u dosadnom (erektilno disfunkcionalnom), ali udobnom braku, sagledajte vedriju stranu preljube - vaš prijatelj sa beneficijama zapravo spasava život vašem mužu, koji bi inače već odavno umro od posledica konzumiranja vijagre. Ne, prijateljstvo sa beneficijama ne rađa se isključivo u kompleksnim životnim situacijama. Možda vam je samo beskrajno dosadno (svake srede uveče) i rađe biste se kresnuli sa običnim smrtnikom nego masturbirali na neku holivudsku ikonu. Dovoljan razlog.

Šta je prijateljstvo sa beneficijama?

Pojam na međi koji nije lako definisati - odnos koji je manje dubok od onog u pravoj vezi, ali nije ni toliko plitak kao u aferi za jednu noć. Ako potpuna veza zahteva fizičku privlačnost i privlačnost karaktera, očigledno je da među prijateljima sa beneficijama manjka jedan od sastojaka. Prijatelj sa beneficijama sigurno nije Mr Savršeni, ali je savršen u datim okolnostima. On je neko s kim možete odlično da se provodite dok se njegovo savršenstvo Mr Pravi konačno ne pojavi. Neko ko u vama vidi više od obične rupe za istresanje potentnog sadržaja i neko ko vas nikada neće smarati idejom da upoznate njegove roditelje. Da li je akcenat na prijateljstvu ili na beneficiji - stvar lične percepcije. Ako ste relativista, preferirate seks u vezi, ali ne potcenjujete neobavezne prilike (imate uravnotežen pogled kako na prijateljstvo, tako i na beneficiju); ako ste apsolutista, seks izvan emotivne veze ne dolazi u obzir (za vas je prijateljstvo bez beneficije); ako ste hedonista, jednostavno preferirate seks ne opterećujući se okolnostima niti prirodom veze (beneficija pre svega). Egzistencijalisti su posebna kategorija - seks je čista fiziologija, animalistički i neodoljiv, slučajan, bez mogućnosti dubinske veze. Kao po scenariju Kafkinih romana, ljubavnici su samo promenjljiva kategorija (nešto kao dildo u ljudskom obliku): "ne bi vam mnogo nedostajo kad biste ga izgubili ili zamenili nekim drugim". (Ako ste se prepoznali u egzistencijalistima, za vas je beneficija bez prijateljstva). Prijatelji sa beneficijama su u nekoj vrsti otvorene veze, rasterećeni su od bilo kakvih očekivanja, a umesto ljubomore i posesivnosti gaje zdravu sumnju prema konceptu monogamije. Iako u startu znaju da je njihova 'veza' privremena, to ne podrazumeva i jasno zacrtan rok trajanja (pojam privremenog je relativan - u odnosu na ceo životni vek, i (dva)desetogodišnji brak je privremen). Ono što je karakteristično za prijatelje sa beneficijama jeste održavanje single statusa u stanju svesti - bez obzira na to koliko dugo njihov odnos traje. 

Kako to funkcioniše?

Možete da razgovarate i pijete zajedno, u javnosti se ne dodirujete i uopšte ne odajte utisak da ste ljubavnici. Mešavina spontane tajnosti i diskrecije obično se pokazuje kao dobar afrodizijak. Za vas dvoje, predigra je odavno počela. Nisu vam potrebne izjave ljubavi, potreban vam je orgazam. Svaki vaš susret obično se završava u krevetu - u pouzdanim ste rukama, ali ne i u rutinskoj igri, jer se ne viđate prečesto. Možete prespavati zajedno u nonšalantnom zagrljaju. Ako upadnete u postorgazmični sindrom osećaja sreće i privrženosti, znate da je to samo posledica dejstva oksitocina i da je oksitocin samo hormon koji vas više uopšte ne zbunjuje. Za razliku od 'običnih' momaka, prijatelji sa beneficijama ne prave buku pri odlasku, ne bude vas da bi vam saopštili neku nevažnu stvar, ne ostavljaju tragove iza sebe i ne markiraju vašu teritoriju. Ujutro se budite sami u krevetu i ne iščekujete poziv uz jutarnju kafu - bez pritiska, znate da će vam se javiti kada ponovo budete potrebni jedno drugom. Ne zanima vas da li on u međuvremenu viđa druge žene ili gleda fudbal, a istu privilegiju slobode i sami uživate. Ako vam je potrebno više od povremenog seksa sa njim, od njega nećete tražiti više, nego ćete pronaći još jednog muškarca. Od prijatelja sa beneficijama ne očekujete ništa, a dobijate sasvim dovoljno ako umete da živite u trenutku. Fer igra.

Ksena Drakulic

Web admin za www.eroticshopkalisto.co.rs
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
9
Nasmejano
6
Ljuto
4
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Seksualna terapija

Seksualna terapija

Vaša spavaća soba - mesto gde se magija više ne dešava. Da li ste znali da uz ...
Svako je ovo bar ponekad poželeo: Najčešće seksualne fantazije

Svako je ovo bar ponekad poželeo: Najčešće seksualne fantazije

Uvek je najbolje biti iskren oko sopstvenih seksualnih želja, te priznati partneru o čemu fantazirate, a onda i ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Roleri

Bicikl