Postovala: Senka Ivetić
03
Jun
2014

Problem gubitka želje za seksom i kako ga prevazići

Pregledano: 8749 puta

Seksualna aktivnost kod žene može potrajati i do 80. godine života, premda to nije kod svih žena tako.

Ponekad nam se u životu dogodi da izgubimo želju za seksom, da se želja koja je nekad bila intenzivna, nakon nekoliko godina veze ili braka izgubi. Dogodi se čak i to da partneri više uopšte nemaju intimne odnose. Pokušaćemo da objasnimo zbog čega se to desi i kako ponovno možete aktivno uživati u seksualnom životu s vašim partnerom.

Seksualna aktivnost kod žene može potrajati i do 80. godine života, premda to nije kod svih žena tako.

Ova činjenica se može pojasniti razlikama u tipovima osobnosti. Žene se, između ostalog, međusobno razlikuju i po interesu koji pokazuju za seks. Postoje žene koje oduvek imaju naglašenu želju za seksom, a postoje i one kod kojih te potrebe nisu toliko izražene.

gubitak zelje za seksom

U prvu grupu žena spadaju one dame koje nisu u tolikoj meri motivisane za seks iz razloga što je njihova priroda upravo takva. Koncentracija ženskih hormona kod ovih žena je visoka, pa one znaju biti izuzetno ženstvene, vole se maziti i milovati, vole se igrati svojom ženstvenošću, ljubavlju… Ove dame svoju ženstvenost izražavaju i nastoje svoju seksualnu energiju svesti upravo na milovanja i maženja. Mnogi muškarci kažu kako su ih, u raznim trenutcima i situacijama, baš takve žene uglavnom tražile da ih nežno miluju, grle i maze, ali kako su u isto vreme jako malo iskazivale interes za seksom.

U drugu grupu spadaju žene koje same stvaraju uslove, situacije, prilike i angažuju se kako bi što lakše ostvarile kontakte s muškarcima i iz njih, u seksualnoj igri, izvukle što snažniji seksualni doživljaj. Ova seksualno aktivna grupa žena ima izrazito naglašenu seksualnu aktivnost čak do 87. godine.

gubitak zelje za seksom

Često se zna dogoditi kako želja za seksualnim odnosima, koja je pre bila izražena, vremenom opada, pogotovo u dužim vezama ili braku, i to čak do te mere da partneri više uopšte nemaju seksualne odnose. Kako bi žena uživala u seksu ona mora osećati unutarnju potrebu za tim, ali treba pobuditi tu istu potrebu i kod svog partnera.

Jednako je potrebno razviti i emotivnu povezanost između njih dvoje. Ono što u današnje vreme najčešće srećemo, kao razlog nekvalitetnog seksualnog života, je nepoznavanje seksualne tehnike. Svaka žena bi trebala poraditi na tome da se upozna s osnovnim metodama seksualne tehnike, kako bi ih mogla razviti do onog nivoa da ona i partner dožive vrhunac seksualnog užitka.

gubitak zelje za seksom

Za partnere koji su u dugim vezama jako je važno da, uz poznavanje seksualne tehnike, imaju i razvijenu metodu predigre. Ako sve to nije razvijeno kako treba, pa se osećaju nedostaci u odnosu, potrebno je obratiti se stručnjaku - seksologu, kako bi se ispitali eventualni uzročnici koji su doveli do smanjenja seksualne želje ili sposobnosti za doživljavanjem seksualnog užitka.

Jako je bitno naglasiti i to da, ukoliko se braku ili vezi iz nekog razloga prekine sa seksualnim aktivnostima, dolazi i do smanjenja seksualne želje. Što apstinencija duže traje, to se duže vremena treba raditi na povratku zdrave seksualne funkcije.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najbolji seks vašeg života: 4 saveta za poboljšanje seksualnog života

Najbolji seks vašeg života: 4 saveta za poboljšanje seksualnog života

Ne postoji stakleni plafon kada je u pitanju zadovoljstvo. Čak i ako ste već majstor u ...
Kako da vam on uvek bude najbolji

Kako da vam on uvek bude najbolji

Nikad nije onako kako izgleda u časopisima ...
Dobra hrana za dobar seks

Dobra hrana za dobar seks

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
SAMSUNG
2348,oo
prava cena : 2817.6,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Roleri

Bicikl